• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Bir Garip Pil Meselesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NÖKER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NÖKER

Community
Selamlar abiler kardeşlerim ve koca yılancılar. Daha önce de belirttiğim gibi buharlıya uzun bir süre ara vermiştim. Dönüşüm pod cihazlarla oldu ama kesmeyince mod atoya döndük sizlerin de desteği ile. 2 adet sıfır pil siparişi verdim yakın tarihte sony vtc6! Yalnız 5 ml likit tüketene kadar piller bayılıyor. Hatırladığım kadarıyla önceden daha uzun süreler kullanırdım sanki ben pillerimi. 8 watt 1.50 ohm standart kullanımım. Bu cihazdan önce 1500mah nord 2 ile 1,5 günü rahat çıkarıp 2 güne zorladığım oluyordu. Pilleri xtar şarj cihazıyla şarj ediyorum. Sizce bende mi problem var yoksa yeni model piller böyle mi?

Son düzenleme:
Selamlar abiler kardeşlerim ve koca yılancılar. Daha önce de belirttiğim gibi buharlıya uzun bir süre ara vermiştim. Dönüşüm pod cihazlarla oldu ama kesmeyince mod atoya döndük sizlerinde desteği ile. 2 adet sıfır pil siparişi verdim yakın tarihte sony vtc6! Yalnız 5 ml likit tüketene kadar piller bayılıyor. Hatırladığım kadarıyla önceden daha uzun süreler kullanırdım sanki ben pillerimi. 8 watt 1.50 ohm standart kullanımım. Bu cihazdan önce 1500mah nord 2 ile 1,5 günü rahat çıkarıp 2 güne zorladığım oluyordu. Pilleri xtar şarj cihazıyla şarj ediyorum. Sizce bende mi problem var yoksa yeni model piller böyle mi?
Fikir olsun diye yazıyorum, durumundan emin olduğum evli pilleri Asmodus mod telef etmişti. 10 dakikalık kullanımda ani deşarj ediyordu ve piller boşalıyordu. Pillerin durumunu kontrol etme imkanı var ise ettirebilirsiniz ama bence sorunu sadece pilde aramayın, oynaklık modda da olabilir.

benzer watta (7.5/8.5) kizoku ile en az 7ml tuketim yapiyorum. bu da benim icin tam gun demek. sorun nereden kaynaklaniyor bilmiyorum ama baska bir mod ile deneme sansiniz var midir? ve yahut pili kizoku uzerinde sarj edip bir deneme yapin bakalim performansi artacak mi? ????‍♂️
Başka mod yok maalesef iki modum da kizoku şu an. Ama cihazın üzerinde şarj etmeyi deneyeyim teşekkürler.
Pil konusundan anlamıyorum. Yardım edebilecek arkadaşlar şurayı okuyup,

“nereden aldınız?” diye sorabilirler.
Olumsuz algılanmasın belki problem bendedir diye özellikle paylaşmadım ama çoğumuzun bildiği tanıdığı sarf malzemeleri satan abimizden aldım.

Fikir olsun diye yazıyorum, durumundan emin olduğum evli pilleri Asmodus mod telef etmişti. 10 dakikalık kullanımda ani deşarj ediyordu ve piller boşalıyordu. Pillerin durumunu kontrol etme imkanı var ise ettirebilirsiniz ama bence sorunu sadece pilde aramayın, oynaklık modda da olabilir.
Modun biri sıfır diğeri ikinci el. İkisinde de hemen hemen aynı performansı veriyor piller. Chipsetle alakalıdır belki dediğiniz gibi.

Ben anlam veremedim açıkçası. Yıllar önce mekanik modla lokomotif gibi gezerken bile pillerim daha uzun süre dayanıyordu ????
Dicodes’dan Aspire Mixx’e geçince ben de benzer rahatsızlığı yaşadım. Konuya uzak olduğum için jeton sonradan düştü tabii. ???? Hemen bitiyormuş gibi geliyordu pillerim.

Siz yine de konuya hakim arkadaşların yazdıklarını takip edin. Benimkisi sadece bir tahmin.

Kizoku pil tüketimi konusunda çok savurgan bir mod değil.
Düzgün bir şarj aleti ile pil MAH değerini tespit etmeye çalışın Üstat.
Taze vtc6 pil bulmak TR de imkansıza yakın.
Herkesin tanıdığı abiler/kardeşlerde bu pilleri daha büyük ve tanımadığımız tedarikçilerden alıyorlar diye biliyorum.
Bildiğim kadarıyla piyasa satıcıları pil ithalatçısı değiller.

Kizoku pil tüketimi konusunda çok savurgan bir mod değil.
Düzgün bir şarj aleti ile pil MAH değerini tespit etmeye çalışın Üstat.
Taze vtc6 pil bulmak TR de imkansıza yakın.
Herkesin tanıdığı abiler/kardeşlerde bu pilleri daha büyük ve tanımadığımız tedarikçilerden alıyorlar diye biliyorum.
Bildiğim kadarıyla piyasa satıcıları pil ithalatçısı değiller.
Şarj aletim öyle kapsamlı değil ama elektrikçilerde ölçtürmeyi deneyeyim. Mod tutarsız olsa bile 3000mah pil için bu kullanım süresi çok az bence. Teşekkür ediyorum öneriniz için.

bendeki vt6nin 2600mah uzeri doldugunu hic gormedim. @azash ustadimin dedigi gibi beklemis bir pil de olabilir ama yine de 8watt 5ml cok az. 2 yillik cin mali pillerim bile halen iyi performans veriyor.

mod uzerinden sarj ile bir deneyin, sayet performans artarsa sarj aletinden suphe edip dovelim onu ????
Sorunun sarj aletinde olduğunu düşünmesemde deneyeceğim mutlaka ???? Bence @azash üstadım haklı ????

piliniz %30-40 daha hızlı bitiyor bu kesin
sebepleri ne olabilir düşünelim
mod bozuk desek iki modda denedim diyorsun, şarj aletin bozuk diyebilir miyiz? sanki bozuk gibi ama denemeden bilinemez
pilin eski-kullanılmış olma ihtimali nedir? belki de pil hatalı üretim ve sana denk geldi bak bu da olabilir
bulunduğun yerde (samsun için ben el atarım) başka şarj aleti veya mod temin edebileceğin kimse var mı deneme için? moddan şarj et ama ben picoda yaşadım moddan şarj edince %10 civarı kayıp var kizokuyu bilemedim
not: pil mah değeri ölçülemez, deşarj ile bulunması gerekir...

piliniz %30-40 daha hızlı bitiyor bu kesin
sebepleri ne olabilir düşünelim
mod bozuk desek iki modda denedim diyorsun, şarj aletin bozuk diyebilir miyiz? sanki bozuk gibi ama denemeden bilinemez
pilin eski-kullanılmış olma ihtimali nedir? belki de pil hatalı üretim ve sana denk geldi bak bu da olabilir
bulunduğun yerde (samsun için ben el atarım) başka şarj aleti veya mod temin edebileceğin kimse var mı deneme için? moddan şarj et ama ben picoda yaşadım moddan şarj edince %10 civarı kayıp var kizokuyu bilemedim
not: pil mah değeri ölçülemez, deşarj ile bulunması gerekir...
Sarj aleti de sıfır üstadım. Mutlaka onda da fabrikasyon bir hata olabilir tabii ihtimal dahilinde. Pil kullanılmış mı bilemem ama uzun süre beklemiş olabilir. Kullanılmış pil satmaz diye düşünüyor(umuyorum). Buralarda da ulaşabileceğim buharcı pek yok. Yıllar önce organizasyon düzenlemiştim diğer tarafta, bir kişiyle oturup çay kahve içebilmiştik kimse oralı olmadı ????

bendeki vt6nin 2600mah uzeri doldugunu hic gormedim. @azash ustadimin dedigi gibi beklemis bir pil de olabilir ama yine de 8watt 5ml cok az. 2 yillik cin mali pillerim bile halen iyi performans veriyor.

mod uzerinden sarj ile bir deneyin, sayet performans artarsa sarj aletinden suphe edip dovelim onu ????
Ustat arkadaşa 2 vtc6 aldık. 2200mah çıktı. Ama piller orjinal. Lakin kapasiteler çok düşmüş.Özellikle VTC6 için karışık durumlar söz konusu. Mesela diğer forum tedarikçisi bir arkadaşımızbunlar için yeni serilerde Murata yazısı olması lazım diyor. Ama ben piyasadan aldıklarımda bu yazıyı göremiyorum.
Velhasılı aslında orjinal ama eski ve kapasitesi azalmış bayat piller de satılıyor güzel ülkemde.
diye sık sık düşünüyorum.
tek tesellim bunu satan abi/kardeşlerimizin farkında olmadan bu duruma ortak olmaları.

Ustat arkadaşa 2 vtc6 aldık. 2200mah çıktı. Ama piller orjinal. Lakin kapasiteler çok düşmüş.Özellikle VTC6 için karışık durumlar söz konusu. Mesela diğer forum tedarikçisi bir arkadaşımızbunlar için yeni serilerde Murata yazısı olması lazım diyor. Ama ben piyasadan aldıklarımda bu yazıyı göremiyorum.
Velhasılı aslında orjinal ama eski ve kapasitesi azalmış bayat piller de satılıyor güzel ülkemde.
diye sık sık düşünüyorum.
tek tesellim bunu satan abi/kardeşlerimizin farkında olmadan bu duruma ortak olmaları.
Farkında olmamaları pek mümkün değil bence üstadım. Mutlaka benim gibi problem yaşayıp geri dönüş yapanlar vardır. Ben henüz tedarikçiyle görüşmedim belki başka bir sorun vardır diye ama görüşsem de bir çözümü olacağını sanmıyorum yapılabilecek ne var ki? Değiştirmeyi teklif etse yeni göndereceği piller de muhtemelen beklemiş olacak(tabii sorun net olarak pillerin uzun süre beklemiş olmasıysa).

tabi yazacağım şey konunun çözümü değil ama benim aldıklarımda murata yazısı vardı. sonuçta 18650 piller sadece ecig de değil bir çok alanda kullanılabiliyor. bu nedenle internette rahatça bulabileceğiniz yerler var. hatta antalyada bile varsa bir çok yerde vardır dükkanlarda satan.

bunun yanında ben molicel tercih ediyorum. yeni gördüğüm 3500 mah olanı da var.

Geri