• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Atomizer Temizliğiyle İlgili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmZ

Community
Merhaba arkadaşlar malum virüsler kol geziyor ve geçmişte eczanelerden alkol alarakta temizlik yapıyor idim lakin şu aralar bulmakta zor ve fiyat fahiş geliyor.
Sorum izo propil alkol ile temizlik yapmamın bir sakıncası var mı ?

Bundan3-4 ay öncesinde saf alkole(eczanede öyle deniyor idi içme diyede uyarıyorlar ????????)cam bir kavonoza bir miktar boşaltıyor atomizeri parçalar halinde kavonoza bırakıyor 15-20 dakika sonra bol su ile yıkıyor idim. Oringleri çıkarmadan.
Buda aynı işe yarar mı ?

Bi ara migros general home diye bi marka getirmişti 80 liraya almıştım, mükemmel değil ama f/p ürünü 3 senedir kullanıyorum, bir de alsonic diye bi cihaz var o da kullanışlıdır işinizi görür.

Ultrasonikte kalitr farkının ne gibi bir durumu var acana sonuçta hepsi titreşim veriyor
Kaliteli kullanmadım bilmiyorum ancak izlediğim videolardan, okuduğum yazılardan ve gördüğüm, kullanılırken izlediğim kaliteli ultrasoniklerden hareketle kabaca şunları söyleyebilirim.
Ses: Kaliteli kalitesiz arasında ses farkı oluyor. Kaliteli olanların sesi mikrodalga fırın çalışma sesine benzerken kalitesiz olanın çıkardığı ses tüm hareketleri tamamen eşgüdümlü sivrisinek sürüsünün çıkardığı ses gibi. Kalitesizin sesi rahatsızlık veriyor.
Frekans (Hertz): Kalitesizde 30 ve 50 hertz ayarları var iken kalitelide daha aşağı ve daha yukarı seçenekler mevcut. Bu durum sıvının daha hızlı veya daha yavaş titremesine imkan tanıyor. Böylece temizliğin daha kısa sürede daha derinlemesine yapılabildiği söylenebilir. Atomizer parçalarını kalitesizin içine attığınızda sağa sola kaçışırlar çünkü sabit frekansa maruz kalmadıkları için sürekli bir yer ararlar, kalitelide bu kadar olmaz.
İsmini şu an hatırlamadığım ama asıl titreşimi ortaya çıkaran parça kalitesi: Kalitesizde bu parça direk tankın altına yapıştırılmış halde duruyor. Bir diyafram gibi, kornaların içindeki parça gibi, tren rayında ezilmiş 1Tl gibi, kalitelilerde ise cami hoparlörünün arkasındaki mıknatıslı tel sarımlı kısım gibi. Ne fark ediyor? Kalitesizde tankın orta kısmında güçlü frekans çevrelerde zayıf frekans oluyor, kalitelide de buna benzer ancak orta ve kenarlar arasında uçurum olmuyor. Şey gibi düşünün pınarın çıktığı yer bıngıl bıngıl kaynarken etrafında bir sakinlik var, kalitelide ise tabanı her açıdan ısınan (elektrikli ocak) geniş bir tencerede kaynayan su...
Devre kalitesi: Elektrik dalgalanmalarına karşı dayanım ve sabit frekans verebilme farkı ortaya çıkıyor. Kalitesiz ultrasonik çalışırken birden fırını çalıştırırsanız dalgalanmayı anlayabilirsiniz. Ses bir an iyice tizleşir garipleşir. Kalitelide bu boyutta olmaz. Kalitelinin elektrik tüketimi de illa ki daha verimli olur.
Genel Malzeme kalitesi: Biri oyuncak gibi biri edevat gibi, EDEVAT :-)
Yav yazdın ettin tamam da ne diyorsun peki sonuç ne? Denilirse
Fiyat farkı çok yoksa iyisini alın çünkü bu aletlerin kalitesizleri şans işi, her an işi bitebilir, duman atabilir. Atmaya dabilir. İyisini uzun süre kullanırsınız.
Ben bozulduğu yere kadar gitsin diyip kötüsünü aldım, işimi görüyor mu evet görüyor. 2 kattan fazla fiyat farkı olmasa idi kapasitesi daha fazla olan kaliteliyi alırdım. Aynı anda 2 değil 3 atomizeri birden temizlerdim, 1 değil 2 gözlük temizlerdim, bir saat birkaç yüzük değil ... Elim yoruldu :-) Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Son düzenleme:
Kaliteli kullanmadım bilmiyorum ancak izlediğim videolardan, okuduğum yazılardan ve gördüğüm, kullanılırken izlediğim kaliteli ultrasoniklerden hareketle kabaca şunları söyleyebilirim.
Ses: Kaliteli kalitesiz arasında ses farkı oluyor. Kaliteli olanların sesi mikrodalga fırın çalışma sesine benzerken kalitesiz olanın çıkardığı ses tüm hareketleri tamamen eşgüdümlü sivrisinek sürüsünün çıkardığı ses gibi. Kalitesizin sesi rahatsızlık veriyor.
Frekans (Hertz): Kalitesizde 30 ve 50 hertz ayarları var iken kalitelide daha aşağı ve daha yukarı seçenekler mevcut. Bu durum sıvının daha hızlı veya daha yavaş titremesine imkan tanıyor. Böylece temizliğin daha kısa sürede daha derinlemesine yapılabildiği söylenebilir. Atomizer parçalarını kalitesizin içine attığınızda sağa sola kaçışırlar çünkü sabit frekansa maruz kalmadıkları için sürekli bir yer ararlar, kalitelide bu kadar olmaz.
İsmini şu an hatırlamadığım ama asıl titreşimi ortaya çıkaran parça kalitesi: Kalitesizde bu parça direk tankın altına yapıştırılmış halde duruyor. Bir diyafram gibi, kornaların içindeki parça gibi, tren rayında ezilmiş 1Tl gibi, kalitelilerde ise cami hoparlörünün arkasındaki mıknatıslı tel sarımlı kısım gibi. Ne fark ediyor? Kalitesizde tankın orta kısmında güçlü frekans çevrelerde zayıf frekans oluyor, kalitelide de buna benzer ancak orta ve kenarlar arasında uçurum olmuyor. Şey gibi düşünün pınarın çıktığı yer bıngıl bıngıl kaynarken etrafında bir sakinlik var, kalitelide ise tabanı her açıdan ısınan (elektrikli ocak) geniş bir tencerede kaynayan su...
Devre kalitesi: Elektrik dalgalanmalarına karşı dayanım ve sabit frekans verebilme farkı ortaya çıkıyor. Kalitesiz ultrasonik çalışırken birden fırını çalıştırırsanız dalgalanmayı anlayabilirsiniz. Ses bir an iyice tizleşir garipleşir. Kalitelide bu boyutta olmaz. Kalitelinin elektrik tüketimi de illa ki daha verimli olur.
Genel Malzeme kalitesi: Biri oyuncak gibi biri edevat gibi, EDEVAT :-)
Yav yazdın ettin tamam da ne diyorsun peki sonuç ne? Denilirse
Fiyat farkı çok yoksa iyisini alın çünkü bu aletlerin kalitesizleri şans işi, her an işi bitebilir, duman atabilir. Atmaya dabilir. İyisini uzun süre kullanırsınız.
Ben bozulduğu yere kadar gitsin diyip kötüsünü aldım, işimi görüyor mu evet görüyor. 2 kattan fazla fiyat farkı olmasa idi kapasitesi daha fazla olan kaliteliyi alırdım. Aynı anda 2 değil 3 atomizeri birden temizlerdim, 1 değil 2 gözlük temizlerdim, bir saat birkaç yüzük değil ... Elim yoruldu :-) Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Ellerine sağlık hocam
Bu kadar detaylı bir anlatım beklemiyor idim ama aydınlatıcı bir açıklama oldu
General home diye bir marka var o dikkatimi çekti bide migrosa bakıcam sanki orada gördüm birinden birini alıcam

hocam 2. el falan denk gelirse ultrasonic bütün sarım yapan buharcıların edinmesi gereken bir cihaz bence. ultrasonic teki olayı sadece yüksek titreşim olarak görmemek lazım bence. ultrasonic adı üzerinde yüksek ses dalgaları demek ki temizleme cihazlarında bu 30-40 khz titreşim veriyor. çok geniş kullanım alanı var. ama en önemilisi suda ya da sıvılarda kavitasyon adlı bir etki yaratması... yüksek titreşimle moleküller arasındaki havanın kabarcık boyutunda toplanmasını sağlıyor. bu kabarcıklar yukarı doğru çıkarken bir süre sonra sıvı içinde patlıyor. bu patlamada ise çok ciddi enerji açığa çıkıyor. bu enerji mikroorganizmaların hücre duvarlarını patlatarak parçalanmasını sağlıyor. yani elveda virüsler ve özellikle de bakteriler. 50 tl ye alacağınız bir nozzle ı evdeki çelik tencereyi kullanarak istediğiniz temizliği yapabilirsiniz. hatta marul ıspanak sebze meyve hijyenin de bile kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Butikmatik 'te satılan pbw temizleyici bu işe yarar diye düşünüyorum
Iclerde kalan kalıntıları bile pwd solüsyon dulu kapta bekleyince çıkıyor
Ama süreç 20-30 dk değil
Uyumadan önce koyup , uyanınca bol suyla durulayınca güzel sonuçlar veriyor
Dis bağlantı

Hocam Merlin mini var bende çift coilli deckinde kara kara lekeler var ( 2. El almıştım önceki sahibi artık ne içtiyse). Birkaç kere sirkeli su da falan beklettim de pek birşey değişmedi. O yüzden sadece tek coil deckini kullanıyorum. Senin dediğin şey bu olayı çözer mi ne diyorsun ?

Merhaba arkadaşlar malum virüsler kol geziyor ve geçmişte eczanelerden alkol alarakta temizlik yapıyor idim lakin şu aralar bulmakta zor ve fiyat fahiş geliyor.
Sorum izo propil alkol ile temizlik yapmamın bir sakıncası var mı ?

Bundan3-4 ay öncesinde saf alkole(eczanede öyle deniyor idi içme diyede uyarıyorlar ????????)cam bir kavonoza bir miktar boşaltıyor atomizeri parçalar halinde kavonoza bırakıyor 15-20 dakika sonra bol su ile yıkıyor idim. Oringleri çıkarmadan.
Buda aynı işe yarar mı ?
IPA ile temizleyebilirsiniz. Ben yıllardır öyle temizliyorum. Bu arada IPA fiyatları da maşallah uçmuş. Bakanın ilk açıklamayı yaptığı gün, açıklamadan birkaç saat evvel litresini 16 liraya almıştım. Vay vay vay.

Hocam Merlin mini var bende çift coilli deckinde kara kara lekeler var ( 2. El almıştım önceki sahibi artık ne içtiyse). Birkaç kere sirkeli su da falan beklettim de pek birşey değişmedi. O yüzden sadece tek coil deckini kullanıyorum. Senin dediğin şey bu olayı çözer mi ne diyorsun ?
pbw çözer
sıcak suyla yapcağın pbw çözeltisinin içinde atomizeri beklet
5-6 saat
o leke iyice sertleştiyse 1 gün beklet
sonra bol suyla durula
bu ürün bira ve şarap yapımında temizlik için kullanılan antibakteriyel özellikli durulama gerektiren bir temizlik ürünü
pislik olan yerde birada olmaz şarapta bu tarz güzel bir ürün
ben çıkmayan kirleri 5-6 saat bu çözeltinin içinde bekleterek temizledim
su sıcaklıgında biraz bekleyip o leke yumuşamışken diş fırçasıyla ile güzece fırcalayıp tekrar bırakırsın pbw çözeltisinin içine

Son düzenleme:
pbw çözer
sıcak suyla yapcağın pbw çözeltisinin içinde atomizeri beklet
5-6 saat
o leke iyice sertleştiyse 1 gün beklet
sonra bol suyla durula
bu ürün bira ve şarap yapımında temizlik için kullanılan antibakteriyel özellikli durulama gerektiren bir temizlik ürünü
pislik olan yerde birada olmaz şarapta bu tarz güzel bir ürün
ben çıkmayan kirleri 5-6 saat bu çözeltinin içinde bekleterek temizledim
su sıcaklıgında biraz bekleyip o leke yumuşamışken diş fırsaı ile güzece fırcalayıp tekrar bırakırsın pbw çözeltisinin içine
Sağolasın deneyeceğim ????????

IPA ile temizleyebilirsiniz. Ben yıllardır öyle temizliyorum. Bu arada IPA fiyatları da maşallah uçmuş. Bakanın ilk açıklamayı yaptığı gün, açıklamadan birkaç saat evvel litresini 16 liraya almıştım. Vay vay vay.
Marka öneriniz var mı hocam yoksa hepsi aynı mı ? Birde özelden bir soru soracağım vaktiniz olurda cevaplar iseniz çok sevinirim

Marka öneriniz var mı hocam yoksa hepsi aynı mı ? Birde özelden bir soru soracağım vaktiniz olurda cevaplar iseniz çok sevinirim
Hepsi temelde ithal ürünleri bidonlayıp markalayıp satıyor neticede. Bu sebeple saflığına bakıp en ucuzunu alıyorum ben. Star kimya'dan aldım en son, LG Chem'in ürünü diyorlar. 16 liraydı litresi 1 hafta evvel. Şimdi değişmiştir ama.

Özelden de yanıt yazdım. Selamlar.

• Beğendim
Tepkiler: CmZ
Geri