Kaliteli kullanmadım bilmiyorum ancak izlediğim videolardan, okuduğum yazılardan ve gördüğüm, kullanılırken izlediğim kaliteli ultrasoniklerden hareketle kabaca şunları söyleyebilirim.
Ses: Kaliteli kalitesiz arasında ses farkı oluyor. Kaliteli olanların sesi mikrodalga fırın çalışma sesine benzerken kalitesiz olanın çıkardığı ses tüm hareketleri tamamen eşgüdümlü sivrisinek sürüsünün çıkardığı ses gibi. Kalitesizin sesi rahatsızlık veriyor.
Frekans (Hertz): Kalitesizde 30 ve 50 hertz ayarları var iken kalitelide daha aşağı ve daha yukarı seçenekler mevcut. Bu durum sıvının daha hızlı veya daha yavaş titremesine imkan tanıyor. Böylece temizliğin daha kısa sürede daha derinlemesine yapılabildiği söylenebilir. Atomizer parçalarını kalitesizin içine attığınızda sağa sola kaçışırlar çünkü sabit frekansa maruz kalmadıkları için sürekli bir yer ararlar, kalitelide bu kadar olmaz.
İsmini şu an hatırlamadığım ama asıl titreşimi ortaya çıkaran parça kalitesi: Kalitesizde bu parça direk tankın altına yapıştırılmış halde duruyor. Bir diyafram gibi, kornaların içindeki parça gibi, tren rayında ezilmiş 1Tl gibi, kalitelilerde ise cami hoparlörünün arkasındaki mıknatıslı tel sarımlı kısım gibi. Ne fark ediyor? Kalitesizde tankın orta kısmında güçlü frekans çevrelerde zayıf frekans oluyor, kalitelide de buna benzer ancak orta ve kenarlar arasında uçurum olmuyor. Şey gibi düşünün pınarın çıktığı yer bıngıl bıngıl kaynarken etrafında bir sakinlik var, kalitelide ise tabanı her açıdan ısınan (elektrikli ocak) geniş bir tencerede kaynayan su...
Devre kalitesi: Elektrik dalgalanmalarına karşı dayanım ve sabit frekans verebilme farkı ortaya çıkıyor. Kalitesiz ultrasonik çalışırken birden fırını çalıştırırsanız dalgalanmayı anlayabilirsiniz. Ses bir an iyice tizleşir garipleşir. Kalitelide bu boyutta olmaz. Kalitelinin elektrik tüketimi de illa ki daha verimli olur.
Genel Malzeme kalitesi: Biri oyuncak gibi biri edevat gibi, EDEVAT
Yav yazdın ettin tamam da ne diyorsun peki sonuç ne? Denilirse
Fiyat farkı çok yoksa iyisini alın çünkü bu aletlerin kalitesizleri şans işi, her an işi bitebilir, duman atabilir. Atmaya dabilir. İyisini uzun süre kullanırsınız.
Ben bozulduğu yere kadar gitsin diyip kötüsünü aldım, işimi görüyor mu evet görüyor. 2 kattan fazla fiyat farkı olmasa idi kapasitesi daha fazla olan kaliteliyi alırdım. Aynı anda 2 değil 3 atomizeri birden temizlerdim, 1 değil 2 gözlük temizlerdim, bir saat birkaç yüzük değil ... Elim yoruldu
Umarım aydınlatıcı olmuştur.