• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Atomizer Temizliğiyle İlgili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmZ

Community
Merhaba arkadaşlar malum virüsler kol geziyor ve geçmişte eczanelerden alkol alarakta temizlik yapıyor idim lakin şu aralar bulmakta zor ve fiyat fahiş geliyor.
Sorum izo propil alkol ile temizlik yapmamın bir sakıncası var mı ?

Bundan3-4 ay öncesinde saf alkole(eczanede öyle deniyor idi içme diyede uyarıyorlar ????????)cam bir kavonoza bir miktar boşaltıyor atomizeri parçalar halinde kavonoza bırakıyor 15-20 dakika sonra bol su ile yıkıyor idim. Oringleri çıkarmadan.
Buda aynı işe yarar mı ?

O zaman ben bunu alayım. bunun 1 litresi 20 küsür lira saf alkolün 100ml 20 küsür lira :D Yanıtlar için ayrıca teşekkür ederim
İzopropil alkol ile gönül rahatlığıyla temşzleyebilirsiniz, yıllardır ultrasonik banyoya su ve izopropil alkol karışımı hazırlayarak kullanırım, ipa alkoller arasında en iyi temizleyicidir, ipa ne tam apolar ne de tam polar yapıda olduğu için Atomizerlere zarar vermez, 70/30 oranında su ipa karışımı işinizi görecektir :)

İzopropil alkol ile gönül rahatlığıyla temşzleyebilirsiniz, yıllardır ultrasonik banyoya su ve izopropil alkol karışımı hazırlayarak kullanırım, ipa alkoller arasında en iyi temizleyicidir, ipa ne tam apolar ne de tam polar yapıda olduğu için Atomizerlere zarar vermez, 70/30 oranında su ipa karışımı işinizi görecektir :)
%70 izopropil alkol %30 su şeklinde mi karıştırıyoruz yoksa tersimi ?
Birde çeşme suyumu yoksa distile su mu ?

Ultrasonikle 10dk temizliyorum pırıl pırıl oluyor atomizerlerim. Ben bulaşık sabunu kullanıyorum ama çok çok seyrelterek kullanıyorum, sonrasında da sıcak su altında baya baya duruluyorum ve kuruluyorum. En güzeli ise arkadaşların da dediği gibi ultrasonikte izopropil + çeşme suyu karışımı ile temizlik oluyor. Ben yarı yarıya yapıyordum ama %70 su %30 ipa da olur tabi. Üstüne yine de durulayıp kuruluyordum.
Ultrasonikle saat, yüzük, kolye, küpe, bilezik, metal oyuncak, mekanik mod, güneş gözlüğü temizlemek de çok güzel sonuçlar veriyor. Ultrasonik temizleyiciyi seviyorum, elimdeki aliexpressten getirttiğim Dadi denen en dandiğinden olmasına rağmen severek kullanıyorum.

Ultrasonikle 10dk temizliyorum pırıl pırıl oluyor atomizerlerim. Ben bulaşık sabunu kullanıyorum ama çok çok seyrelterek kullanıyorum, sonrasında da sıcak su altında baya baya duruluyorum ve kuruluyorum. En güzeli ise arkadaşların da dediği gibi ultrasonikte izopropil + çeşme suyu karışımı ile temizlik oluyor. Ben yarı yarıya yapıyordum ama %70 su %30 ipa da olur tabi. Üstüne yine de durulayıp kuruluyordum.
Ultrasonikle saat, yüzük, kolye, küpe, bilezik, metal oyuncak, mekanik mod, güneş gözlüğü temizlemek de çok güzel sonuçlar veriyor. Ultrasonik temizleyiciyi seviyorum, elimdeki aliexpressten getirttiğim Dadi denen en dandiğinden olmasına rağmen severek kullanıyorum.
Ultrasonikte kalitr farkının ne gibi bir durumu var acana sonuçta hepsi titreşim veriyor

Geri