• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Argus P1 3 Günde Yanık Tadı Geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tavern
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tavern

Community
Merhaba yeni aldığım pod cihazda 3. Gün yanık tadı gelmeye başlıyor daha sonra aroma tadı hiç almıyorum.Coil değiştirdim değiştirirken de coili altından likitle ıslattım 15 dakika bekletip öyle içtim.Ard arda uzun çekim de yapmıyorum ama bu durum canımı sıktı acaba bu cihazdan mı kaynaklı değiştirmeli miyim?

PG oranınızı arttırın ve coil üzerinde yazan güç değerini aşmayın. Tek yapacağınız bunlar.
bu bilgilere ek yapalım
bazı likit/aromalar coil ve pamuğu çok hızlı kirletir (ecnebiler coil killer demişler)
kullandığınız likiti, coil ohm değerini ve kaç watta içtiğinizi yazarsanız daha sağlıklı olur bu şekilde soru çok havada kalmış
dipnot: çok nadir üretim hatası coil denk gelir kısa sürede pert olur belki denk gelmiştir

genel olarak ilk ateşleme çok önemli sadece birkaç sn kuru ateşleme pamukda atomik bir yanma yapar ve sonrasında yanık olan yere likit dengesiz gelir böylece yanık her çekimde yanmaya devam eder bunu gözle görmek zordur ama ilk yanlış yapılan ateşleme coil ömrünü baya azaltır. altını ıslatmakdan ziyade üstden içine damlatmanız daha iyi bırakın fazladan ıslansın bu zarar vermez ve ilk ateşleme en az hangi değerdeyse cıhaz o değerde başlamak iyidir örnek 5,wat ise 5.wat ile 3 yada 4 puff yapın sonra 7 wat ile 3 puff sonra 10.wat ile 3 puff böylece coil size 15,wat ile iç diyorsa kademeli giderek pamukda yanma olasılığını %0 indirin
salt likit için en ideal 50/50 olacaktır akışkanlıkdan dolayı pamuk içinde çok daha rahat ilerler malum coil küçük tel küçük pamuk sıkı vesaire akışkanlık isteyen bir mekanik durum.

bu bilgilere ek yapalım
bazı likit/aromalar coil ve pamuğu çok hızlı kirletir (ecnebiler coil killer demişler)
kullandığınız likiti, coil ohm değerini ve kaç watta içtiğinizi yazarsanız daha sağlıklı olur bu şekilde soru çok havada kalmış
dipnot: çok nadir üretim hatası coil denk gelir kısa sürede pert olur belki denk gelmiştir
Merhaba ripe vapes vct 50 mg salt kullanıyorum.Watt ı podun kendisi çekime göre ayarlıyormuş. 1.2 ohm ito coil kullanıyorum. Kutusundan çıkan coilde böyle oldu sonra sipariş verdim diğer coili taktım durum aynı

genel olarak ilk ateşleme çok önemli sadece birkaç sn kuru ateşleme pamukda atomik bir yanma yapar ve sonrasında yanık olan yere likit dengesiz gelir böylece yanık her çekimde yanmaya devam eder bunu gözle görmek zordur ama ilk yanlış yapılan ateşleme coil ömrünü baya azaltır. altını ıslatmakdan ziyade üstden içine damlatmanız daha iyi bırakın fazladan ıslansın bu zarar vermez ve ilk ateşleme en az hangi değerdeyse cıhaz o değerde başlamak iyidir örnek 5,wat ise 5.wat ile 3 yada 4 puff yapın sonra 7 wat ile 3 puff sonra 10.wat ile 3 puff böylece coil size 15,wat ile iç diyorsa kademeli giderek pamukda yanma olasılığını %0 indirin
salt likit için en ideal 50/50 olacaktır akışkanlıkdan dolayı pamuk içinde çok daha rahat ilerler malum coil küçük tel küçük pamuk sıkı vesaire akışkanlık isteyen bir mekanik durum.
Watt ayarı yok otomatik ama yeni bir coil ile dediğinizi uygulayacağım teşekkür ederim

pantera kardeşimin dediği gibi bazı likitler çok çabuk coil öldürüyor hele tütüncülerin satdığı likit veya bazı sitelerde satılan hazır likitler çok tehlikeli olabiliyor.
benim bir adet nord 4 kartuş çöp oldu 20,dk içinde çöp yaptı. içine yapışan aroma kesinlikle temizlenmez oldu ve bir erime gibi bir durum oldu kartuşda likiti göremiyorsun okadar kirlendi kartuş düşün.

pantera kardeşimin dediği gibi bazı likitler çok çabuk coil öldürüyor hele tütüncülerin satdığı likit veya bazı sitelerde satılan hazır likitler çok tehlikeli olabiliyor.
benim bir adet nord 4 kartuş çöp oldu 20,dk içinde çöp yaptı. içine yapışan aroma kesinlikle temizlenmez oldu ve bir erime gibi bir durum oldu kartuşda likiti göremiyorsun okadar kirlendi kartuş düşün.
Sanırım bendeki likit de öyle.Peki Cutwood Boss Reserve önerir misiniz coil ömrü açısından peki

50/50 böyle olmamalı bence akışkandır baya ama sizin likit sanki 80/20 gibi yada 90/10 gibi bende o tip kartuş kullandım ama hiç öyle olmuyordu cıhazı düz çevirince hemen ortalanıyordu likit.

vg biraz katıdır jöleye yakın buna akışkanlığı kazandıranm pg oluyor ben salt likit kullandığımda 50.vg 50pg olarak kullandım sizdeki kartuş gibi cıhazda. şimdilerde DL içiyorum nargile tarzı ve tel pamuk kendim yapıyorum yani tel sarım sistemi bu sebeble istersem %100 vg kullanabilirim ama 80%20 kullanıyorum yeterli oluyor.
acizane tavsiyem oranlarına bakın o likitin 50/50 değilse kullanmayın derim.

vg biraz katıdır jöleye yakın buna akışkanlığı kazandıranm pg oluyor ben salt likit kullandığımda 50.vg 50pg olarak kullandım sizdeki kartuş gibi cıhazda. şimdilerde DL içiyorum nargile tarzı ve tel pamuk kendim yapıyorum yani tel sarım sistemi bu sebeble istersem %100 vg kullanabilirim ama 80%20 kullanıyorum yeterli oluyor.
acizane tavsiyem oranlarına bakın o likitin 50/50 değilse kullanmayın derim.
Hocam birşey sorucam alakasız ama ben aio kit aldim. Ama dryburn yapabilmem için ekstra aletim yok . Bildigim kadarıyla aio cihazda da yapılmıyor. Napmam lazım

bende Nord 4 rba için cımbız kullanıyorum kardeşim dryburn için :)
bitişik sarım yapıldığında yapılabilir ama hafif aralıklı gerek yok öncesinde teli temizle tak sorun olmaz.
fdf.JPG

ben ilk başladığında 3 adet coıil çöp yaprım sırf likit yüzünden kardeşim lütfen güvenilir biryerden tedarik edin likitlerinizi. mesala aromaburada ve likitdünyası gibi arkadaşlarımız var bu sitede.. tabi kendiniz demleseniz dahada güzel olur kardeşim.

Argus P1 cihazı nereden aldınız. Sürekli telegrama yönlendirme yapılıyor. Telegram indirip bakmaya çalıştım ama bir sürü resim yazı kimin kim olduğu neyin ne olduğu belli deği bu benim için çok karmaşık ve bütün ihtiyaçları belirleme açısından sıkıntılı olacak gibi görünüyor. Kartuşunu Coilini bütün ihtiyaçları görüp sepete ekleyip alabileceğim bir yer ismine ihtiyacım var, mümkünse uygun fiyat tabi ki.

Geri