• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Almanya'da Gümrük Vergisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tebemiyav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tebemiyav

Community
Fasttech'ten Almanya'ya 100$'lık sipariş geçsem. Gümrük ve vergisinde sıkıntı olur mu. Gümrükte takılır mı, vergi çıkarsa ne kadar olur. Bizim bıyıklı gümrükçü abiler neler yaptıracaklar daha bize bakalım ????????

Çekya, %30-35 civarı vergi alıyor. Avrupa içi/dışı farketmiyor.
Acıttı :cry:
@murcix İngiltere de durum nasıl? Bir kuzenim İngiltere'ye gitmiş. O da acıtıyor mu ?

@Koba Ülkelerin gümrük serbestileri ve vergi uygulamaları için özel bir başlık açılsa, sanki güzel olur :giggle: İlk veriler burada ufak ufak toparlanmaya başlamış oldu.

avrupa birliginden cikis sonrasi yurtdisindan her gelen mala %20 koydular.
cogu avrupa ulkesi vape sirketleri bile bu yuzden urun gondermiyor ve tabi buradakiler de oraya. istisnalar var tabi yine de.
aliexpress, everzon gibi siteler siparis aninda bu vergiyi haricen tahsil etmeye basladi.
benim gozlemime gore bu durum ic pazar tedarikcilerine yaradi. toplu alim yaptiklari icin Cin mesei urunler neredeyse Cin perakende fiyatina yakin hale geldi. misal bishop $45+kargo fiyati ile Cin'den gelirken, burada £35e satiyorlar.

sunu da belirteyim. 2f ve 3f bu vergileri fiyatina dahil ederek hallediyor. su zamana kadar onlardan aldigim yada avrupa ulkelerine gonderdigim hic bir siparis icin ekstra bir vergi yada ucret odemedim. fakat FT'den Avrupa ulkeleri icin alim yaparken vergi odeme secenegi kullanilmali. yoksa alicidan tahsil ediliyor.

bu arada sen nasil oldun @Dwarkelf

avrupa birliginden cikis sonrasi yurtdisindan her gelen mala %20 koydular.
cogu avrupa ulkesi vape sirketleri bile bu yuzden urun gondermiyor ve tabi buradakiler de oraya. istisnalar var tabi yine de.
aliexpress, everzon gibi siteler siparis aninda bu vergiyi haricen tahsil etmeye basladi.
benim gozlemime gore bu durum ic pazar tedarikcilerine yaradi. toplu alim yaptiklari icin Cin mesei urunler neredeyse Cin perakende fiyatina yakin hale geldi. misal bishop $45+kargo fiyati ile Cin'den gelirken, burada £35e satiyorlar.

sunu da belirteyim. 2f ve 3f bu vergileri fiyatina dahil ederek hallediyor. su zamana kadar onlardan aldigim yada avrupa ulkelerine gonderdigim hic bir siparis icin ekstra bir vergi yada ucret odemedim. fakat FT'den Avrupa ulkeleri icin alim yaparken vergi odeme secenegi kullanilmali. yoksa alicidan tahsil ediliyor.

bu arada sen nasil oldun @Dwarkelf
Bilgiler çok kıymetli. Benim Çekya şokunu başkalarının yaşamaması için önemli.

Bende durum aynı hocam, süreç geri döndürülebilir bir süreç değil maalesef. İlginiz için çok teşekkür ederim ????

Geri