Genel Sohbet Yeni Kimlikle ATM’den Para Çekilebilecek!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YollarınSonu..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

YollarınSonu..

Misafir
5dcc92975542801cc08f964e.jpg

Yeni kimliklerle artık elektronik ortamda dokümanlar imzalanabilecek, ATM’lerden para çekilecek, ödeme yapılacak, noter ve sağlık hizmetleri alınabilecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 Programına göre; Dijital Dönüşüm Ofisi; uygulamaya geçen elektronik kimlik kartına yönelik düzenleme çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmayla kimlik kartının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması sağlanacak. Bu çerçevede Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği yayınlanacak ve uygulama için pilot kurumlar ve iller belirlenecek.

Dijital Dönüşüm Ofiisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi’ni de güncelleyecek. Milli Elektronik Mesajlaşma Platformu için yürütülen pilot proje kapsamında prototip geliştirilecek. Kamu kurumlarının Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya kullanımını düzenleyen rehber de Ofis tarafından hazırlanacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışı kaynaklı siber saldırıları önlemek amacıyla Milli Elektronik Mesajlaşma Platformunu hayata geçirmeye de hazırlanıyor. Bu kapsamda kamuda siber güvenliğin koordinasyonu da Dijital Dönüşüm Ofisi çatısı altında toplanacak.

Referans

Güvenlik açığı kaldıramayacak bir durum. Umarım ona göre tedbir alırlar ki şahsen ben kimliğe hesap kartı tanımlamam.
Çalıştığım kurum kimlik kartı da hesap kartı gibi kullanılabiliyor ama ona da niyet bile etmiyorum.

Dijitallik, siber, elektronik gibi şeylerden bahsediyorlar ama hiç kendi kurumsal sitelerinin tasarımlarını kodlamalarını sistemini bile yapmayı beceremiyorlar. Sonra neden sistem yavaş, neden sistem çöktü diye millet mağdur oluyor. Yahu adam 2 dk para saydığınız mühendislerinize dünyada kabul görmüş tasarım konseptleri ve veritabanlarını kurdurun da sonra böyle şeylere adım atarsınız.(Ki yapabilecek çalışanları varsa :) )
Office biliyor diye işe alıp projenin başına oturtdukları onlarca insandan dolayı böyle.

Sınavla değilde sektör bilgisiyle yer edinilseydi şimdi boktan bir kartla para çekme sistemine zaman harcamak yerine ülkenin teknolojik alt yapısı kurulurdu
Senin agzini yirim ben???????? ( saka tabii ki)
Ama gercek su ki:
-özgeçmişinde “bilgisayar sertifikasi”
Belgeler ve sertifikalar kisminda var diye bir adam bu islerin içinde yer alabiliyorsa durum pek ic acici degil hakikaten
Ama yok o sertifikali arkadaşı
Bilgisayar muhendisleri yazilim muhendisleri kodlama ve robotik uzmanlarina
Cay servisi yapsin,yahut malzeme temininde ayak isleri gorsun diye alinmissa o zaman yazdiklarimin hicbir hukmu bulunmamaktadir...
Tabii ki mevcut durumda bu hayal mahsulü olur ancak,yada avuntu dan baskaca bisey degil ????????
Neyse cokta seapmasam iyi

Ç
Senin agzini yirim ben???????? ( saka tabii ki)
Ama gercek su ki:
-özgeçmişinde “bilgisayar sertifikasi”
Belgeler ve sertifikalar kisminda var diye bir adam bu islerin içinde yer alabiliyorsa durum pek ic acici degil hakikaten
Ama yok o sertifikali arkadaşı
Bilgisayar muhendisleri yazilim muhendisleri kodlama ve robotik uzmanlarina
Cay servisi yapsin,yahut malzeme temininde ayak isleri gorsun diye alinmissa o zaman yazdiklarimin hicbir hukmu bulunmamaktadir...
Tabii ki mevcut durumda bu hayal mahsulü olur ancak,yada avuntu dan baskaca bisey degil ????????
Neyse cokta seapmasam iyi
dediklerinizden demekki hiçbiri yokki durum ortada

Geri