• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Yeni başlayan için setup önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blexi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blexi

Yeni Üye
Merhabalar. Uzun seneler ithal tütün/sarma kullandım. Buhara geçmek istiyorum. 1 haftadır yoğun araştırmalarım sonucu bana hitap edecek şeyi buldum.

Beklentilerim:

- Buharın miktarı önemli değil. Nikotin ihtiyacımı karşılasın yeterli. Aromaya vs şu an için gerek yok.

- Mtl içiciyim. Rta-rda pek onu bilemiyorum.

- Pod mod düşünmüyorum. Mod ve atomizerlı istiyorum. Custom uğraşmayı severim.

- Telini pamuğunu değiştireyim, temizleyeyim, uğraşmaktan kaçınmam.

- Ağırlık önemli değil.

- Tank hacmi fazla olsun. Öyle her içimde likit koymayayım.

- Hepsinden önemlisi uzun ömürlü, dayanıklı, sorun çıkarmayacak ve parça bulma konusunda stress yaşamayacağım bir cihaz olsun.

- Tabi cihazı bulduk bir de alması var. Site ya da kişi bulamıyorum. Konuştuğum insanların hepsi bir yerlerden almış. Telegramdan wp'dan falan almam. Sizlerin referansı varsa o başka. Pahalı olsun orjinal olsun.

- Bütçe ucu açık. Hesaplamalarıma göre 5-6 bine cihazı alıp yedek ekipman için stok yapabilirim diye düşündüm.

Cihaz ve temin konusunda yardımcı olursanız bu kardeşinizi de camiaya kazandırmış olursunuz :) Sağolun varolun

Oyla 0
Mtl içimde tek pilli herhangi bir cihaz işinizi görür. Elbette birçok kişi tarafından kullanılıp beğenilmiş bir ürün olması önceliğiniz olsun.
Forum tedarikçilerinden birinde Swag 2 var 2 bin tl sanırım gayet iyi bir cihaz olduğunu duyuyorum hep.
Ben atomizer olarak Bishop ve Kuma (Ulton Klon) kullanıyorum. Tabi bir çok marka model ismi tavsiye edilecektir. Genel olarak atomizerler ortalama 4 ml oluyor zaten.

Forum tedarikçilerine bir göz gezdirin.

Sarf malzemeleri içinde bilgi alın. Teldir pamuktur vs vs

günde 4 paket adıyaman orta sert içerken elektronik sigaraya geçip 10 senedir elektroniğe devam eden birisi olarak cevap vereyim;

mod olarak pico plus veya dna 60 chip e sahip bir mod almanızı öneririm.

atomizer olarak uzatma kitli klon/orjinal fark etmez KUMA rta almanızı öneririm. bu setup benim 10 yıllık elektrikli kullanımım da vardığım son duraktır. para ve zamanınız varsa sizde farklı denemeler yaparsınız. klon orjinal onlarca atomizer denedikten sonra kuma son durağım oldu. şuan elimde 2 mod / 1 orjinal 1 klon kuma var başkada birşey yok.

mod atomizer işini hallettikten sonra uygun nikotin oranını da bulmanız gerekecek. mtl giriş 9 mg önerilir lakin günde 4 paket sarma içtiğim için bana çok hafif geldi 2,5 tank kadar içiyordum, 9 dan 12 ye çıktım tüketim 2 tanka düştü, 12 den 15 e çıktım 1 tank yetti , şuan 18 mg içiyorum günde max 2-2,5 ml kadar tüketiyorum. bu arada belirtmeyi unuttum benim de aroma ile işim yok %99 sek içiyorum arada ufak kaçamaklar oluyor tabi :)

Mtl içimde tek pilli herhangi bir cihaz işinizi görür. Elbette birçok kişi tarafından kullanılıp beğenilmiş bir ürün olması önceliğiniz olsun.
Forum tedarikçilerinden birinde Swag 2 var 2 bin tl sanırım gayet iyi bir cihaz olduğunu duyuyorum hep.
Ben atomizer olarak Bishop ve Kuma (Ulton Klon) kullanıyorum. Tabi bir çok marka model ismi tavsiye edilecektir. Genel olarak atomizerler ortalama 4 ml oluyor zaten.

Forum tedarikçilerine bir göz gezdirin.

Sarf malzemeleri içinde bilgi alın. Teldir pamuktur vs vs

Tek pilli değil de 2 pil daha iyi diye düşündüm şarjının uzun gitmesi için. Tabi ağırlık da olacak ama önemli değil. Sizce tek pil mi?
Tedarikçilere baktım. Model belirleyip sipariş geçeceğim. Model olarak da son çıkan modeller olsun ki yarın bir gün parça değiştirmek istersem kolay bulabileceğim parça olsun (mod ya da atomizer) Sizce mantıklı mı bu düşüncem?

günde 4 paket adıyaman orta sert içerken elektronik sigaraya geçip 10 senedir elektroniğe devam eden birisi olarak cevap vereyim;

mod olarak pico plus veya dna 60 chip e sahip bir mod almanızı öneririm.

atomizer olarak uzatma kitli klon/orjinal fark etmez KUMA rta almanızı öneririm. bu setup benim 10 yıllık elektrikli kullanımım da vardığım son duraktır. para ve zamanınız varsa sizde farklı denemeler yaparsınız. klon orjinal onlarca atomizer denedikten sonra kuma son durağım oldu. şuan elimde 2 mod / 1 orjinal 1 klon kuma var başkada birşey yok.

mod atomizer işini hallettikten sonra uygun nikotin oranını da bulmanız gerekecek. mtl giriş 9 mg önerilir lakin günde 4 paket sarma içtiğim için bana çok hafif geldi 2,5 tank kadar içiyordum, 9 dan 12 ye çıktım tüketim 2 tanka düştü, 12 den 15 e çıktım 1 tank yetti , şuan 18 mg içiyorum günde max 2-2,5 ml kadar tüketiyorum. bu arada belirtmeyi unuttum benim de aroma ile işim yok %99 sek içiyorum arada ufak kaçamaklar oluyor tabi :)

Ben o kadar içmiyorum ama yine de günlük gidiyor. Bazen bilgisayar başında ipin ucunu kaçırıyorum, ciğerler iflas tabi. Önerdiklerinizi not aldım. Araştırıp satıcı bulmaya çalışacağım. Nikotin tavsiyeniz benim için çok faydalı oldu, sizin referansınıza göre ayarlarım ölçüleri. Farklı değerleri alıp baskınlığına göre kendi nikotin değerimi bulurum. Likit sonraki aşama, şu cihaz işini bir halledeyim de hayırlısıyla

tek pil 21700 ile mtl bir günü rahat devirir
2. güne pil sarkar
1- aspire deco kit'in modu
2- thelema solo
tavsiye edebilirim

Merhabalar,

Öncelikle kararınızdan dolayı sizi kutlamak isterim.

Mutlaka konunun erbabı üstatlar daha iyi, daha geniş bilgiler yazarlar ancak naçizane görüşlerimi paylaşmak isterim.

Konu bütünlüğü sağlayamam diye tek tek alıntıladım.

Mtl içiciyim. Rta-rda pek onu bilemiyorum.
RDA damlatma usulü kullanılan bir atomizerdir. Meşakkatlidir ancak tadı farklıdır. Keyif için sonra düşünülebilinir.
RTA ise tanklı sistemdir. MTL kullanımında çok doldurmanıza gerek olmaz ama yine de konu tamamen kullanımla alakalıdır.

Ağırlık önemli değil.
Ağırlık belli bir zaman sonra sizi üzecek ve başka arayışlara gireceksiniz. O nedenle ne kadar hafif ve kompakt ürünlerle başlarsanız o kadar iyi.
Mod olarak benim de önerim Pico Plus olacaktır. Özellikli çipler (DNA, Dicodes, Nucleo, Yihi gibi) içim şekliniz yerleştikten sonra arayabileceğiniz modlardır.

Hepsinden önemlisi uzun ömürlü, dayanıklı, sorun çıkarmayacak ve parça bulma konusunda stress yaşamayacağım bir cihaz olsun
Yerli üreticilerden olan Fakir's Mod Ion V2 atomizerini önerebilirim. Kendi ürünlerinin desteğini neredeyse hiç eksik etmiyorlar.

Pahalı olsun orjinal olsun.
Klon ürünlerde de kendini kanıtlamış markalar var. Bunları göz ardı etmemenizi önerebilirim.

Bütçe ucu açık. Hesaplamalarıma göre 5-6 bine cihazı alıp yedek ekipman için stok yapabilirim diye düşündüm.
Benim önerim bütçenizi; tel, pamuk, likit denemelerine ayırmanız. Çünkü damak tadınıza uymayan likitler, el yatkınlığınıza uymayabilen pamuklar, sıcaklık konusunda rahatsız edebilecek tel çeşitleri mevcut.

İşin özünde tamamen öznellik yattığı için herkesin kullandığı belki size hitap etmeyecek ya da standart kullanılan ürünler sizi memnun edecek; bunları denemeden bilemeyeceksiniz.

2 pil daha iyi diye düşündüm
2 pilli modun kullanımı uzun olacaktır ama günde 1-1,5 pil harcayacağınız yerde (ki belki 2 günde 1 pil bitireceksiniz bunu kullanmadan netleştiremezsiniz) 2 pilli mod kullanıp bu süreyi 2 katına çıkarıp elinizde dumble ile gezmenin ve her çekimin size işkence olmasına müsaade etmemek sizin elinizde.

Kısacası kullanacağınız ürünler sizi memnun ettiği sürece elinizdekiler en iyi ürünler olacaktır. Ürünleri almadan önce youtube'dan videolarına bakabilirsiniz.

Geleyim benim önerilerime:
Mod
: Pico Plus
Atomizer: Orjinal Ion V2 4ml versiyonu ION v2 RTA
Kuma RTA
Bishop
Bi2hop bakabilirsiniz.
Stok açılırsa Minor MTL RTA – UziMods bu rtaya da bakabilirsiniz.
Tel: Temco 28ga
Pamuk: Bulunabilirse BP Mods Pamuk 2,5mm versiyonu, bulunamazsa Titanum Fiber Cotton ya da Cotton Bacon Prime
Likit: Likit Merkezi, Manhattan Likit, Moby Labs markalarını deneyebilirsiniz. (markalar ve siteler güvenilirdir.)

Bir de size lazım olan sarım setini parça parça değil çanta içerisinde set halinde alabilirsiniz.

Ağırlık belli bir zaman sonra sizi üzecek ve başka arayışlara gireceksiniz. O nedenle ne kadar hafif ve kompakt ürünlerle başlarsanız o kadar iyi.
Mod olarak benim de önerim Pico Plus olacaktır. Özellikli çipler (DNA, Dicodes, Nucleo, Yihi gibi) içim şekliniz yerleştikten sonra arayabileceğiniz modlardır.

Evet hocam dün mesajımdan sonra gece yine araştırdım ve mtl içimin genellikle çok enerji yemediği yönünde bu yüzden tek pile yöneldim.

Benim önerim bütçenizi; tel, pamuk, likit denemelerine ayırmanız. Çünkü damak tadınıza uymayan likitler, el yatkınlığınıza uymayabilen pamuklar, sıcaklık konusunda rahatsız edebilecek tel çeşitleri mevcut.

Ben de bu görüşteyim. Sarma sigara kullandığım için yıllardır, tütünün kalitesi ne kadar önemliyse kullanılan çarşafın, fitilin kalitesi de o kadar önemlidir. Artık deneme yanılma yoluyla öğreneceğim. Çok pahalı ürünler değil, o yüzden bol bol denemeyi düşünüyorum.

Geleyim benim önerilerime:
Mod
: Pico Plus
Atomizer: Orjinal Ion V2 4ml versiyonu ION v2 RTA
Kuma RTA
Bishop
Bi2hop bakabilirsiniz.
Stok açılırsa Minor MTL RTA – UziMods bu rtaya da bakabilirsiniz.
Tel: Temco 28ga
Pamuk: Bulunabilirse BP Mods Pamuk 2,5mm versiyonu, bulunamazsa Titanum Fiber Cotton ya da Cotton Bacon Prime
Likit: Likit Merkezi, Manhattan Likit, Moby Labs markalarını deneyebilirsiniz. (markalar ve siteler güvenilirdir.)

Bir de size lazım olan sarım setini parça parça değil çanta içerisinde set halinde alabilirsiniz.

Önerilerinizi not aldım. Bunlara da bakacağım. Satın alacağım web site için sanırım bir tavsiyeniz yok, forumdaki referanslı kişilere yönlendireceksiniz. Bir kaç site buldum ama bilemiyorum ne derece güvenilirler. Buraya reklam olmasın diye yazmıyorum. Çanta şeklinde dediğiniz nedir, kit mi demek istediniz? Teşekkürler cevabınız için

Satın alacağım web site için sanırım bir tavsiyeniz yok, forumdaki referanslı kişilere yönlendireceksiniz.
Yerli ureticilerin web sitelerini eklemistim yazima hocam.

Bir kaç site buldum ama bilemiyorum ne derece güvenilirler.
Sitelerin cogu normalden de pahaliya satar hocam.

Dusundugunuz urunleri oncelikle tedarikci arkadaslara sorabilirsiniz. Belki getirme ihtimalleri olabilir.

Yine begendiginiz urunleri bu konu altina yazarsaniz bulanabilirlik konusunda destek olabilecek buhardaslar olabilir.

Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş. Ek olarak Aegis Solo Mod' a ve Fiyat Performans ürünü yerli Penodat V2 ye de göz atmanızı tavsiye ederim. GRANDPODVAPE - Anasayfa
Tek handikabı pamuklama konusunda biraz hassas acemi biri için zor olabilir. Yeni modeli de yolda bakalım nasıl bir Atomizer olacak.
penodat ne ara çıktı?
rta kullanmayınca kaçırmışız günceli hocam
birde şu profil resmine hastayım yine belirteyim, pride and joy çalıyodu arkada foruma girdim denk geldi☺️

penodat ne ara çıktı?
rta kullanmayınca kaçırmışız günceli hocam
birde şu profil resmine hastayım yine belirteyim, pride and joy çalıyodu arkada foruma girdim denk geldi☺️
Baya oldu çıkalı Yılbaşı yenisi çıkıyor 😊

SRV seven biriyle karşılaşmak çok güzel. SRV'in Ölüm Haberini aldığımda Eloy Cafe de Mary had a little Lamb çalıyordu 😞

Baya oldu çıkalı Yılbaşı yenisi çıkıyor 😊

SRV seven biriyle karşılaşmak çok güzel. SRV'in Ölüm Haberini aldığımda Eloy Cafe de Mary had a little Lamb çalıyordu 😞
ben satışta görmedim açıkcası, yenisini merak ettim ama eskisi gibi çıktıktan sonra hata düzeltme değil de sorunsuz çıkarsa tutulur piyasada (çinliler klon yapmış, hatasını gidermiş hatta türkçe not yazmışlardı resimlerinden birine, komik bir durumdu)
stevie sevilmeyecek adam değil ki abi
arada eski videoları açıyorum bende, öyle büyük hayranı değilim ama yetenekli insanları izlemek keyifli oluyor, playlistte yeri sağlamdır
marry had a little lamb acayip bir eser, bir çocuk şarkısını öyle icra etmek, sahneyi doldurmak, dinleyiciyi çocuk şarkısı ile eğlendirmek zor henüz benzerini görmedim
eşim ilk dinlettiğimde e çocuk şarkısı bu tepkisi verdiydi😅

ben satışta görmedim açıkcası, yenisini merak ettim ama eskisi gibi çıktıktan sonra hata düzeltme değil de sorunsuz çıkarsa tutulur piyasada (çinliler klon yapmış, hatasını gidermiş hatta türkçe not yazmışlardı resimlerinden birine, komik bir durumdu)
stevie sevilmeyecek adam değil ki abi
arada eski videoları açıyorum bende, öyle büyük hayranı değilim ama yetenekli insanları izlemek keyifli oluyor, playlistte yeri sağlamdır
marry had a little lamb acayip bir eser, bir çocuk şarkısını öyle icra etmek, sahneyi doldurmak, dinleyiciyi çocuk şarkısı ile eğlendirmek zor henüz benzerini görmedim
eşim ilk dinlettiğimde e çocuk şarkısı bu tepkisi verdiydi😅
Gerçekten müthiş bir yetenek ve çok erken ayrıldı. Çinli olayı komikmiş 🤣

Teşekkürler. 1-2 gün içinde son listemi yapıp yurtdışından gelecek arkadaşa siparişimi vermem lazım. 2 tane Alman sitesi buldum bir de amazon var.

Mod olarak Pipeline box'ı çok beğeniyorum ancak 100 euro, onun da dna versiyonu var onu öneriyorlar 170 euro. Dicodes beğendim o da 200 euro. Hadron var o da bu paralarda. Ucuz olan versiyonu yok. Vaperz Cloud yine 120 eurolarda. Açıkcası başlangıç aşamasında bu kadar parayı sadece moda vermek yerine, farklı atoları deneyip, farklı tel pamuk kombinasyonlarıyla mevzuyu öğrenmek istiyorum.

Bu nedenle mod olarak: BP Mods Warhammer, Eleaf iStick Pico Plus, Pico 2, GeekVape Aegis (versiyonuna karar veremedim), Lost Vape Centaurus (tek pilli olan), Vapo Armour S (tek pilli olan) bunlar arasında kaldım. Vapo armour s'i eklememin tek nedeni şekli. Bir de sanırım kabuğu dayanıklıymış. Ama sanırım dl uçuma daha uygun bir cihazmış. Aynısı Centaurus için de geçerli öğrendiğim kadarıyla.

Yani ne dandik ne üst kalite, ortalarda 30-60 euro bandında bunları bulabildim. Bir de Brunhilde buldum ama sadece pembe renk varmış. Onu eledim bu yüzden. Asıl çeşit olarak atoya yoğunlaşayım, en az 2-3 farklı ato deneyeyim diyorum. Bu fikrim sizce nasıl, doğru mu düşünmüşüm ve listedekilerden sizler ne önerirsiniz? Almışken 100-150 euroluk high end modlara mı yönelmeliyim?

Ekleme: Swag 2 hiçbir yerde yok. O yüzden onu yazmadım, yoksa 1. onu düşünüyordum

@Zgrrs @GaziHazar @Mantas @pantera Çok teşekkürler. Ayrıca RIP SRV

Teşekkürler. 1-2 gün içinde son listemi yapıp yurtdışından gelecek arkadaşa siparişimi vermem lazım. 2 tane Alman sitesi buldum bir de amazon var.

Mod olarak Pipeline box'ı çok beğeniyorum ancak 100 euro, onun da dna versiyonu var onu öneriyorlar 170 euro. Dicodes beğendim o da 200 euro. Hadron var o da bu paralarda. Ucuz olan versiyonu yok. Vaperz Cloud yine 120 eurolarda. Açıkcası başlangıç aşamasında bu kadar parayı sadece moda vermek yerine, farklı atoları deneyip, farklı tel pamuk kombinasyonlarıyla mevzuyu öğrenmek istiyorum.

Bu nedenle mod olarak: BP Mods Warhammer, Eleaf iStick Pico Plus, Pico 2, GeekVape Aegis (versiyonuna karar veremedim), Lost Vape Centaurus (tek pilli olan), Vapo Armour S (tek pilli olan) bunlar arasında kaldım. Vapo armour s'i eklememin tek nedeni şekli. Bir de sanırım kabuğu dayanıklıymış. Ama sanırım dl uçuma daha uygun bir cihazmış. Aynısı Centaurus için de geçerli öğrendiğim kadarıyla.

Yani ne dandik ne üst kalite, ortalarda 30-60 euro bandında bunları bulabildim. Bir de Brunhilde buldum ama sadece pembe renk varmış. Onu eledim bu yüzden. Asıl çeşit olarak atoya yoğunlaşayım, en az 2-3 farklı ato deneyeyim diyorum. Bu fikrim sizce nasıl, doğru mu düşünmüşüm ve listedekilerden sizler ne önerirsiniz? Almışken 100-150 euroluk high end modlara mı yönelmeliyim?

Ekleme: Swag 2 hiçbir yerde yok. O yüzden onu yazmadım, yoksa 1. onu düşünüyordum

@Zgrrs @GaziHazar @Mantas @pantera Çok teşekkürler. Ayrıca RIP SRV
hocam almanyadan almak sıkıntı id ister yaş doğrulama ister...
oradaki arkadaşınız yapsın satın almayı
başlangıç için ben düz 21700 pilli mod öneriyorum hep
thelema solo gibi (2 vardı birini yine birisime verdim al kullan diye siyah evde satmaya da kıyamadım ama poda da geçtim kararsızım?

Geri