• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Yeni amatöre destek

Cerkez_efe

Community
Cümleten sa forumda ve cihazda acemiyim tütünü bıraktım cihaza basladim bir arkadaşım expromizer 2.1 ve revenger verdi hoşuma gitti şimdi mtl olarak iyi birsey alayım mi bu devam etsin mi tel pamuk likit nereden temin ederim tavsiyelere açığım

Merhaba,
Elinizdeki setup (mod+atomizer) ile bir kaç ay daha devam edin. Fena setup değil aslında, dilerseniz sizi uzunca bir süre gõtürür. Bir kaç ay kurulum sarım becerinizi pekiştirin, farklı sarımlar deneyin, bir kaç çeşit likit veya nbase deneyin, nikotin doyum eşiğinizi yoklayın kendinize en uygun seçenekleri belirleyin bu süreçte.
Kendi kullanım tarzımdan bir örnek vereyim:
Mtl tarz (sigara içimi) kullanıyorum. Temco marka 29 awg Kanthal tel, 2,5 mm çapa 6 tur sarım, pamuk cotton bacon prime, 15 mg likit-nbase, mod ayarı 10 watt.
Size önerim, başlangıç için 12 mg (70vg/30pg) likit veya nbase tercih edin, tel Kanthal 28 awg olsun, 2,5 mm çapa 6 tur sarım yapın, 11watt-12watt aralığında kullanın. Alacağınız verime göre adım adım değişiklikler yaparsınız. Õrneğin Nik seviyesi ağır veya düşük geliyordur seviyeyi düşürüp yükseltirsiniz, buharı zayıf bulursanız tel kalınlığında veya sarım şeklinde değişiklik yaparsınız vs. vs.
Tel, pamuk, likit için forumun "Forum Tedarikçileri" ana başlığı var, bu başlík altındaki tedarikçlerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.
Tel ve pamuk için adres:
Nbase-likit için diğer forum üyelerimiz yardımcı olacaktır.
Selam :)

Teşekkür ederim hazır sarimlarim ve pamuğum var ama bitmeden sarım aparatı ile birlikte ekibi toplamam gerekecek sanırım ilgili link i inceliyorum. Mtl için atomizer expo cok iyi dediler sanırım bu forumdan haberleri yok :) mod içinde ilk ateşleme iyi olacak dediler ne dersiniz

Teşekkür ederim hazır sarimlarim ve pamuğum var ama bitmeden sarım aparatı ile birlikte ekibi toplamam gerekecek sanırım ilgili link i inceliyorum. Mtl için atomizer expo cok iyi dediler sanırım bu forumdan haberleri yok :) mod içinde ilk ateşleme iyi olacak dediler ne dersiniz
İlk ateşlemeyi düşünmeyin şimdilik, elinizdeki mod pişman etmez sizi.
Birde izmirde elden alabileceğim veya yardımcı olabilecek var ise daha memnun olurum
İzmir'e selam. 25 yıl önce ayrıldım, bir daha görmek nasip olmadı. :)

Amacınız sigarayı bırakmaksa, aroma/likit denizinde boğulmadan, arada bir sek nbase tüketmeyi deneyin. Başlangıçta sek nbase'e alışmanız çok daha kolay ve eğer alışırsanız kendinize/bütçenize çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Aroma peşinde koşmak kaç aroma, kaç atomizer, kaç modun başını yedi, bilseniz......;)
Sek nbase ile başlattığım herkes ya ecig'e devam etti ya da daha iyisi onuda bırakıp tamamen kurtuldu nikotin illetinden.

Amacınız sigarayı bırakmaksa, aroma/likit denizinde boğulmadan, arada bir sek nbase tüketmeyi deneyin. Başlangıçta sek nbase'e alışmanız çok daha kolay ve eğer alışırsanız kendinize/bütçenize çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Aroma peşinde koşmak kaç aroma, kaç atomizer, kaç modun başını yedi, bilseniz......;)
Sek nbase ile başlattığım herkes ya ecig'e devam etti ya da daha iyisi onuda bırakıp tamamen kurtuldu Nik* illetinden.

Ben de kucucuk bir katki yapmak isterim. Aroma hem yoruyor hem de ayni karisimlar olsa bile firmaya gore farklilik gosteriyor. Bu da hem maliyet, hem zaman kaybi, hem de ugrasirken bikkinlik veriyor. Ateslide aslinda bir aroma yok sadece tutunun farkli islenmesinden kaynakli bir durum olusuyor. Sek icerseniz kotu koku, garip agiz tadi yasamadan yakin bir keyif aliyorsunuz. Bana gore cok daha keyifli ama goreceli bir durum. Bir bucuk yil dl ve aroma kullandiktan sonra mtlde sek benim icin cok ideal oldu. Tutunlu likitler nedense bana tat vermedi. Yapay bir tat oldugu icin sevemedim.

Tütünlü likit hiç sevemedim ben. Baharat sevmem, hepsinin kokusu çok ağır geliyor ve anında migrenimi tetikliyor. Tütünlü likitler ise baharat aromalarından yapılıyor. Extract olmadığı sürece, sigara tadı/hissiyatı alamadım ben. Bana, bildiğin baharatçı gibi koktu hepsi ???? .
Tütünlü likit severlerin affına sığınıyorum ama bana göre sigara tadı ile alakası yok gibi geldi hepsi. Tabi o arada, belki bin tane aroma denedik. Bu yolda tester olarak, 5'er ml test demlemesi ile kaç litre nbase heba oldu...
Şimdi, nbasede ki nic kokusunu bastırmak için eser miktarda aroma koyup, neredeyse sek nbase içiyorum. Eşim direk sek nbase'e geçti. Eğer, meyveli likit olduğunu farketmeseydim, kesinlikle sigaraya geri dönerdik.
Daha komiği, sucker punch o dönem Türkiye'de/forumda yoktu, yurtdışında vapeshop'da keşfettim. O kadar tester bir işe yaramadı ????

Şu an nbase içiyorum arada tat olsun diye eser miktarda farklı likit koyuyorum ama tabi bunlar başlamam için verilen az miktarda verilen şeyler benim kit halinde tel ve sarım aparatı pamuk nbase ve aroma veya likit almam gerekiyor link gönderirseniz anlayacağım şekilde temin edebilirim teşekkür ederim bilgileriniz icin

Geri