Ben konuyu uzaktan takip ediyordum e yazmak farz oldu diyebilirim.
Konunun ilk mesajına cevabım:
"Ben dolandırıcımdan memnunum yeni bir dolandırıcıyı hayatıma sokmak istemiyorum" olurdu. Çünkü giriş her ne kadar iyi niyetli de olsa benim sık denk gelmediğim bir kullanıcı tarafından, ilan açılarak değil de başlık açılarak başlatılmış bir konu. Bununla beraber eğer yardımcı olmak istiyorsunanız; benim bütçem şu kadar ben hediye edicem minvalinde bir mesajınız da yok.
Ben iki senedir buhar kullanıyorum ve piyasaya göre az dolandırıldım diyebilirim. Bu konuyu daha detaylandırmayacağım. Ama belirtmeden de geçmek istemiyorum elden gayet uyguna verdiğim ürün güzel karla telegramda görünce tövbe ettim.
Gelelim diğer mesajlara:
@fox mulder üstat buralar yan mahalalleye dönmez, dönemez. Burası gayet elit bir yer.
@pantera üstat benim ilk paragrafta yazdığım sert ve alaycı cümleyi gerçekten güzel bir üslupta ve kırmamaya özen göstererek yazmış. Ancak anlatılan her şey karşıdakinin anladığı kadardır.
@Firturan79 hocam siz yardım istememiş direk kıyıda köşede kalan atomizer istemişsiniz ki sorun sanırım piconun bir sorunu. sorunlu mod üzerine hangi atomizeri taksanız sorun çıkaracaktır sanırım.
Bunun dışında kimse kimsenin sigara ya da e-sigara içmesi için yardım etmek zorunda değil. Yardım insanlık gereği kabul; ama sigara, e-sigara, alkol gibi keyfi durumlara yardımı karşılıksız bıraktığı için sorgulanamayacağını; hayatının 26 yılında bilfiil sigara içmiş ve 40 yaşında olan bir buhardaşınız olarak net bir şekilde anlamış durumdayım.
Ayrıca bunu insanlık dışı olarak betimlemeniz ve agresif tavrınız (ki ikinci mesajda başlıyor bence bu tavır) iyilik yapma isteğini kırıyor gibi.
Ben tanımadığım birine yardım etmektense uygun gördüğüm kişiye hediye etmeyi tercih ediyorum.
İstemek her ne kadar insani görünse de, tercihlere göre yaşamak daha insani bir davranış.