• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Yanmış Pamukla Buharlamaya Devam Etmek.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan2200
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakan2200

Community
Pod cihazım içerisindeki pamuğa bakıyorum pamuk artık kararmış.
Ama değiştirme zamanım geldi mi anlayamadım.
Ara ara hafiften yanık kokusu geliyor ama hemen coil değiştirmekte istemiyorum.
Pamuk tamamen bittiğinde ne olur. cihaz nasıl tepki verir. ?

Hocam ben şahsen o yanık kokusunu almaya başladığım zaman değiştiriyorum. Zaten aroma/buhar performansı da düşmüş oluyor. Her anlamda belli ediyor yani. Dıştan baktığınız zaman da pamuğun kararmış olduğunu söylemişsiniz. Yine siz bilirsiniz tabi ama bence sağlıklısı artık değiştirmeniz gerektiğidir.

Pamuk tamamen bittiğinde ne olur. cihaz nasıl tepki verir. ?

bu tabir yanlis. pamuk yok olan birsey degil. cihaz calismaya devam edecektir,
zaman icinde tel ve pamukta likit bilesenlerinin tortulari birikmeye baslar. kullanmaya devam ettikce bu tortular artar ve artik yanmaya baslar ve siz de bu buhari solumaya baslarsiniz.
o nedenle kullandiginiz likite gore coil omru degisir, burada kontrol mekanizmasi sizsiniz. suphe ettiginiz an degistirmeniz yerinde olur.

önce sağlık
pamuk kararınca coil atılır
ben 60ml içer atarım isterse pırıl pırıl olsun
eskiden atmıyodum ama günlük coil masrafım 3lira gerek yok...
Ben atolarımda tel tadı geldimi tel değişirim . pamuk emmesi sorun oldugumu az buhar gelir ozamanda pamuk değişiyorum kendini ele veriyor
daha pamuk yakmadım ama ben hiç pod kullanmadım

önce sağlık
pamuk kararınca coil atılır
ben 60ml içer atarım isterse pırıl pırıl olsun
eskiden atmıyodum ama günlük coil masrafım 3lira gerek yok...
Bu olay bütceyle olduğu kadarıyla hobi olarakda yapılıyor .
önce sağlık dedin beni güldürdün kardeşim kimyasal içenler olarak :)
el becerisi olan dostlarımız yapabiliyorlarsa bu bütceden ziyade benliğinde bir tat oluşturuyor becerebiliyorum yapabiliyorum.
vesaire hissiyatda önemli yoksa bir kartuşdaki teli pamuğu sıfırdan takabilmek sağlıksız denemez eğerki sağlıksızsa kökten bırakacaksın teli pamuğu likiti cıhazı :)

bu tabir yanlis. pamuk yok olan birsey degil. cihaz calismaya devam edecektir,
zaman icinde tel ve pamukta likit bilesenlerinin tortulari birikmeye baslar. kullanmaya devam ettikce bu tortular artar ve artik yanmaya baslar ve siz de bu buhari solumaya baslarsiniz.
o nedenle kullandiginiz likite gore coil omru degisir, burada kontrol mekanizmasi sizsiniz. suphe ettiginiz an degistirmeniz yerinde olur.

Evet dostum dediğin gibiymiş.
Ben pamuk yanıp yok oluyor zannediyordum. Meğersem pamuk dediğin gibi yok olmuyormuş.
Teldeki tortuları fark ettim. Kömür gibi tele yapışmışlar. Muhtemelen kötü tadı onlar veriyordu.

Seni diger yerden niye uzaklastirdilar —garip bir yer—-
coil 2 sefer kullanım pamuklarda altarnatif ve orada olmayan başka tel çeşitlerini beyan etdiğimdendir. yani satıcı arkadaşlara dokunuyordum sanırım. sebeb bunlar. gibi
o teli pamugu nasil imal ettin ????
Tel ve pamuk içinden çıkanlar. tel buhar ve ocakda ısıyla temizleniyor.. pamuklardan tele temas eden yandığından atılıyor geriye 6 yada 5 yaprak kalıyor.
yanan yaprak yerine bir önceki sökülen sağlam pamuk ilave edilerek sayı tamamlanıyor.. coil içinde sadece telle temas eden pamuk çöp olur geri kalan pamuklar sadece aromalanmış likitdir bunuda ılık suda yıkayarak görseldeki pamuğu elde ediyoruz... jijyenik değil demek bana mantık dışı gelir sonuçta likiti yıkayıp kullanıyorsun pamuk üzerindeki .. en ideal yapılacak durum set yani kit alıp böyle sarımlar yapılabilir.

coil 2 sefer kullanım pamuklarda altarnatif ve orada olmayan başka tel çeşitlerini beyan etdiğimdendir. yani satıcı arkadaşlara dokunuyordum sanırım. sebeb bunlar. gibi

Tel ve pamuk içinden çıkanlar. tel buhar ve ocakda ısıyla temizleniyor.. pamuklardan tele temas eden yandığından atılıyor geriye 6 yada 5 yaprak kalıyor.
yanan yaprak yerine bir önceki sökülen sağlam pamuk ilave edilerek sayı tamamlanıyor.. coil içinde sadece telle temas eden pamuk çöp olur geri kalan pamuklar sadece aromalanmış likitdir bunuda ılık suda yıkayarak görseldeki pamuğu elde ediyoruz... jijyenik değil demek bana mantık dışı gelir sonuçta likiti yıkayıp kullanıyorsun pamuk üzerindeki .. en ideal yapılacak durum set yani kit alıp böyle sarımlar yapılabilir.
1-) muhakkak oyle olmustur bende biri mod sormustu bende de kullanmadigim bir mod var om yazarsa yardimci olabilirim demistim ( boyle seyler yazmak yasaksa silinebilir)
Tarzi bir yorum yazmistim ama uzaklastirdi beni tirnak makasi :) :) :)
2-) hocam sen harcaniyorsun buralarda oyle diyim senin meslek neydi hahaha.

14 yıl motosiklet işi yapmıştım satış servis bütün bölümünde ama 16 yıldır fotoğrafcılık yapıyorum son 3 yıldır evden çalışıyorum. :)
sağlık olsun uzaklaştırmada onlarda bizde haklıyız ülkenin ekonomisi iyi olsaydı ne onlar nede biz böyle durumlar yaşamazdık :)

IMG_20230304_205053.jpg
Şöyle bir kit alın hocam 1 likit fiyatına sadece uğraşmayın sağlık açısındanda içim kalitesinede

Şunu da yeni öğrendim.
Bazen likitler de iyi besleme yapamıyormuş.
Artık direkt suçu coile bulmuyorum. Yanık tadı gelince, bağaz yanması yapınca, Likiti değiştirip deneme yapıyorum sorun devam ediyorsa öyle pod kartuşunu çöpe atıyorum. :)

Son düzenleme:
Geri