• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit VV Heisenberg ve Pinkman Aromalarını Kullanım Yüzdeleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan den
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

den

Community
Merhaba,

MTL içim tercih ediyorsanız likit için tercih ettiğiniz aroma yüzdesi ve demleme süresi.

DL içim tercih ediyorsanız likit için tercih ettiğiniz aroma yüzdesi ve demleme süresi.

Ayrıca varsa hangi süre sonunda likidin tat değiştirdiğini de yazmanızı rica ediyorum.

Lütfen, web sitesinde belirtilen oran şu, kişiden kişiye değişir kendiniz bulacaksınız gibi ifadeler yerine tercih ettiğiniz kullanım yüzdelerinizi mümkünse gerekçelendirerek yazmanızı rica ederim.

İy Forumlar.

Her iki içim tarzı için de en az %20 aroma oranı olması uygun oluyor. Ben kendi adıma içim tarzları için farklı oranlar belirlemeyi doğru bulmuyorum tabi bunu da belirteyim. Farklı düşünüyorsanız, daha farklı fikirleri de ele almalısınız.

%20'den daha düşük aroma olduğu zaman, özellikle Pink Man'de tat çok yetersiz, cılız bir hal alıyor. Heisenberg'de de aynı sorun oluşuyor ama ondaki baskın soğuk efekti %1 aroma oranında bile hissedilebilecek denli bir şey olduğu için psikolojik olarak çok Pink Man'de olduğu kadar rahatsız olmuyor insan.

Pink Man için bir şey söyleyememekle birlikte Heisenberg'in yaklaşık 6 aylık bir bekleme/demlenme süresinin sonunda soğuk efektini büyük oranda kaybettiğini söyleyebilirim. Taban tadı kalıyor ancak soğuk efekti eksikliğinden ötürü başka bir şey içiyormuşsunuz gibi oluyor, nahoş bence.

Aromaya, nbase'i benim tabirimle ''saman'' gibi içmemek için kullanılan bir katkı olarak baktığım için genelde %10'u geçmiyorum. Önerilen kullanım oranı %30 dahi olsa (henüz rastlamadım) %10 kullanırım. Hem coil dostu oluyor, hem böbreklerime yüklenmiyorum, hem de 1 litre nbase'in yanında 10 farklı mix aroma alıp, 100ml'lik 10 farklı likit yapmış oluyorum. Aroma yetersiz gelirse de kafamda sek ile kıyaslıyorum.

Ek olarak, elektronik sigarayı asla bırakmayacağımı bildiğim için, sağlık kısmıyla çok ilgilenmeye başladım son zamanlarda. Nikotini düşürdüm, PG'den de uzaklaşıyorum. En son siparişim 90/10/3mg şeklindeydi. Ve gayet doyuyorum şu an. 70/30/9mg ile eziyet etmişim kendime...

Bir sonraki siparişim full VG + %10 aroma olacak. Distile su ile seyrelteceğim. Fakat hala distile suyun solunmasının sakıncalı olup olmadığına dair bir bilgi bulamadım.

Son düzenleme:
Aroma konusunda şöle bi yorum yapayım bende..genel itibari ile premium likitlerde orjinal oranlara baktığımızda ornek wv yada halo ikisindede orjinal aroma ile yapılacak liktlerdeki tavsiye oranı yüzde 20... tabiki oran çok yüksek bazı orjinal premium likitlerde ise aroma oranına baktiğımızda yüzde 10 hatta bazılarında yüzde 7..firmaların oranları belirlerken orjinal aroma ile yapılacak likitte tadı yakalabilmesi için kendi formülündeki karışım oranlarına yaklaştırmaya çalışıyor..

Yani halo premium likitinde 50/50 bi oran kullanıyo demekki yüksek pg ile preformans alına biliyo bu likitten ..orjinal aromasındaki yüzde 20 lik oranın bence arömadan ziyade pg bazlı olduğu ..yüzde 20 lik aromada örnek yüzde 5 aroma yüzde 15 pg ile yüzde 20 ye tamamlanarak likitte olması gereken pg oraninin bi nebze yakalanması diye düşünüyorum..yoksa yüzde 5 ile yaptıgımız evyap camur gibi olurken bekleme süresine bağlı olarak satışta olan premium bir likitin yüzde 20 ile 5 ay 10 ayki halini hayal edemiyorum..

Kısaca yüzde 20 aroma içmek bilemiyorum biraz afaki geliyo bana..tabi bu benim kişisel düşüncem..yanlış tespitlerimde olabilir..varsa yanlişımız affola..

Her iki içim tarzı için de en az %20 aroma oranı olması uygun oluyor. Ben kendi adıma içim tarzları için farklı oranlar belirlemeyi doğru bulmuyorum tabi bunu da belirteyim. Farklı düşünüyorsanız, daha farklı fikirleri de ele almalısınız.

%20'den daha düşük aroma olduğu zaman, özellikle Pink Man'de tat çok yetersiz, cılız bir hal alıyor. Heisenberg'de de aynı sorun oluşuyor ama ondaki baskın soğuk efekti %1 aroma oranında bile hissedilebilecek denli bir şey olduğu için psikolojik olarak çok Pink Man'de olduğu kadar rahatsız olmuyor insan.

Pink Man için bir şey söyleyememekle birlikte Heisenberg'in yaklaşık 6 aylık bir bekleme/demlenme süresinin sonunda soğuk efektini büyük oranda kaybettiğini söyleyebilirim. Taban tadı kalıyor ancak soğuk efekti eksikliğinden ötürü başka bir şey içiyormuşsunuz gibi oluyor, nahoş bence.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. VV aromalarını satan tedarikçilerin sayfalarında kullanıcılar tarafından belirtilen %3-11 arası kullanım oranlarının insanları yanıltmaması gerekiyor. İnşallah birileri bu konuya denk gelir ve bilgiyi buradan alabilir.

Kısaca yüzde 20 aroma içmek bilemiyorum biraz afaki geliyo bana..tabi bu benim kişisel düşüncem..yanlış tespitlerimde olabilir..varsa yanlişımız affola..

diger tarafta bir tedarikcinin konusunda denk gelmistim. Bizim likit yaparken kullandigimiz %20 aslinda saf aromanin yuzdesi degilmis. PG ile seyretilmis hali oldugu soyleniyor ki orijinal 10ml aroma siselerinde bile %0.5 ila %1.5 gibi bir orandan bahsediliyor kok aroma icin.

%11 ile Pinkman %12 ile Heisenberg demlemiştim. O zamanlar çok tartışılan şekilde keyfnbase'den almıştım (sanırım klon dolum aroma idi) Şekerli likit sevdiğimden 0.4 ml kadar sweetner ile demlemeye bıraktım. 1 hafta sonunda 1 günde bitirdim. Öyle güzel bir tat yoktu.
Şimdi OhmKimya'dan aldım aynı aromayı Pinkman %10'da güzel bir tadı var, yeterli gibi ama ayıptır söylemesi çilekli k*ndom paketi gibi kokuyor. :D Bu kokuyu bilip hisseden var mı?

Geri