• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Vozol'dan Podmod'a Geçiş Yapmak İstiyorum.

aachlorza.

Yeni Üye
Merhaba, forumda ve esigara deneyiminde daha cok yeniyim. 1.5 senedir sigara icmiyorum. Bu sure zarfinda keyfi aksamlari sadece nargile icen biriydim ama bu enerjimi ve haliyle cigerlerimi fazla etkiledi. O yuzden arkadas ortaminda deneyimledigim vozol' dan biraz etkilendim ve mtl cekim ile yaklasik 10 gunde bir vozol yeniliyorum. Haliyle biraz maliyetli, ortalama 600x3-1800 aylik min masrafim. Coil sarimi ile ilgili birkac video izledim daha once az cok fikir sahibiyim ama hangi podmod mtl icin daha uygun, ek parca tedarigi hangisinde daha fiyat performans oncelikli bunlari bilmiyorum. Bana bu konuda oneri verebilecek arkadaslar varsa yardimci olabilir mi ? Hangi kit ile baslamaliyim, coil-kartus 10 gunde bir degisir tarzi seyler okuyorum 5li coil zaten 600 lira ornegin rpm3 gibi, aylik masrafiniz gercekten 800-1000 arasi mi ??

Merhaba hocam tamamen sizle aynı süreci yaşadım vozoldan pod mod cihaza geçiş yaptım Uwell Caliburn G2 kendim sarmıyorum coili hazır alıyorum buna rağmen aylık masrafım vozol aldıgım donemden ve sigara içtiğim dönemden daha az 2 coil bana 1 ay gidiyor 4 lü set alıyorum 550tlye 2 ay gidiyor likiti kendim yapmıyorum bilerek piyasadaki iyi likitleri denemeye çalışıyorum yanii işin ameleliğinden kaçmama ve hazır almama rağmen cihaz ve içim keyfi olarak 10/10 gidiyor şu ana kadar caliburn g2 tavsiye ederim likit olarakta Manhattan tavsiye ederim vozol içtiğini var sayarsak Manhattan'ın salt Liki olan The Maldives çok iyidir mesela nikotin değeri olarak tavsiyem 35mg civarında durman olacaktır 50 biraz yakıyor iyi içimler.

Eğer sigara içememenizde Esigaranın bir etkisi yoksa yani sigarayı zaten bıraktıysanız ve esigarayı da laf olsun diye sadece keyfekeder içiyorsanız bence bunu yapmayın. Esigara sadece ateşliyi bırakmak ve kullanmamayı devam etmek için mantıklı benim bakış açıma göre bunun dışında ciğerlere birşey solumanın anlamı yok. Ama ateşliye dönmenize engel oluyorsa o zaman söylenecek söz yok.
Bunun dışında Podmod cihazların birçoğunun coilleri 4 yada 5 li olarak ortalama 600 TL ye satılır. Bunun sizi ne kadar götüreceği kullanımıza bağlıdır. Caliburn G2 bende coilden çok kartuşun yani likiti doldurduğunuz haznenin sürekli sızdırması yüzünden çok masrafa sebep olmuştu yani coil dışında kartuş masrafıda dönem dönem gerekebilir. Tabi ki bu cihazı örnek amaçlı verdim.
Ayrıca alınacak likit de yine sizin kullanımınıza bağlı olarak aylık masraf olarak eklenecektir.

Eğer sigara içememenizde Esigaranın bir etkisi yoksa yani sigarayı zaten bıraktıysanız ve esigarayı da laf olsun diye sadece keyfekeder içiyorsanız bence bunu yapmayın. Esigara sadece ateşliyi bırakmak ve kullanmamayı devam etmek için mantıklı benim bakış açıma göre bunun dışında ciğerlere birşey solumanın anlamı yok. Ama ateşliye dönmenize engel oluyorsa o zaman söylenecek söz yok.
Bunun dışında Podmod cihazların birçoğunun coilleri 4 yada 5 li olarak ortalama 600 TL ye satılır. Bunun sizi ne kadar götüreceği kullanımıza bağlıdır. Caliburn G2 bende coilden çok kartuşun yani likiti doldurduğunuz haznenin sürekli sızdırması yüzünden çok masrafa sebep olmuştu yani coil dışında kartuş masrafıda dönem dönem gerekebilir. Tabi ki bu cihazı örnek amaçlı verdim.
Ayrıca alınacak likit de yine sizin kullanımınıza bağlı olarak aylık masraf olarak eklenecektir.
Kartuş likit sızdırma meselesi kişinin kullanımı ile ilgili bende mesela ilk kartuşumda biraz sızdırma oldu çünkü yanlış bir kaç dolum yaptım istemeden, sonrasında alıştım. 2-3 ayda 1 kartuş yeniledim o kadar coil yeniliyorum 15 20 günde bir olacak şekilde

Merhaba hocam tamamen sizle aynı süreci yaşadım vozoldan pod mod cihaza geçiş yaptım Uwell Caliburn G2 kendim sarmıyorum coili hazır alıyorum buna rağmen aylık masrafım vozol aldıgım donemden ve sigara içtiğim dönemden daha az 2 coil bana 1 ay gidiyor 4 lü set alıyorum 550tlye 2 ay gidiyor likiti kendim yapmıyorum bilerek piyasadaki iyi likitleri denemeye çalışıyorum yanii işin ameleliğinden kaçmama ve hazır almama rağmen cihaz ve içim keyfi olarak 10/10 gidiyor şu ana kadar caliburn g2 tavsiye ederim likit olarakta Manhattan tavsiye ederim vozol içtiğini var sayarsak Manhattan'ın salt Liki olan The Maldives çok iyidir mesela nikotin değeri olarak tavsiyem 35mg civarında durman olacaktır 50 biraz yakıyor iyi içimler.
Hocam linkler misiniz, coil ve pod ona gore alayim fiyat uygun attiginiz likitleri gayette begendim diactelyn icermedigi yaziyor, ki bu piyasada cok konusulan birseydi. Birde 35 mg nic. demissiniz, vozol bana biraz agir geldi normal sartlarda hergun nargile icmeme ragmen vozol cok icince mide bulandiriyor, manhattan 8 mg icin ne dusunursunuz ?

Kartus ve atomizer ayni sey mi ? Keyfe keder derken nargile de bir yer ben sonra zorunluluktu benim için Yani sonuçta bir gün içmesem bile muhakkak 2 gün içiyordum bu da zaten nikotin bağımlılığımın göstergesi Elektronik sigarayı geçiş sebebim de bu. Eger farkli ve tedarigi kolay cok sorun cikartmayacak cihaz oneriniz varsa alabilirim. Sizin tavsiyelerinizle yapacagim alisverisimi.

Kartuş likit sızdırma meselesi kişinin kullanımı ile ilgili bende mesela ilk kartuşumda biraz sızdırma oldu çünkü yanlış bir kaç dolum yaptım istemeden, sonrasında alıştım. 2-3 ayda 1 kartuş yeniledim o kadar coil yeniliyorum 15 20 günde bir olacak şekilde
Hocam yanlis dolum dediginiz nedir ? Agzina kadar doldurmak mi ? Likit akiskanligi mi ? Ya da herhangi saklama sicakligi var mi bunlarin.

Bu işe girmeden önce biraz araştırma şart. Muhtemelen hiçbir şey anlamayıp daha çok kafanız karışacak olsa da farkında olmadan birşeyler kafanızda yer eder.
Öncelikle bu işin içim türleri vardır. MTL ve DL
MTL sigara içim diye geçer yani buhar, önce ağıza sonra ciğere şeklinde, buharı diğer içim türüne göre azdır
DL ise nargile içim diye geçer yani buhar direk ciğere şeklinde, buharı diğer içime göre çoktur.

Birinci resim Pod Mod diye geçer bir sürü marka ve model vardır bu sadece bir tane model. Zamanında benim en çok kafamı karıştıran şey türleri birbirinden nasıl ayıracağımdı. POD türkçe karşılığı Kartuş. Yani aslında bu bir Mod+Kartuş bu bakış açısı bir çok yönden işleri kolay anlaşılır yapacaktır.
1.jpg
İkinci resim bu Pod Modun kartuş bölümüdür yani likitin dolumunu yaptığınız yer, zaman içerisinde sızdırma yapma potansiyeli vardır. Sızdırma yapabilir de yapmayabilir de ama sonuç olarak herşeyin bir
sonu vardır, tamamen şans da diyebiliriz belki.
2.jpg
Üçüncü resim ise coil olarak ifade edilir, İçerisinde, tel üzerine sarılmış pamuk bulunur, ateşleme yapıldığında pamuk üzerindeki likiti buharlaştırır. Biz buna genelde hazır coil diyoruz bunu niye yazdığımın açıklamasını muhtemelen aşağıda belirteceğim, çünkü konuya ne kadar detaylı gireceğimden şu an için emin değilim. Yaptığınız çekim sıklığı vs vs gibi birçok etkene bağlı olarak değişkenlik gösteren bir sürede miyadını doldurur ve pamuk yanar, buda çekim yaptığınızda yanık tat olarak size kendini hissettirir, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.
3.jpg
Dördüncü resim ise kullanıma hazır halde likit dolumu yapılmamış bir kartuş
4.jpg

Şimdi gelelim kartuş ve atomizer aynı şey mi sorunuzun cevabına. Buna kısa bir cevap vermek gerekirse cevabı aslında evet, çünkü ikisi de aynı işi yapıyor ve aynı mantıkla yapıyor. Ama birçok sebeple de aynı şey değiller.

Aşağıdaki yine birçok marka ve modelden bir tanesi olan bir atomizer ve yanında da bu atomizerin kullandığı Hazır Coil bulunmakta. Yine birçok etkene bağlı olarak bir süre sonra coil miyadını doldurur ve yeni coil ile değiştirmeniz gerekir.
a1.png
Atomizerler, aşağıdaki gibi yine birçok marka ve modeli olan tek pilli, çift pilli yada dahili pilli olarak piyasada bulunan Modlar ile birlikte kullanılır.
lost-vape-thelema-solo-100w-mod.png
Mod ve Atomizerler ayrı ayrı olarak alınıp kullanıldığı gibi, KİT olarak belirtilen kutularda set halinde de tedarik edilebilirler. Genelde KİT olarak satılan atomizerler Hazır Coil kullanan atomizerlerdir. Buraya kadar ki kısım yeni başlayan birçok kullanıcının kafasını karıştıran işleri birbirine sokan detaylardı, en azından benim canıma okumuştu, hangi şeyi hangi şeyden hangi detay sebebi ile ayıracağımı bilmiyordum.

Şimdi gelelim başka bir konuya, ilk baştan beri Hazır Coil ifadesini neden koyu olarak belirttiğime. Çünkü atomizerlerin birde hazır coil kullanmayan, sizin kendi sarabileceğiniz coil mantığına sahip olanları vardır. Bununda, kendi içinde bir sürü detayı olsa da, MTL içim yada DL içime göre de dallanıp budaklansa da olay kabaca aşağıdaki resimlerdeki gibi yapılır.

Aşağıdaki resimde kendinizde sarım yapabileceğiniz yada hazır olarak da alabileceğiniz tel bulunuyor. Kendi içerisinde birçok detayı bulunur. Tel kalınlığının, tel seçiminin ve sarım şeklinin vs vs vs olarak birçok değişken vardır.
coil.jpg
Atomizere takılmış telin içerisinden pamuk geçirilir ve sarıma uygun şekilde kesilir ve kendi coilinizi yapmış olursunuz. İçim türüne, yani atomizerin MTL bir atomizer mi yoksa DL bir atomizer mi olduğuna bağlı olarak, hatta hangi marka hangi model atomizer olduğuna bağlı olarak telleme ve pamuklama farklılık gösterebilir.
Sarım.jpg
Yukarıda yazdığım birçok şey MTL yada DL içim türüne göre farklılık gösterebilir. Yukarıdaki şekilde yapılmış sarımda da yine bir süre sonra kullanıma bağlı olarak pamuk yanacaktır. Bundaki fark pamuğu değiştirip yola devam edebiliyor olmanız. Her defasında teli değiştirmeye gerek olmasa da telde kullanım sıklığına yada zamanın ne gösterdiğine bağlı olarak değiştirilir.

Ekli dosyalar

• lost-vape-thelema-solo-100w-mod.png
    lost-vape-thelema-solo-100w-mod.png
    147.4 KB · Görüntüleme: 0
  • a2.png
    a2.png
    66.1 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
@Gilbert hocam her ihtimale karşı bilginiz olması amacıyla paylaşayım kaç gündür aklımda bir türlü denk getiremedim. Olurda sarım işini de deneyim derseniz kullandığınız eski coilleri sök tak yerine hazır sistem.
MotionWire Quick "UWELL G Serisi" RBA Kit
Kit içerisindeki tel ve pamuklar bitincede takviye olarak MotionWire MTL SARIM KİTİ 0.8/ 1.0/ 1.2 Ώ
hocam çok sağolasın böyle daha uygun olacağına eminim fakat tad olarak fark oluyor mu sıfır coilden illa ki oluyordur.

Ben eski coillerimi söküp pamuk tel yenilerdim arada bir fark görmezdim tabi kişiden kişiye değişebilir, net cevap vermek doğru olmaz. E tabi zahmetli sayılabilir, doğru yapılmazsa bir kısım malzeme ziyan olabilir detayları var yok değil.
MotionWire Caliburn G QuickCoil Rba Sarım Kiti (rebuiltable coil) Ürün Tanımı
Yani sadece böyle bir imkan da var aklınızda bulunsun diye ekledim. Çünkü ben bu tarz detayları kazıp didik didik edip bulmak zorunda kalmıştım ve bunun gibi birçoğunu. Sonuçta şöyle düşünülebilir. Orjinal coil 4 lü paketi 700 e yakın. Bu set içinden 6 sarım yapılabilecek malzeme çıkıyor aynı fiyata sayıolabilir. Hadi ikisini başaramadın çöp oldu yine 4 sarım oluyor vs vs. Daha sonrasında 10 sarım yapabilecek malzeme de 350 tl ye temin ediliyor. Videoyu da izleyin aklınızın bir köşesinde olsun işte insanlık vazifesi.

Ben eski coillerimi söküp pamuk tel yenilerdim arada bir fark görmezdim tabi kişiden kişiye değişebilir, net cevap vermek doğru olmaz. E tabi zahmetli sayılabilir, doğru yapılmazsa bir kısım malzeme ziyan olabilir detayları var yok değil.
MotionWire Caliburn G QuickCoil Rba Sarım Kiti (rebuiltable coil) Ürün Tanımı
Yani sadece böyle bir imkan da var aklınızda bulunsun diye ekledim. Çünkü ben bu tarz detayları kazıp didik didik edip bulmak zorunda kalmıştım ve bunun gibi birçoğunu. Sonuçta şöyle düşünülebilir. Orjinal coil 4 lü paketi 700 e yakın. Bu set içinden 6 sarım yapılabilecek malzeme çıkıyor aynı fiyata sayıolabilir. Hadi ikisini başaramadın çöp oldu yine 4 sarım oluyor vs vs. Daha sonrasında 10 sarım yapabilecek malzeme de 350 tl ye temin ediliyor. Videoyu da izleyin aklınızın bir köşesinde olsun işte insanlık vazifesi.
çok teşekkür ederim hocam zahmet edip detaylıca açıklamışsınız mutlaka ilgileneceğim sarım konusunda

Geri