• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Vergilendirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Escobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escobar

Council
merhaba abiler 25 mayısta birkaç ürün aldım ülkeye geldi 1 ayda ukimde bekledi uzun bir süre sonra manisaya gelmiş ama hareket yok bugün aradım manisa gümrüğü bana senin aramanı bekledik diyorlar dalga geçer gibi. vergilendirme yapılacakmış içinde ne var dediler balık malzemesi dedim tel pamuk cımbız vs bide ato var pakette vergilendirme için ya aliexpresten ekran fotosu yada bir fiş istediler göndermezsen açıp fiyat belirleyeceğiz dediler şimdi ben farklı bir fiş göndersem olurmu yada o tarihli bişeymi olması lazım çünkü toplu alışveriş yaptım yanında 10 tane daha kargom vardı ogün verilen dekontu verirsem ocağıma incir ağacı dikerler napmam lazım :(

Öncelikle zaten 10 tane kargo, 5 adet alışveriş limitine takılacak ( 5 adet paket mi? Yoksa paket içeriğinde ki 5 adet ürün mü ben hala netleştiremedim)
Etik olarak siparişe ait fişi vermenizi öneririm.
Vicdanen ise bizi böyle durumlara sokan uygulamadan kaçınabilmeniz adına o tarihli bir belge tedarik etmenizi öneririm. Belki o tarihli kredi kartı harcamasını gösteren belge üzerinde photoshop ile gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Bu da ilginç bir deneyimmiş. Paket normalde UKİM tarafından vergilendirilip o şekilde lokal PİM'lere gönderilir. Bunda ise bir garip olmuş.

Benim size tavsiyem, yaptığınız ödemenin dekontunun ekran görüntüsünü ya da (bankanız sağlıyorsa) PDF halini göndermeniz olur. Kredi kartı / banka kartı hareketlerinizden bulursunuz ilgili alışverişin işlemini. Başka bir şey karıştırmanıza gerek yok bence.

Bu da ilginç bir deneyimmiş. Paket normalde UKİM tarafından vergilendirilip o şekilde lokal PİM'lere gönderilir. Bunda ise bir garip olmuş.

Benim size tavsiyem, yaptığınız ödemenin dekontunun ekran görüntüsünü ya da (bankanız sağlıyorsa) PDF halini göndermeniz olur. Kredi kartı / banka kartı hareketlerinizden bulursunuz ilgili alışverişin işlemini. Başka bir şey karıştırmanıza gerek yok bence.
abi yanında aynı anda bikaç alışveriş yaptım aliden dekontta hepsi yazıyor ondan göndermek istemedim açıkçası

Benim aklıma bu sizin bölge biriminde çalışan arkadaşların kötü niyetli olabileceği geldi. Daha yenilerde o büyüklükte bir kargom ukim tarafından vergilendirilip bizim bölge müdürlüğüne geldi, adamlar beni aradı bu kadar vergi ücreti var dağıtıma çıkaralım mı diye sağolsunlar getirdiler. Gidip alma şansınız var mı ?

Benim aklıma bu sizin bölge biriminde çalışan arkadaşların kötü niyetli olabileceği geldi. Daha yenilerde o büyüklükte bir kargom ukim tarafından vergilendirilip bizim bölge müdürlüğüne geldi, adamlar beni aradı bu kadar vergi ücreti var dağıtıma çıkaralım mı diye sağolsunlar getirdiler. Gidip alma şansınız var mı ?
Bence de ortada bir usulsüzlük var gibi,kural olarak yurt dışından gelen paketleri gümrüğe sunup gümrükte vergi oranı belirleniyor ondan sonra yurt içine giriyor.
Takip numarası ile yurt dışından itibaren hangi aşamalardan geçmiş PTT kargo takibi açıp dikatlice kontrol edebilir misiniz?

Bence de ortada bir usulsüzlük var gibi,kural olarak yurt dışından gelen paketleri gümrüğe sunup gümrükte vergi oranı belirleniyor ondan sonra yurt içine giriyor.
Takip numarası ile yurt dışından itibaren hangi aşamalardan geçmiş PTT kargo takibi açıp dikatlice kontrol edebilir misiniz?
İlk ülkeye girdiğinde ukimde gözüküyordu bekledi orda sonra ordan çıkınca ukimden geçtiğini kaldırmışlar ben hiç birşey anlamadım bu olaydan şuan Manisa'da gözüküp ithalat izni gümrük tarafından verilmedi diyor

Geri