• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Uzun Süre Dayanabilecek Tel Sarımı

AzerDüldül

Community
Herkese selamlar,

Bir sorum olacak ve bilenlerden mutlaka yorumları bekliyorum.

DL'de 24ga 2,5mm 6 tur sarım yapıyorum 0.45-0.53 ohm elde ediyorum.
MTL'de ise 26ga 2,5mm hafif aralıklı 7 tur sarım yaparak 0.95-1.00ohm elde ediyorum.

Amma velakin asıl sorun şu bu teller Temco Kanthal A1 dümdüz tel ve takribi 2 günde cızırdayarak kararıyorlar. Peki ben nasıl bir sarım, tel, aralık, tur yapacağım ki telim daha uzun süre dayanacak veya hangi yöntemle, hangi ga ile? (Fused, ailen gibi özel tel karışımları hariç, onları bir süre sonra kendim yapmayı planlıyorum evde)

Edit: Uzun süreden kasıtım 10-20 gün değil tabii ki :) beni 2 değil de 5-6 gün idare etsin yeterli bana, çünkü bazen gerçekten tel sarmak işkence oluyor yoğunlukta.

İkinci Edit: Temco Kanthal yerine SS 316L veya Nichrome tel kullansam etki eder mi?

Oyla 0
Tel kararması kullanılan Tel, Likit, besleme, içim şekli, pamuk ve verilen enerji ile alakalıdır. Optimum sarım tekniğini içim tarzınız ile buluşturarak siz belirlersiniz.
Tel: Dayanıksız çin malı tel çabuk kararır.
Likit: Bol efektör ve aroma yüzdesi yüksek likit teli çabuk karartır.
Besleme: Likit beslenmesinin az olması önce pamuğu sonra teli karartır.
Enerji: enerjinin gerekenden fazla olması önce pamuğu sonra teli karartır, gereğinden az olması buharlaşmayan likitin tel üzerinde daha fazla kalıntı bırakmasına sebep olur.
İçim tarzı: Çekimden önce atomizere üflemek, enerji verdikten sonra çekim yapmak, çekimden sonra enerjiyi kesmemek teli karartır.
Aklıma gelenler bunlar eksiğim yada yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.

Tel tedarikçisi birisine de sordum,

Dry burn yaparak kullanabilirsin dedi. Bazen gerçekten üşeniyorum veya yoğun oluyorum denk geliyor zoruma gidiyor zorsunuyorum. Madem öyle ben de bundan sonra dry burn yaparak kullanayım ancak çok sağlıklı olmadığını düşünmüştüm. En azından fused clapton falan üretene kadar böyle devam edeyim bakalım. Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar.

@roadless in dediğine katılmakla birlikte, tel var tel var :)
Temco kalitelidir demem ama olabildiğince kaliteli teller nispeten daha uzun ömürlü olurlar. Onun haricinde hafif aralıklı sarımların daha uzun ömürlü olduğu kanaatindeyim ki bu uzun ömür en fazla yarım gün etki eder :) Telin kararmasında en büyük etken sıcaklık olduğu kadar likittir de. Tel uzun süre dayansın istiyorsan az şekerli, az aromalı, az baharatlı aromalar ile tüketilebilir ki ortalama kaliteli bir tel zaten azami 4-5 gün kullanılabilir. Tel öyle pamuk ha deyince yıpranan veya içime etki eden bir şey değil ki :)

Salınım konusu çok tartışıldı, bununla ilgili ölçümler de var. Telin kararması önemsiz, yıkayın ve dry burn yapın görünüm olarak eski halini alacak.

Ss teller pas yapar, kanthal da yapıyor buna dikkat.

Tellerin salınım yaptığını biliyoruz, kullandıkça salınım miktarı artarmı? Ya da azalırmı bununla ilgili yazı okumadım.

Çook eskilerde ampul içindeki direnç telleri sarılırdı, vidyosunu izlemiştim. Ölmedi hala

Salınım konusu çok tartışıldı, bununla ilgili ölçümler de var. Telin kararması önemsiz, yıkayın ve dry burn yapın görünüm olarak eski halini alacak.

Ss teller pas yapar, kanthal da yapıyor buna dikkat.

Tellerin salınım yaptığını biliyoruz, kullandıkça salınım miktarı artarmı? Ya da azalırmı bununla ilgili yazı okumadım.

Çook eskilerde ampul içindeki direnç telleri sarılırdı, vidyosunu izlemiştim. Ölmedi hala
Hocam tel kullanıldıkça üzerinde ki biriken alimuna tabakasının teli koruduğu, sert temizleme ( tel fırça yada teli ısıtıp suya sokmak ) gibi şeyler yapılmadığı sürece ( yani alimuna tabakasına zarar verilmediği sürece ) haftalarca kullanmanın herhangi zararı olmayacağı ile ilgili bir yazı vardı.

Valla iyice kafam karıştı :D en iyisi en kısa sürede fused clapton tel üretimine başlamak evde.
Netice de oda tel :) ab-ı hayat değil :)

Şahsi görüşüm güvendiğiniz marka tel ile ortalama 1 hafta civarı bu bir haftada 3 kez pamuk değişerek rahat kullanırsınız. Bu azami limit (bana göre). Malum pamukta telden daha fazla parçacık kalıyor. Pamuğu değiştir, teli akkor etmeden ısıt tak pamuğu vur geç :)

Hocam tel kullanıldıkça üzerinde ki biriken alimuna tabakasının teli koruduğu, sert temizleme ( tel fırça yada teli ısıtıp suya sokmak ) gibi şeyler yapılmadığı sürece ( yani alimuna tabakasına zarar verilmediği sürece ) haftalarca kullanmanın herhangi zararı olmayacağı ile ilgili bir yazı vardı.
Var öyle bir yazı ama bunlar sağlık ile ilgili tahminler hep. Gerçek buharlama senaryolarının dahil olduğu bir salınım çalışması sonucunda elde edilen veri görürseniz tamamdır.

Herkese selamlar,

Bir sorum olacak ve bilenlerden mutlaka yorumları bekliyorum.

DL'de 24ga 2,5mm 6 tur sarım yapıyorum 0.45-0.53 ohm elde ediyorum.
MTL'de ise 26ga 2,5mm hafif aralıklı 7 tur sarım yaparak 0.95-1.00ohm elde ediyorum.

Amma velakin asıl sorun şu bu teller Temco Kanthal A1 dümdüz tel ve takribi 2 günde cızırdayarak kararıyorlar. Peki ben nasıl bir sarım, tel, aralık, tur yapacağım ki telim daha uzun süre dayanacak veya hangi yöntemle, hangi ga ile? (Fused, ailen gibi özel tel karışımları hariç, onları bir süre sonra kendim yapmayı planlıyorum evde)

Edit: Uzun süreden kasıtım 10-20 gün değil tabii ki :) beni 2 değil de 5-6 gün idare etsin yeterli bana, çünkü bazen gerçekten tel sarmak işkence oluyor yoğunlukta.

İkinci Edit: Temco Kanthal yerine SS 316L veya Nichrome tel kullansam etki eder mi?

SS tel Nisbeten daha fazla dayanır. Nikel içeriği olan teller ka1 e göre daha çabuk bozulur.. Lakin Dry burn denen bir olay vardır ki buharcının kurtarıcısı olur. Telleri su ile dry burn yapıp tekrar pamuklayabilirsiniz.. 24 ga tel bu yolla bir ay dl yaptırır..
Tel temizleme konusunda biraz video bakının isterseniz..

SS tel Nisbeten daha fazla dayanır. Nikel içeriği olan teller ka1 e göre daha çabuk bozulur.. Lakin Dry burn denen bir olay vardır ki buharcının kurtarıcısı olur. Telleri su ile dry burn yapıp tekrar pamuklayabilirsiniz.. 24 ga tel bu yolla bir ay dl yaptırır..
Tel temizleme konusunda biraz video bakının isterseniz..

Aynen hocam dry burn olayını sadece telin ilk kurulumu yapıldığında ortadan yakarak eşit dağıtma işlemi sanıyordum ama aynı zamanda bu işe de yarıyormuş. Muhtemelen öyle yapacağım sağlık açısından en azından biraz düşünerek 10-15 gün değil de 4-5 günde bir veya haftada bir değiştiririm :)

Arkadaşlar bir sorum daha olacak.

Daha önce hiç hazır Fused veya Alien clapton teller kullanmadım.

10 adet hazır satan birisinden alacağım. Uygun yöntem ve kullanımla birlikte 1 adet fused clapton teli Serpent mini'de kaç gün kullanabilirim temel olarak? Buna dry burnler bilmem neyler dahil ortalama kaç gün sağlıklı ve iyi olur?

Arkadaşlar bir sorum daha olacak.

Daha önce hiç hazır Fused veya Alien clapton teller kullanmadım.

10 adet hazır satan birisinden alacağım. Uygun yöntem ve kullanımla birlikte 1 adet fused clapton teli Serpent mini'de kaç gün kullanabilirim temel olarak? Buna dry burnler bilmem neyler dahil ortalama kaç gün sağlıklı ve iyi olur?
Hocam bu bahsettiğimiz konunun net bir süresi yoktur. Tele, pamuğa, sarıma, atomizere, likite, hava şartlarına, neme dahi bağlı bir konu :)
Yaşarayarak tecrübe ederek öğreneceğiniz şeyler.

Vallahi tedarikçisi uygun kullanımla 1 tanesinin 1 ay falan gittiğini söylüyor tabi temco kullanmasının önemini de söylüyor alıp deneyeyim reis tel sarmak falan iyi hoş da 2-3 güne bir anamız dinimiz ağlıyor bazen hiç yapamıyoruz minifite sarılıyoruz falan en azından 15 günde 1 değiştirim ne bilim yine çok uzun bir süre. Duracell reklamı gibi olacak ama :D ; Sıradan teller 10 gün dayanabiliyorken Fused Clapton teller 10 katı kadar dayanabilir :D

Hafızamda kaldığı kadarıyla bir ara şöyle bir konu dönmüştü:
Kanthal tellerin yapısında yer alan alüminyumdan dolayı, tele dry burn yapıldığında Kanthal Telin yüzeyi alüminat denilen tabaka ile kaplanıyormuş ve bu tabaka zararlı salınımları hapsederek koruyucu bir işlev görüyormuş. Daha uzun kullanımlarda alüminat tabakası daha da kalınlaşııyormuş.
Benden bu kadar der ve çekilirim kenara. ?

Kabaca yaptığım araştırmanın Türkçe çeviri halleri. Kendi kanaatinize varabilirsiniz :)

Detaylı hali için bağlantı:

Kanthal® A-1, 1400 ° C'ye (2550 ° F) kadar sıcaklıklarda kullanım için ferritik demir-krom-alüminyum alaşımıdır (FeCrAl alaşımı). Alaşım, yüksek direnç ve çok iyi oksidasyon direnci ile karakterize edilir. Kanthal® A-1'in tipik uygulamaları, ısıl işlem, seramik, cam, çelik ve elektronik endüstrisi için yüksek sıcaklık fırınlarındaki elektrikli ısıtma elemanlarıdır.

Alumina, Aluminum Oxide
Alüminyum oksit, alüminyum ve oksijenden (Al2O3) oluşan bir kimyasaldır ve aktive edilmiş alümina birkaç geçişli alüminyum oksit fazından oluşur. Aktif alüminler, yüksek saflıkta ürünler üreten birçok endüstride kullanılmaktadır.

KROMATOGRAFİ UYGULAMALARI Kromatografide çeşitli katı faz malzemeleri kullanılabilir. Aynı zamanda alümina olarak da adlandırılan alüminyum oksit, amfoterik doğası nedeniyle sıklıkla kullanılmaktadır. Optimize edilmiş parçacık büyüklüğü, yüzey alanı, pH ve saflık, alüminleri özellikle küçük moleküller, peptitler, lipitler, alkaloitler ve çok çeşitli başka malzemelerin ayrılması için etkili kılar.

Alümina Seramik en yaygın kullanılan ince seramik malzemesidir. Bu malzeme, yüksek elektrik yalıtımı, yüksek mekanik dayanım, yüksek aşınma ve kimyasal dayanım gibi üstün malzeme özelliklerine sahiptir.

Geri