Ben aslında çok sosyal bir insan değilim: kendi çekirdek ailem, kardeşim, bir kaç yakın akraba, 3-5 arkadaş dışında sınırlıdır çevremdeki insanlar. İş dışında iş arkadaşlarımla pek görüşmem. Profosyonel çalışmaları etkilediğini düşünürüm.
Ancak şu pandemi döneminde sosyalliğin bizleri ne kadar rahatlattığını anladım. Maddi olanaksızlıklar veya maddi konularda temkinli davranmalar hepimiz için doğal sayılır (ki bir çok sorunumuzun kaynağı olabilir).
Yine de konuşacak pek çok konu; paylaşılacak pek çok anı bulunabilir. Bu da bizleri; dost ortamında iki kadeh rakı, bir demlik çay gibi bileşenlerle bir araya getirip ortak bir payda da birleştirebilir.
Belki çok net ifade edememişimdir kendimi ama hayat bazı mekanlarda, konularda bu kadar durağanlaşmışken forumumuz gibi içerik üretme ya da üretilen içerikleri irdeleme mecrasına daha önce ayıramadığımız zamanı ayırabilecek vaktimizin olduğunu düşünüyorum.
Bu düşünceler tabi ki bana ait ve kimse katılmak zorunda değil ancak geriye dönüp bu zamanlara baktığımızda vaktimiz vardı ve forumumuzu ne kadar güzelleştirdik diyebiliriz.
Forum ben gibi acemilerle, bir çok üstad gibi ustalarla güzel. Ara verilirse geri dönüşler zordur. Bazı alışkanlıkları bırakmamak gerekir.
Hepsi bencedir