Yeterince tecrübe etmediğimiz ve bir süre kullanıp öylece durması için bir kenara attığımız Ultrasonic Cleaner cihazının e-sig ile ilgili kullanımı hususunda insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
Bendeki modeli General Home , en ucuz olanı , 1 yıldan fazla bir süre kullanıyordum ( bozuldu , sebebini birazdan anlatacağım), 10 dakikalık periyotlarla çalışıyor. Atomizer ve teldeki aroma kokusunu, tortuyu ve kiri ; UC cihazının içine koyduğunuz %70 su , %30 izopropil alkol; 10 dakikada , bazı kokusu yoğun likitleri - Castle Long gibi - 20 dakikada tamamen arındırıyor. Şayet 3-5 tane atoyu aynı anda temizlemeye çalışırsanız tamamen kokudan arındıramıyabiliyor ki bu durumda bile çok az koku kalıyor ve zaten buharlarken o kokuyu ve tadı fark etmeniz imkansız , 20dk da yetmezse 30dk çalıştırırsınız ama işe yaramıyor demek yeterince tecrübe edilmediğini gösteriyor.
Gelelim likit demlede işe yarayıp yaramadığına , öncelikle arkadaşın söylediğini tekrar okuyalım ;
İnsanımızın çoğunlukla bildiğini zannettiklerinin söylentiler ve duyduklarından ibaret olduğunu bu yaşıma kadar çokça gördüm , yani ; şüphe duyma , sorgulama ve uygulama ne yazık ki en önemli eksiğimiz. Arkadaşın söylediklerinden yaptığım alıntıda kırmızı ve büyük harflerle işaretlediğim söylemlerine bakın lütfen , açıklama yapmama gerek yok zaten.
Bildiğini zannettiklerinin duyduklarından ibaret olmasını geçtim , düşünme işini de beceremiyoruz ;
1-Olası hijyenik olmayan bir likiti UC cihazı nasıl hijyenik yapıyor ? Likiti hijyenik yapan cihaz atomizerdeki likit kokusunu nasıl çıkartamıyor?
2- UC cihazı kullanmayan herkes hijyenik olmayan likitler mi içiyor?
3-Hijyenik olmayan bir likitin içinde neler var? Sigara ile mukayese edip bir seçim yapacağım.
4-Hijyen ne demek?
@Jhun D. Castle Long , Tribeca ve tarifi bana ait olan tütünlü bir likit ile yaptığım testlerde - yabancı forumlarda okuduklarımdan yola çıkarak - geleneksel yöntemlerle 2 hafta demlediğim bu likitleri , ayrıca hazırladığım aynı likitleri bu sürenin 13. gününde 2 saat ve 14.gününde 2 saat daha yani toplam 4 saat UC ile demlediğimde , renklerinin de tatlarının da hiç fark olmaksızın bire bir aynı olduğunu , bilimin ışığında ancak gözlem ve deneye dayalı bilgiyi doğru kabul ettiğimi söyleyebilirim.Kısacası UC temizlikte de likit demlemekte de işe yarıyor kardeşim.
Bozulma sebebi ise ; daha önce bilmediğim ve biraz araştırınca, böyle ucuz UC cihazlarında cihazın altındaki devre kartının izolasyonu ve soğuması için bir fan olmaması, uzun süre çalıştırınca cihazın ısınması sebebiyle cihazın altında meydana gelen buharın birikerek devre kartının üzerine damlaması sonucu cihazımın bozulduğunu öğrendim .
Demem o ki ; likit demlemek için alacaksanız mutlaka fanlı ve izolasyonlu bir UC cihazı alın derim, bu özellikte olanlarının fiyatları 600-800 TL arası.