• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Ultrasonik Temizleme Cihazı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jhun D.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jhun D.

Community
Merhaba dostlar. Ultrasonik temizleme cihazı almayı düşünüyorum. Atomizer temizliği için Türkiye'de bulabileceğimiz bir cihaz önerebilir misiniz? Netten araştırdığımda General Home ve Altınbaş'ın cihazı çıkıyor onlardan birisi işimi görür mü? Yoksa tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mı?

Oyla 0
Bence gerek yok. Çoğumuz gibi bende aldım, ilk heves bir süre kullandım . Şimdi öylece duruyor.

Frosh doğal detarjan veya biberon deterjanı sonrası sirkeli su aynı işi daha hızlı görüyor.

Benim de alacaklar listemde idi. Saniyordum ki atacagim icine parcalari suyun icine, 3-5 dk kiprasip sonra cillop gibi hijyenik cikacak. Degil mi oyle @Dwarkelf

• Beğendim
Tepkiler: CmZ
Benim de alacaklar listemde idi. Saniyordum ki atacagim icine parcalari suyun icine, 3-5 dk kiprasip sonra cillop gibi hijyenik cikacak. Degil mi oyle @Dwarkelf
O şekilde kullanan illa ki vardır, aslında amaç o ama deterjan işin içine girmeden likitin kokusu temizlenmiyor . Ki likitimde sucker punch gibi gayet hafif vanilya kokulu, meyveli bir likit. Gerçi koku gitse de, deterjan olmadan virüs/bakteri dezenfekfasyonu yapacağına ikna olmayan bir eşim var. Gerçi benim içime de sinmezdi ya neyse :ROFLMAO:. Biz deterjan + sirkeli su üzerine ultrasonic yaptık bir süre, sonra sıkılıp bıraktık.
Likit demlenmesini de hızlandırdığı söyleniyor ama onda da sanki pek bir fark yaratmadı. Sadece shake and vape aromalarda fark hissediliyormuş. Heisenberg likitin üreticiside demlemeye süre anlamında etkisi olmayacağını, sadece hijyen bir likit olacağını söylemişti esf'de.

Bence, gözlük, saatlerin metal kayışı, kolye, küpe temizliği için daha ideal ama takıların zayıf yapıştırılmış taşlarını düşürebiliyor .

O şekilde kullanan illa ki vardır, aslında amaç o ama deterjan işin içine girmeden likitin kokusu temizlenmiyor . Ki likitimde sucker punch gibi gayet hafif vanilya kokulu, meyveli bir likit. Gerçi koku gitse de, deterjan olmadan virüs/bakteri dezenfekfasyonu
yapacağına ikna olmayan bir eşim var. Gerçi benim içime de sinmezdi ya neyse :ROFLMAO:. Biz deterjan + sirkeli su üzerine ultrasonic yaptık bir süre, sonra sıkılıp bıraktık.
Likit demlenmesini de hızlandırdığı söyleniyor ama onda da sanki pek bir fark yaratmadı. Sadece shake and vape aromalarda fark hissediliyormuş. Heisenberg likitin üreticiside demlemeye süre anlamında etkisi olmayacağını, sadece hijyen bir likit olacağını söylemişti esf'de.

Bence, gözlük, saatlerin metal kayışı, kolye, küpe temizliği için daha ideal ama takıların zayıf yapıştırılmış taşlarını düşürebiliyor .
Yer yer size katılmakla birlikte bir not düşmek isterim.
%70 su %30 izopropil alkol kullanarak iyi bir dezenfektan diye düşünüyorum.
Ultrasonic yanına izopropil gerekli diye düşünüyorum. Likit demlemekten ziyade atomizer , driptip temizliği için her vaperın kullanması gereken bir ürün bence
Ek olarak henüz sahip degilim ama önümüzdeki ay almayı düşünüyorum

O şekilde kullanan illa ki vardır, aslında amaç o ama deterjan işin içine girmeden likitin kokusu temizlenmiyor . Ki likitimde sucker punch gibi gayet hafif vanilya kokulu, meyveli bir likit. Gerçi koku gitse de, deterjan olmadan virüs/bakteri dezenfekfasyonu yapacağına ikna olmayan bir eşim var. Gerçi benim içime de sinmezdi ya neyse :ROFLMAO:. Biz deterjan + sirkeli su üzerine ultrasonic yaptık bir süre, sonra sıkılıp bıraktık.

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Aslında ben 2-3 kurulum sonrası sıcak suda bekleterek kullanıyorum. Belki 20-25 gün kullanım sonrası da sirkeli sıcak suya koyup şu soğutma kadar içinde tutuyorum. Hiç deterjan kullanmadım. Sanırım benim için uygun bu cihazlar ????????????????????????

Yeterince tecrübe etmediğimiz ve bir süre kullanıp öylece durması için bir kenara attığımız Ultrasonic Cleaner cihazının e-sig ile ilgili kullanımı hususunda insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Bendeki modeli General Home , en ucuz olanı , 1 yıldan fazla bir süre kullanıyordum ( bozuldu , sebebini birazdan anlatacağım), 10 dakikalık periyotlarla çalışıyor. Atomizer ve teldeki aroma kokusunu, tortuyu ve kiri ; UC cihazının içine koyduğunuz %70 su , %30 izopropil alkol; 10 dakikada , bazı kokusu yoğun likitleri - Castle Long gibi - 20 dakikada tamamen arındırıyor. Şayet 3-5 tane atoyu aynı anda temizlemeye çalışırsanız tamamen kokudan arındıramıyabiliyor ki bu durumda bile çok az koku kalıyor ve zaten buharlarken o kokuyu ve tadı fark etmeniz imkansız , 20dk da yetmezse 30dk çalıştırırsınız ama işe yaramıyor demek yeterince tecrübe edilmediğini gösteriyor.

Gelelim likit demlede işe yarayıp yaramadığına , öncelikle arkadaşın söylediğini tekrar okuyalım ;

İnsanımızın çoğunlukla bildiğini zannettiklerinin söylentiler ve duyduklarından ibaret olduğunu bu yaşıma kadar çokça gördüm , yani ; şüphe duyma , sorgulama ve uygulama ne yazık ki en önemli eksiğimiz. Arkadaşın söylediklerinden yaptığım alıntıda kırmızı ve büyük harflerle işaretlediğim söylemlerine bakın lütfen , açıklama yapmama gerek yok zaten.

Bildiğini zannettiklerinin duyduklarından ibaret olmasını geçtim , düşünme işini de beceremiyoruz ;

1-Olası hijyenik olmayan bir likiti UC cihazı nasıl hijyenik yapıyor ? Likiti hijyenik yapan cihaz atomizerdeki likit kokusunu nasıl çıkartamıyor?
2- UC cihazı kullanmayan herkes hijyenik olmayan likitler mi içiyor?
3-Hijyenik olmayan bir likitin içinde neler var? Sigara ile mukayese edip bir seçim yapacağım.
4-Hijyen ne demek?

@Jhun D. Castle Long , Tribeca ve tarifi bana ait olan tütünlü bir likit ile yaptığım testlerde - yabancı forumlarda okuduklarımdan yola çıkarak - geleneksel yöntemlerle 2 hafta demlediğim bu likitleri , ayrıca hazırladığım aynı likitleri bu sürenin 13. gününde 2 saat ve 14.gününde 2 saat daha yani toplam 4 saat UC ile demlediğimde , renklerinin de tatlarının da hiç fark olmaksızın bire bir aynı olduğunu , bilimin ışığında ancak gözlem ve deneye dayalı bilgiyi doğru kabul ettiğimi söyleyebilirim.Kısacası UC temizlikte de likit demlemekte de işe yarıyor kardeşim.

Bozulma sebebi ise ; daha önce bilmediğim ve biraz araştırınca, böyle ucuz UC cihazlarında cihazın altındaki devre kartının izolasyonu ve soğuması için bir fan olmaması, uzun süre çalıştırınca cihazın ısınması sebebiyle cihazın altında meydana gelen buharın birikerek devre kartının üzerine damlaması sonucu cihazımın bozulduğunu öğrendim .

Demem o ki ; likit demlemek için alacaksanız mutlaka fanlı ve izolasyonlu bir UC cihazı alın derim, bu özellikte olanlarının fiyatları 600-800 TL arası.

Yeterince tecrübe etmediğimiz ve bir süre kullanıp öylece durması için bir kenara attığımız Ultrasonic Cleaner cihazının e-sig ile ilgili kullanımı hususunda insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Bendeki modeli General Home , en ucuz olanı , 1 yıldan fazla bir süre kullanıyordum ( bozuldu , sebebini birazdan anlatacağım), 10 dakikalık periyotlarla çalışıyor. Atomizer ve teldeki aroma kokusunu, tortuyu ve kiri ; UC cihazının içine koyduğunuz %70 su , %30 izopropil alkol; 10 dakikada , bazı kokusu yoğun likitleri - Castle Long gibi - 20 dakikada tamamen arındırıyor. Şayet 3-5 tane atoyu aynı anda temizlemeye çalışırsanız tamamen kokudan arındıramıyabiliyor ki bu durumda bile çok az koku kalıyor ve zaten buharlarken o kokuyu ve tadı fark etmeniz imkansız , 20dk da yetmezse 30dk çalıştırırsınız ama işe yaramıyor demek yeterince tecrübe edilmediğini gösteriyor.

Gelelim likit demlede işe yarayıp yaramadığına , öncelikle arkadaşın söylediğini tekrar okuyalım ;

İnsanımızın çoğunlukla bildiğini zannettiklerinin söylentiler ve duyduklarından ibaret olduğunu bu yaşıma kadar çokça gördüm , yani ; şüphe duyma , sorgulama ve uygulama ne yazık ki en önemli eksiğimiz. Arkadaşın söylediklerinden yaptığım alıntıda kırmızı ve büyük harflerle işaretlediğim söylemlerine bakın lütfen , açıklama yapmama gerek yok zaten.

Bildiğini zannettiklerinin duyduklarından ibaret olmasını geçtim , düşünme işini de beceremiyoruz ;

1-Olası hijyenik olmayan bir likiti UC cihazı nasıl hijyenik yapıyor ? Likiti hijyenik yapan cihaz atomizerdeki likit kokusunu nasıl çıkartamıyor?
3-Hijyenik olmayan bir likitin içinde neler var? Sigara ile mukayese edip bir seçim yapacağım.
4-Hijyen ne demek?

@Jhun D. Castle Long , Tribeca ve tarifi bana ait olan tütünlü bir likit ile yaptığım testlerde - yabancı forumlarda okuduklarımdan yola çıkarak - geleneksel yöntemlerle 2 hafta demlediğim bu likitleri , ayrıca hazırladığım aynı likitleri bu sürenin 13. gününde 2 saat ve 14.gününde 2 saat daha yani toplam 4 saat UC ile demlediğimde , renklerinin de tatlarının da hiç fark olmaksızın bire bir aynı olduğunu , bilimin ışığında ancak gözlem ve deneye dayalı bilgiyi doğru kabul ettiğimi söyleyebilirim.Kısacası UC temizlikte de likit demlemekte de işe yarıyor kardeşim.

Bozulma sebebi ise ; daha önce bilmediğim ve biraz araştırınca, böyle ucuz UC cihazlarında cihazın altındaki devre kartının izolasyonu ve soğuması için bir fan olmaması, uzun süre çalıştırınca cihazın ısınması sebebiyle cihazın altında meydana gelen buharın birikerek devre kartının üzerine damlaması sonucu cihazımın bozulduğunu öğrendim .

Demem o ki ; likit demlemek için alacaksanız mutlaka fanlı ve izolasyonlu bir UC cihazı alın derim, bu özellikte olanlarının fiyatları 600-800 TL arası.
Ayrıntılı bir şekilde cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sayın @buk . 600-800 arası bütçem yok bu aralar. Şimdilik General Home alıp, temizliği cihazı dinlendirip yapsam bir süre beni götürür diyebilir miyiz hocam?

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4-Hijyen ne demek?

Engin bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşarak ufkumuzu genişlettiğiniz için sonsuz teşekkür ederim. Keşke engin bilginizi paylaşma hassasiyetini üslup konusunda da gösterebilseydiniz.

Ben, arkadaşın bahsettiği fansız olan ve halihazırda bende de olan model için yorum yaptım. Yeterince araştırma yaptığım için elimdeki cihazın limitlerini bilerek kullandım. Bu kullanım şekli ile aldığım sonucu paylaştım. Beğenmeyebilir , katılmayabiirsiniz tabi ki ama ifade şeklinizin son derece yanlış olduğunu düşünüyorum.

Çok şükür, bilgimde, araştırma ve sorgulama kabiliyetimde mevcut. Bahsettiğiniz demleme deneyinin çok daha detaylıları ecig globalde ve youtube'da global likit üreticileri tarafından paylaşılmış durumda. Herşeyi öğrenmek ve söz söyleme hakkına sahip olmak için bizzat deneme yapmak günümüzde gerekmiyor.

@Jhun D. General Home art arda 3 kez çalıştırdığınızda yani 30dk sonra ısınmaya başlıyor , önerim 30dk çalıştırıp biraz ara verip-su tamamen soğuduktan sonra- devam etmeniz .

Rica ederim , afiyet olsun şimdiden. Aslında vanilin yerine herhangi bir markanın vanilyasını da kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.INW Shisha Vanilla da oldukça leziz , hatta TPA Vanilin'den daha güzel bence.

Konu içinde ben de sorumu sorayım. Bildiğimiz üzere sirke oringleri şişirip kullanılmaz hale getiriyor. Alkol de aynı etkiyi yapar mı? Yani %70 su+%30 alkolü UC'ye ekleyip temizlik yaptığımda oringleri çıkarmak gerekir mi?

Geri