• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Ultem Dayanıklılığı

Vape Mania

Community
Dostlar Selamlar,
Benim size bir sorum olacak, arada aksamlar ozellikle keyifle içtiğim bir likit var, Heisenberg. Bildiğiniz üzere özellikle plexi tanklarda uzun süre kullanımda yada beklediginde kılcal çatlaklar oluşuyor.

Sorum şu ; Ultem tanklarda da aynı deformasyon oluşurmu ? Eğer oluşmuyor ise full ultem setli bir ion v2 alma amacım var.84729-yeni-kalite-breaking-bad-heisenberg-of-seffaf-cam-kahve-kupa-bardak.jpg

Son düzenleme:
Hiçbir ULTEM tankımda Heisenberg ya da benzeri likitler sorun yaratmadı ama deneyimim orijinal atomizerler ile sınırlı. Klonlarla gelenler ile hiç denememişim şimdiye kadar ki güven vermiyor düşününce.

fakirsmods'un malzemesi de kötü değildir muhtemelen ama yatırım tavsiyesi değildir.

Bende merak ettim şimdi :).

@Mr. Ocean muhtemelen daha net bilgi verebilir malzeme hakkında, bende ultem'le ilgili çoğu bildiğimi onun yazdıklarından ya da referans verdiği bağlantılardan öğrenmiştim .

@Mr. Ocean muhtemelen daha net bilgi verebilir malzeme hakkında, bende ultem'le ilgili çoğu bildiğimi onun yazdıklarından ya da referans verdiği bağlantılardan öğrenmiştim .
Referens için teşekkür ederim.

Teorik taraftan bakarsak, Ultem yani Polietermid'in kimyasal dayanımı amorf bir malzemeye göre oldukça iyi. Polikarbon (PC) malzemeler de amorf lakin kimyasal dayanımları zayıf.

Deneyim tarafından bakarsak; ben Ion V2'yi 2019 Temmuzdan beri ultem tank ile düzenli olarak kullanıyorum. PC tank ile hiç kurmadım. İki adet Ion V2 sahibiyim. Diğer setupta ultem kısa baca ve komple ultem olan tank var. Heisenberg içmiyorum mtlde ama "tank çatlatan" tabir edilen tarçınlı ve limonlu likitler kullanıyorum. Bu güne kadar bir problem olmadı. Başka tanklarımda da Ultem ile sorun yaşamadım henüz.

Fakirs, Röchling marka SUSTAPEI (Ultem'in bu üreticideki ticari adı) kullandığını beyan ediyor. Yani sarı ile renklendirilmiş Çin üretimi PC, PMMA vb. malzeme kullanmıyor.

Durum budur @Vape Mania

Bir de arkadaşlar kimyasal dayınımının düşük olmasını sizin illa tankta çatlak olarak görmeniz de gerekmiyor. Cam ve krom tank haricinde sağlık açısından hiçbir şey önermem şahsen. Hele ki ne üdüğü belirsiz yerlerden alınma ve Ultem/PEI olarak belirtilen malzemelere hiç güvenmeyin.

Hangi zamana geldik, hâlâ PC malzemeden ürün çıkartan ve başka bir seçenek sunmayan üreticiler var. Üzücü. . .

konu dışı ılıcak belki ama bu ultem tankların ne faydası var
En önemli özelliği kimyasal dayanımı düttürü polikarbon tanklara göre çok daha yüksek. Dolayısıysa tank çatlatan likitlerde başarılı salınım konusunda. Tabi görüntü olarak da güzel, kullanıcılarda genelde asıl tercih sebebi bu. :) Sağlık için cam ve krom harici bir şey kullanmamalı aslında ama seçenek yoksa Ultem/PEI tercih edilmeli.

Konu içerisinde mentollü likitlerin bahsi bir kere geçmiş.
Öncelikle tüm mentollü ve kimi tarçınlı likitlerin sağlığa zararlı olduğu sadece size değil ekipmanlarınıza da zarar verdiği konusunda raporlar yayınlanalı bir yıldan fazla oldu. Malumunuz cam hariç (ki cama da zarar veriyor) tanklar bile bir süre sonra çatlıyor. Mentol sevdalılarının bu tutkularını törpüleme, olmazsa en aza indirme zamanı geldi de geçiyor bile. E sigara konusunda zararlı olduğu raporlarla sabit tek ürün mentollü likitler. Mesele kristalleşme ile alakalı. Aynısı ciğerleriniz için de geçerli görece..

Malzeme türü ya da özelliğini değiştirmek yerine bu tip likitlerden uzak durmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Görüntülerde tarçınlı likitin polikarbon tank ile yaşadığı aşkı görüyoruz :)

Son düzenleme:
Geri