• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Uçakta E-sigara taşıma

umutkardess

Community
Thy yurtdışı uçuşunda elektronik sigara taşımam sıkıntı yaratır mı? Bilgisi olan varmı müşteri hizmetleri ile konuştuğumda yarım yamalak cevap veriyorlar. Birisi sadece alt bagajda taşıyabilirsin diğeride hiç taşıyamazsın dedi. Birde alt tarafa verdiğimiz bagajda 120ml şişelerde likit taşıyabilirmiyim? 20 şişe var hepsini 1lt kilitli poşetlere 4 er 4 er streçleyip koydum toplam 5 poşet.

Yurtdışına çıkıyorsanız gittiğiniz ülkede fiyatlara bağlı olarak oradan almanız daha doğru olmaz mı bir çoğumuz uygun fiyatlı ürün bulup oradan getirmeye çalışıyoruz.
@omeringen
Kamerun a gidiceğim. Turistlik gitsem dediğinizde haklısınız. Ama gemiye katılacağım için likit veya elektronik sigara almaya fırsatım olmuyacak. Bide 6 ay durucağım için 20 şişe anca idare eder.

Kamerun a gidiceğim. Turistlik gitsem dediğinizde haklısınız. Ama gemiye katılacağım için likit veya elektronik sigara almaya fırsatım olmuyacak. Bide 6 ay durucağım için 20 şişe anca idare eder.
olay şudur
en fazla 100ml şişelerde 1litre uçak altına verilebilir diyor mevzuat
seçenek 1
60 ml şişe alın 16 adet yasal hakkınız bu
seçenek 2
100ml şişelere bölün likitleri kalan 20ml olanları da 30ml şişe alır götürürsünüz
seçenek 3
100ml şişe içinde kendiniz yapın, 10 adet hakkınız var
uçuşlarda bazı personel tamam hocam sıkıntı yok der bazısı demez bu kişisel bir durum, ben mesela karşımdaki kılsa kıl memurum iyiyse tüm yasal boşluklar kişinin yararına olacak şekildeyim ama devleti zarara uğratmam
sizin durumunuz ise uçuş güvenliği, risk alınacak bir durum değil o yüzden mevzuatı uygulayın derim

olay şudur
en fazla 100ml şişelerde 1litre uçak altına verilebilir diyor mevzuat
seçenek 1
60 ml şişe alın 16 adet yasal hakkınız bu
seçenek 2
100ml şişelere bölün likitleri kalan 20ml olanları da 30ml şişe alır götürürsünüz
seçenek 3
100ml şişe içinde kendiniz yapın, 10 adet hakkınız var
uçuşlarda bazı personel tamam hocam sıkıntı yok der bazısı demez bu kişisel bir durum, ben mesela karşımdaki kılsa kıl memurum iyiyse tüm yasal boşluklar kişinin yararına olacak şekildeyim ama devleti zarara uğratmam
sizin durumunuz ise uçuş güvenliği, risk alınacak bir durum değil o yüzden mevzuatı uygulayın derim
Vazgeçtim bende zaten hocam 6 aylığına ateşliye dönücem artık. Tek sorun çünkü havaalanında bitmiyor. Birde liman güvenliği var. Bu likitleri çekmecede saklasam bozulurlar mı?

Vazgeçtim bende zaten hocam 6 aylığına ateşliye dönücem artık. Tek sorun çünkü havaalanında bitmiyor. Birde liman güvenliği var. Bu likitleri çekmecede saklasam bozulurlar mı?
hocam liman güvenliğini alakadar eden bir durum çoğu ülkede yok, bazı ülkelerde vape ürünlerine kesin yasak var onu acentenize sorun derim olursa ülkeye girişte olur
çekmece ısı ve güneş almadıkça kolay kolay bozulmaz, isterseniz şişe shrinkleri mevcut piyasada 30ml için cambellcapta bulunur diğerlerini bilemedim, shrink ile bir tık daha korursunuz
aşçınız iyi biriyse dolap kapağına koyabilir, buzdolabı 6ay için ideal bir yer zira gemilerin nem ve ısısı yüksek oluyor
birde tek ve uzun yol seferi durumu asla olmaz, karaya çıkınca alın veya kumanya alınırken kaptana rica edin acente çocuklara aldırsın çok büyütülecek bir durum değil

Geri