• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Tesla WYE 2 v.s. Mx Class

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TheSaint
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TheSaint

Community
Arkadaşlar selamlar
2 yıllık bir DL geçmişim var en son Drag 2 kullandım 4 5 ay önce sattım ateşlideyim bol buhar hastasıyım ama artık MTL ye geçip hafif keyifli bir içim deneyimi yaşamak istiyorum. Bazı fikirlerinize ihtiyacım var.

1 - Sıfır Tesla mı aynı fiyata ikinci el MX Class mı (Bu işlerde sıfırdan yanayım nedense gönlüm 0 istiyor açıkçası)
2- Hadi bare başlangıç için de bir ATO önerin ama akıtmasın ve Aroma da iyi olsun. Ben MD alacağım sanırım.
Teşekkürler şimdiden

Oyla 0
Arkadaşlar selamlar
2 yıllık bir DL geçmişim var en son Drag 2 kullandım 4 5 ay önce sattım ateşlideyim bol buhar hastasıyım ama artık MTL ye geçip hafif keyifli bir içim deneyimi yaşamak istiyorum. Bazı fikirlerinize ihtiyacım var.

1 - Sıfır Tesla mı aynı fiyata ikinci el MX Class mı (Bu işlerde sıfırdan yanayım nedense gönlüm 0 istiyor açıkçası)
2- Hadi bare başlangıç için de bir ATO önerin ama akıtmasın ve Aroma da iyi olsun. Ben MD alacağım sanırım.
Teşekkürler şimdiden
Hocam merhabalar,

ateşleme sizin için önemliyse kesinlikle mx class.
Mx Class Yapısı bakımında bazı zeminlerde ayakta duramayabiliyor :) bunu göz önünde bulundurun.
Atomizer içinse yerli üretimleri tavsiye ederim. ama atomizerden ne beklediğiniz de önemli.
boğaz vurumu veya aroma odaklı mı ? ya da tütünlü likit mi ağırlıklı tüketeceksiniz ? yoksa pastane veya meyve aromalı likitler mi ?

Hocam merhabalar,

ateşleme sizin için önemliyse kesinlikle mx class.
Mx Class Yapısı bakımında bazı zeminlerde ayakta duramayabiliyor :) bunu göz önünde bulundurun.
Atomizer içinse yerli üretimleri tavsiye ederim. ama atomizerden ne beklediğiniz de önemli.
boğaz vurumu veya aroma odaklı mı ? ya da tütünlü likit mi ağırlıklı tüketeceksiniz ? yoksa pastane veya meyve aromalı likitler mi ?
Sıfır durumunu göz önüne aldığımda Tesla alacağım sanırım masada falan ayakta durması önemli çok güşürmüşlüğüm var modları
Atomizer olayına gelince evet pastane severim ama tütün de serpiştireceğim aroma önemli sigaraya döndğrmeyecek kadar da boğaz vurumu olsun. MD için iyi yorumlar okuyorum ama kullanıcısı az sanırım

Sıfır durumunu göz önüne aldığımda Tesla alacağım sanırım masada falan ayakta durması önemli çok güşürmüşlüğüm var modları
Atomizer olayına gelince evet pastane severim ama tütün de serpiştireceğim aroma önemli sigaraya döndğrmeyecek kadar da boğaz vurumu olsun. MD için iyi yorumlar okuyorum ama kullanıcısı az sanırım
hocam ikinciel spica pro veya ionv2 tavsiye ederim. iki atomizere de sahibim. ama spicapro pastane de sınıfta kalıyor.
Mod olarak teslanın bikaç prolemi var arkadaşlarımda görüğüm kadarıyla. (510 pininde sıkıntılar yaşıyorlar)
ama mx class ın da ateşlemesi çok ayrı :) geçen yıl mx class la başladım yihiye. şuan 3.ve 4. cihazımı arıyorum :)

Hafifliği ve ergonomik yapısı ile Tesla, ateşleme ve chip farkı ile Mx class.
Tesla da kronik 510 pin gevşemesi ve dış yüzeyinin çabuk kirlenmesi (dış yüzey temizliği için aseton işe yarıyor, 510 pin gevşekliği de cihaz açılıp 510 pin sıkılıp yapıştırıcı ile yapıştırılıyor)
Mx class da kronik sorun boya atması, çok nadir joystick arızası ve yazılım güncelleme istemesi (boya atmasının çözümü yok, joystick arızası için bir kaç yer var tamir ediliyor, yazılım güncellemesini kendiniz yapabiliyorsunuz)
Tercih sizin; sürekli mobil haldeyseniz Tesla üzmez sizi ateslemesi de kötü değildir kesinlikle.
Alttan hava beslemeli atomizerleri bir çoğunda düzgün pamuklama yapıldığı müddetçe akıtma problemi yaşamazsınız, yok ben uğraşmam diyorsanız üstten hava beslemeli ammit mtl, reload mtl yada expromizer v4 bakabilirsiniz. Alttan hava beslemeli atomizerleri en son dönem popüler olan Pioneer mtl yada almayı düşündüğünüz Md mtl işinizi görecektir. Her ikisini de kullanıyorum ikisi arasında Pioneer bir adım önde geliyor bana.

Arkadaşlar selamlar

Teşekkürler şimdiden
Tabiki de mx class yihi chipseti var içinde Tesla da iyidir ama bir yihi olamaz. Özelleştirilebilme ve powerful modu ile tek geçerim. Ama eğer bulabilirseniz ML class veya Q Mini bakmanızı da ayrıca tavsiye ederim MX’e göre
Atomizere gelince ben MD‘yi sevemedim yakında satışa koyacağım ürünlerin arasında kendisi. Tavsiyelerim Flash (tütünlü aromada dehşettir), integra (Her Aroma da çok iyi)

Mx class icimde ukte kalan son modlardan biridir. Bi sekilde Kısmet olmadı, biraz da kendimi tuttum bu zamana kadar.

Kronik boya sorunu oldugunu biliyorum.
Yine de arada denk geliyor ama hem ağırlığı hem dengede durmaması,...vs. sorunları beni dizginliyor.

Çipi ve ateslemenin daha iyi olacağını kabul ediyorum. Ama MTL kullanımda Tesla ile farkını çok farkedecegimi düşünmüyorum.

Saglamlik ve hafifliği ile (pilden hafif mod olur mu :D ) günlük kullanımda hiç sakınmadan doya doya kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20201112_125936~2.jpg
    IMG_20201112_125936~2.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 19
Tesla ürünlerini sev(e)meyen birisi olarak oyum Tesla WYE 2'dan yana.

MX Class çok iyi çok hoş mod fakat çipi gerçekten çok savruk ve şu ana kadar deneyimlediğim belki de en kötü YiHi çipi maalesef. Pil sarfiyatı hat safhada. Mod'ları takip edenler net hatırlayacaklardır ki MX Class biraz ölü doğmuştu. Yazılımında ciddi bir sorun vardı pil tüketimine dair. Kabaca pil %50 seviyesi civarlarına geldiğinde, göstergede doğru değer okunsa da mod ateşleme yapmayı reddediyordu. Bunu bir dizi yazılım güncellemesiyle yonttular (düzelttiler demeye dilim varmıyor) ve şu anki haline getirdiler. Şu anda pili sonuna kadar kullanmayı başarsa da bunu çok savruk bir şekilde yapıyor. Üstelik aşırı derecede muhafazakar, 3.3 volt'ta pili bitti olarak tanımlıyor. Çoğu zaman 3.2 volt'u bile göremiyorsunuz.

Bence MX Class ile ilgili en son dert edilmesi gereken şey ayakta durması konusu. Çünkü (paket içeriğinde bulunan değil) düzgün bir silikon kılıf ile bu durduk yere devrilme sorunu kabaca %80 oranında ortadan kalkıyor. SXmini'lerin boyalı modellerinin istisnasız tümünde karşımıza çıkan boya atması sorunundan nispeten kurtulabilmek adına zaten çoğu kişi tarafından kılıfla kullanılan bu mod'lar malumunuz. MX Class söz konusu olduğunda bir de kılıfla kullanmanın böyle bir artısı oluyor.

Kıssadan hisse, şu an masasında kullanıma hazır bir MX Class'ı melül melül bana bakmakta olan bir kullanıcı olarak, MX Class'a para vermeyin ve gidip bir Tesla WYE 2 alın diyorum. (y)

Ha ama bence ikisini de boşverip bulabilirseniz Asmodus Colossal, Vaporesso Swag 2 falan gibi MTL için süper olan diğer mod'lara da göz gezdirmelisiniz. :)

Ben de neredeyse mx class alacaktım, son anda denge sorunu olduğunu öğrenip vaz geçtim. Acaba sx mini sl nasıldır denge ve stabil çalışma konusunda? Veya daha uygun fiyatlarda, hızlı ateşlemesi öncelikli isteğim olan bir mod önerebilir misiniz?

Arkadaşlar selamlar

Teşekkürler şimdiden

Hemen yazayım :D
Fiyatı problem değilse DNA60, DNA75, YIHI çiplerinden birine sahip bir tek harici 18650 pilli mod bulursanız daha fazla memnun kalırsınız diğer çipli modlardan. Isı içimi yapacaksanız da elbette Dicodes çipli bir mod öneririm. Eskilerden VT75 Nano misal, ufaktır, hafiftir, keyiflidir. :) Ama çipset farketmez derseniz o zaman işte ufak, pratik modlardan Pice (Arcticfox yazılımı yükleyerek), Tesla WYE, Swag 2, Aegis Solo gibi birkaç hem kolay bulunur hem de sevilen mod var, önerilir elbette bunlar da. Görece daha az denk geleceğiniz Asmodus Colossal, VTCmini gibi modlar da aynı şekilde.

20201208_094347.jpg

Atomizerde "aroma" işi inanılmaz kişisel :D Aromalar çeşit çeşit malum, ben bir atomizerin her çeşit aromada tutulduğunu hiç görmedim. Şu var ama tabii ki, deck-baca-tank mimarisi ile aromayı daha yoğun ve net ileten MTL atomizerler. Hatta bunu çok iyi yapanlar RDA'lara yaklaşabiliyorlar tam onlar kadar olmasalar da. Kayfun Lite 2019, Pioneer, Dwarv, Gus Phenomenon öneririm aroma için. Pioneer hariç klon var zaten bolca klon üreticisi firmanın yaptığı, Pioneer de çok pahalı değil henüz orjinal olarak 0 ve 2. elde.

Son düzenleme:
Ben de neredeyse mx class alacaktım, son anda denge sorunu olduğunu öğrenip vaz geçtim. Acaba sx mini sl nasıldır denge ve stabil çalışma konusunda? Veya daha uygun fiyatlarda, hızlı ateşlemesi öncelikli isteğim olan bir mod önerebilir misiniz?

Denge derken üstadım nasıl bir dengeden bahsediyoruz, modun ayakta devrilmeden durması ile ilgili bir denge mi yoksa çipsetinin yahut kablolamasının meden olduğu bir ateşleme dengesizliği yahut direnç okumada atlamalara neden olan bir dengesizlik mi?

Sxmini SL Class 1 yıla yakın kullandım, dengeli kendisi fiziken, hatta o kadar dengeli ki taş gibinağır olduğundan düşmez yani hele de pil takılıysa :) Stabil çalışıyor o tarafta bir sorun yok ama eğer belli bir seriden sonra düzeltilmediyse pil yiyor üstadım durduğu yerde :( 6 saat öylece dursun, doşu pili dörtte bir indiriyor. DNA60 çipsetli modlara bakabilirsiniz Escribe yazılımı ile preheat ayarlayarak hızlı ateşlemeyi desteklemek mümkün. Ayrıca Vaporesso Gen'deki çipseti de beğenmiştim yanlış bilmiyorsam Swag2'de de aynısı var, curve modunda eğleniyordum çeşitli denemeler yaparak :)

Denge derken üstadım nasıl bir dengeden bahsediyoruz, modun ayakta devrilmeden durması ile ilgili bir denge mi yoksa çipsetinin yahut kablolamasının meden olduğu bir ateşleme dengesizliği yahut direnç okumada atlamalara neden olan bir dengesizlik mi?

Sxmini SL Class 1 yıla yakın kullandım, dengeli kendisi fiziken, hatta o kadar dengeli ki taş gibinağır olduğundan düşmez yani hele de pil takılıysa :) Stabil çalışıyor o tarafta bir sorun yok ama eğer belli bir seriden sonra düzeltilmediyse pil yiyor üstadım durduğu yerde :( 6 saat öylece dursun, doşu pili dörtte bir indiriyor. DNA60 çipsetli modlara bakabilirsiniz Escribe yazılımı ile preheat ayarlayarak hızlı ateşlemeyi desteklemek mümkün. Ayrıca Vaporesso Gen'deki çipseti de beğenmiştim yanlış bilmiyorsam Swag2'de de aynısı var, curve modunda eğleniyordum çeşitli denemeler yaparak :)
Sx mini mx için ayakta durma konusunda bir dengesizlik olduğu belirtiliyor.

Şuan elimde artcic fox yüklü bir Pico ve Easy Side kanguru mod var. Ateşleme hızı konusunda ikisinden de pek memnun değilim. Ama Easy side picodan azcık hızlı ve pili çok ekonomik harcıyor. Sx'lere çok para verip pişman olmak da var. 2. El fiyatı 300-400 ₺yi (sıfırı 600₺yi ) geçmeyecek hızlı ateşleyen bir mod arıyorum işte ????

Sx mini mx için ayakta durma konusunda bir dengesizlik olduğu belirtiliyor.

Şuan elimde artcic fox yüklü bir Pico ve Easy Side kanguru mod var. Ateşleme hızı konusunda ikisinden de pek memnun değilim. Ama Easy side picodan azcık hızlı ve pili çok ekonomik harcıyor. Sx'lere çok para verip pişman olmak da var. 2. El fiyatı 300-400 ₺yi (sıfırı 600₺yi ) geçmeyecek hızlı ateşleyen bir mod arıyorum işte ????

O zaman Tesla WYE öneririm şuanda 0 olarak kolay edinebileceğiniz pratik, hafif, ateşlemesi çoğumuzca beğenilen bir mod. Malum fiyatlar çok hızlı yükseliyor esigara donanımımda, fiyatı da makul yahut masıl desem fiyat/performansı iyi sayılır.

Geri