Genel Sohbet Tereddüte düşmek veya hazırlıklı olmak

İskeletor

Community
Ateşli içtiğiniz zamanlar sigara paketi yarıdan az olduğu zaman, 2.paketi yanımızda bulundurma gibi bir alışkanlık veya biterse korkusunu yaşamışızdır.

Aynı olayı şuanda benim gibi yaşayan var mı acaba? Likitin bitmesi -şarjın bitmesi - modun bozulması -atomizerin düşüp kırılması gibi aklında şüphesi olan kaç kişi var?)

Günde 2 paket ateşli içen birisi olarak 2 yıldan uzun zamandır ateşli kullanmıyorum (ayda bir deneme amaçlı yakıyorum).

Peki esigara sizi gün ortasında yolda bırakırsa ne yaparsınız?

Not: Bir sene önce likiti evde unutmuşum, 20 km geriye dönmem gerekti (rda kullanıyorum).

Ateşli içtiğim zaman o korku vardı bendede. 2-ci paket hep cebimde, çantamda olurdu hani kötü gün dostu gibi. Elektronikde öyle durum yok ama mesela ben üniveriste son sınıfım şuanda sabah 07:30 evden çıkıyorum ve yanıma pod, mod hiçbirşey almıyorum. Akşam 8-de geldiğim zaman yemekten sonra ya youtubede video izlerken biraz buharlıyorum öyle günler ard arda gidiyor. Sek tüketiyorum (12mg) 1 tank (kayfun lite 2019 2ml) 2-3 gün rahatca yetiyor bana. Böyle olunca nikotini düşürmek için Major edindim boğaz vurumunu yukarıda tutup nikotini 4-5 aralığında bir yerlere kadar indirirsem 6 ay kadar bir sürede tamamen elektroniğide bırakırım gibi. Artık dışarı çıktığım zaman bilerekten test amaçlı modu evde bırakıyorum öyle bazen hiç içmediğim günlerde oldu

Sigara içtiğim dönemde her yerde yedek paketim hatta kartonum olurdu. Tütün kullandığım dönemde de her zaman yedeğim vardı.

MTL aldığım gün sigarayı bırakınca anında ikinci setup siparişi verdim. Şimdi gezmeye çıktığımda bile montumun her iki cebinde de bulunuyor. Iş yerinde de 3. Ekleniyor. Çantamda en az 2-3 çeşit likit bulunuyor.

Tiryakiliğin şekli değişti ama boyutu değişmedi.

Yanımda her zaman 5 adet 30ml likit, 10 sarımlık tel-pamuk, 2adet yedek pil ve sarım seti + minifit pod taşıyorum (normalde kullandığım mtl kit dışında)

Günlük hayatta zor durumla karşılaşmıyorum. Seyahat zamanı ayrı bir gerginlik oluyor üzerimde: Kısa süreli gitsem dahi yedeğin yedeği bulunsun şeklinde hazırlanıyorum.

Likit ve pil alıyorum sadece yanıma iksii de bitiyor gün içinde ama camı kırılır mod bozulur vs gibi sebeplerden dolayı yedek mod da almayı düşünüyorum (daha doğrusu mod alıp elimdekini yedeğe çekmek)
Cam oring vida driptip tel pamuk likit falan bir sürü yedek yapmadan rahat edemiyorum

Sürekli benim de düşündüğüm konu.
Geçtiğimiz ay başında 4 günlük şehir dışı iş seyehatine çıktım iş bitmedi haftasonu girdi ertesi haftaya sarktı bitirip giderim dedim değişiklik düzeltme derken cuma günü oldu işimi hallettim. Cuma öğleden sonra 4 civarı yola çıkacakken bir telefon geldi hafta başı arazi kontrolü var! :)
Derken bizim 4 günlük seyehat oldu 25 gün. Yanımda biraz likit vardı fakat 1 aylık yetecek kadarını taşıyacak da değilim.
Son iki gün likitim bitti ve yaktım ateşliyi söve söve bu ne len bk gibi diyerek hafif hafif tüttürdüm ama ne öksürük ne baş dönmesi...
Bağımlılığın şeklini değiştirmişiz haberimiz yok üstüne likit, pamuk, tel derken dertleri katlamışız....
Ama şunu da gördüm olmasa nolur, en fazla yakarsın ateşliyi derdini çözene kadar idare edersin üstün başın kokar, ağız tadın kaybolur ateşliden daha da nefret edersin. Tedbirli olunur ama olasılığı dert ediyorsan, yılbaşı ikramiyesinin çıkma olasılığına da sevinmeye şimdiden başlayabilirsin ????
Yarı yolda kalırsan da atomizer ve modlarını al cilala-parlat, cilala-parlat....
5. Günün şafağında sürat kargo elbet paketini getiri. ????

Bende de var nasıl kurtulacağız bundan.
İş çantamın içinde kocaman bir çanta daha sürekli.
Pilim tam, yedek pil tamam, 2-3 atomizeri geceden sarmışım hep nasıl sarıp sorunsuz içiyorsam yine öyle sarmışım.
Ona rağmen çantanın içinde sürekli sarım seti, pamuk, her tanktaki ayrı likitin şişeleri :( ağırlıktan çantanın sapı koptu, çantayı hafifletmek yerine aynı düzen çantayı kolumun altında taşıyorum ...

@GrandMaster acemilik dönemimde ben de yanımda alet seti pamuk vs taşıdım, sorun çıkarsa müdahale edeyim diye. Fakat şimdi hiç gerek duymuyorum. Bence sizde bırakın onu. Madem 3 set var yanınızda geceden fulleyin tankları, sadece en sevdiğiniz likitin yedeğini alın yanınıza. Diğerleri biterse bitsin. Hafifletin kendinizi.

(MTL kullanıcısı olduğunuzu hatırlıyorum)

@GrandMaster acemilik dönemimde ben de yanımda alet seti pamuk vs taşıdım, sorun çıkarsa müdahale edeyim diye. Fakat şimdi hiç gerek duymuyorum. Bence sizde bırakın onu. Madem 3 set var yanınızda geceden fulleyin tankları, sadece en sevdiğiniz likitin yedeğini alın yanınıza. Diğerleri biterse bitsin. Hafifletin kendinizi.

(MTL kullanıcısı olduğunuzu hatırlıyorum)
Doğru hatırladınız mtl :)Üstadım inanın acemilik döneminde hiç böyle değildim sonradan sonradan başladı bu nasıl olduysa :(

Bir adet mod birkaç tane de atomizer var, yarından itibaren sizi dinleyip dışarı sarılı iki atomizer, yedek pil ve biraz likit ile çıkmayı deneyim ben bir(y) gidişatı yine buraya yazacağım:D

Ateşli içtiğiniz zamanlar sigara paketi yarıdan az olduğu zaman, 2.paketi yanımızda bulundurma gibi bir alışkanlık veya biterse korkusunu yaşamışızdır.

Aynı olayı şuanda benim gibi yaşayan var mı acaba? Likitin bitmesi -şarjın bitmesi - modun bozulması -atomizerin düşüp kırılması gibi aklında şüphesi olan kaç kişi var?)

Günde 2 paket ateşli içen birisi olarak 2 yıldan uzun zamandır ateşli kullanmıyorum (ayda bir deneme amaçlı yakıyorum).

Peki esigara sizi gün ortasında yolda bırakırsa ne yaparsınız?

Not: Bir sene önce likiti evde unutmuşum, 20 km geriye dönmem gerekti (rda kullanıyorum).
Beni yarı yolda bırakacak teçhizatı kırarım arkadaş. Öyle bir lüksleri yok. :D
Şaka bir yana Mini bir istasyonda işyerinde sakladığım için sıkıntı yaşamıyorum

Geri