Hocam ben size kendi standart kullanımımı anlatayım, Temco SS316L tel, 2,5mm 7 tur sarıyorum ve 0,65-0,70 aralığında ohm elde ediyorum.. pico modda ateşleme tuşuna 3 kez ard arda basıp SS moduna geçiyorum.. 220° olarak ayarlıyorum.. ateşleme tuşuna 4 kez basıp sıcaklık arkaplanında olmasını istediğim en yüksek watt değerini 18,5W olarak ayarlıyorum ve bu şekilde kullanıyorum..
TCR tel değeri ayarlamanız için M1 modunu seçip tel katsayısı ayarlamanız gerekiyor ama bunu denediğimde çok fazla temp hatasıyla karşılaştığım için bu şekilde kullanmıyorum..
Ayrıca, ben uğraşamam diyorsanız SS teli Watt modunda da rahatlıkla kullanmanız mümkün.. tabi herhangi bir sıcaklık koruması girmediğiniz için teliniz her çekim yaptığınızda ayarladığınız watt değerinde yüksek sıcaklığa maruz kalacak ve pamuğunuz bir süre sonra yanmaktan kurtulamayacaktır..
Watt modunda her ateşlemede ayarladığınız sıcaklık en yüksek değerinde tele iletilir ve üst üste çekimlerde bir kaç defa yüksek sıcaklık olması, sonunda çok fazla ısı üretimi demektir.. Fakat SS modunda siz 220° ayarlarsınız ve arkaplan 18.5W ayarlı iken cihazınıza şunu demiş olursunuz; " ne kadar çekim yaparsam yapayım, ne kadar basılı tutarsam tutayım 18,5W değerinden fazla güç iletme ve telimi asla 220° sıcaklığın üzerine çıkarma " cihaz tel sıcaklığınızı ölçerek sürekli istediğiniz ısıda kalmasını sağlayarak yanma ve dolayısıyla tat kaybını minimuma indirecektir. Kanthal dan çok daha uzun kullanım ve tat farkı oluşuyor doğal olarak..
Bir fikrim daha, piconun kendi orj yazılımını kullanıyorum.. arctic fox da denedim ama çok fazla gereksiz buldum.. bana göre cihazı yoran bir yazılım.. orjinali çok daha kullanışlı tabi ne kullandığınızı ne istediğinizi biliyorsanız.. pico modu çözdükten sonra dna vb. cihazlardan kurtuldum.. pico boyutu, malzeme dayanıklılığı, fiyatı vb. bir çok moddan çok çok daha üstün bana göre.. 1 pico mod + 1 spica pro + 5 adet vt6 pil + 4lü şarj cihazı ile uzun süredir mutluyum
Umarım yardımcı olabilmişimdir..