• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Smoke Nord 4 Yanık Tadı Geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flaken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flaken

Community
Bir siteden aldığım rpm2 coillerinden az buhar gelmekle beraber yanık tadı geliyor.
Kartuşta yazdığı gibi rpm2 aldım.
Sanırsam yanlış coili almış olabilirim.
1684662928691.jpeg
ve
1684662945293.jpeg
Buna uygun hangi coili almalıyım? Mesh coil mi yada farklı bir coil mi ?

Hocam coili takmadan, coilin pamuklarına likit damlatıp sonra kartuşa taktığınızda likiti doldurup bi 10-15 dakika beklediniz mi?

Edit: Kaç watta buharlıyorsunuz hocam?

Hocam coili takmadan, coilin pamuklarına likit damlatıp sonra kartuşa taktığınızda likiti doldurup bi 10-15 dakika beklediniz mi?

Edit: Kaç watta buharlıyorsunuz hocam?
Evet coili likit damlatıp 20 dk bekletiyorum ve 15-25 w aralığında kullanıyorum.
Aslında orjinal coillerinin pamuğunu değiştirmiştim ve onda da aynı sonucu almıştım.
İnternetten yenisini sipariş ettim.
Kutu üzerinde kanthal yazıyor.
Normalde eski coiller meshti.
Ne yapmam lazım?

0,16 biraz sıcak buhar atabilir mesala 4 yada 5 puff yapınca altdan elinizle kontrol edin baya ısınıyor aroma buhar iyi tek sorunu aşırı ısı .
0,25 sanırım 0,3 tadındadır diye tahmin ediyorum orta derece bir içim verir aroma ve buharda ben genelde severim 0,3.
0,6 merak etdiğim bir coil aslında hiç almadım denemedim ama mtl yakın bir içim veriyordur heralde yani dl ve mtl arası.
iki seçenek var bol buhar ve orta derece aroma istiyorsanız 0,16 yada orta derece ağızdan ciğere yakın bir içim yanı orta derece buharsa 0,4 ideal olabilir. tabi 0,4 RPM kartuşuna uyar RPM2 uymaz. ama içimi iyidir .

Son düzenleme:
0,16 biraz sıcak buhar atabilir mesala 4 yada 5 puff yapınca altdan elinizle kontrol edin baya ısınıyor aroma buhar iyi tek sorunu aşırı ısı .
0,25 sanırım 0,3 tadındadır diye tahmin ediyorum orta derece bir içim verir aroma ve buharda ben genelde severim 0,3.
0,6 merak etdiğim bir coil aslında hiç almadım denemedim ama mtl yakın bir içim veriyordur heralde yani dl ve mtl arası.
iki seçenek var bol buhar ve orta derece aroma istiyorsanız 0,16 yada orta derece ağızdan ciğere yakın bir içim yanı orta derece buharsa 0,4 ideal olabilir. tabi 0,4 RPM kartuşuna uyar RPM2 uymaz. ama içimi iyidir .
Hocam taktığımda coili buhar çok az geliyordu ve her çektiğimde öksürten yanık tadı geliyordu.
Daha önceden de eski coillere pamuk sarmıştım aynı sorunu yaşadım.
Şimdi yeni coil satın aldım.
1684677847045.png
Salt likitle kullanacağım ayriyetten evdeki nikotinsiz likitler ilede aynı sonucu aldım.
Cihazıma uyar mı aldıklarım?

Kutunun veya her bir coilin/bobinin üzerinde hangi güç aralığı yazıyor ona bakınız önce. O aralıkta kalmanız gerekiyor.

Bunun haricinde bazı bobinlerde minimum PG oranı yazar, atıyorum 40 PG min. Bu iki madde haricinde dikkat edeceğiniz hiçbir şey yok.

Sahte ürün konusuna yapacak bir şey yok, kutuda sorgulama vb. varsa denersiniz, yoksa güvenilir bir satıcı bulacaksınız.

0,4 almışınız anladığım kadarıyla bununla salt içebilirsiniz ama düşük nikotin varsa ağızdan ciğere çekim imkanı veriyor çevremde kullanan arkadaşlarım var.
bunuda bence inceleyin çok kullanışlı bir seçenek 1 paket 5,li coil 420.tl cıvarı ama smart coil aldığınızda 540.tl içinde 6 adet tel ve pamuk var 1 şerit pamukla 2 sarım yapılıyor buda 12 sarım demek ve 6 adet teli 6 ay rahat kullanırsınız bu sadece 1 kereye mahsus bir fiyat sonrasında tel pamuk aldığında 10,adetli 300.tl veriyorsun yani 10 adet coil 300,tl geliyor :) bunuda düşün.

0,4 almışınız anladığım kadarıyla bununla salt içebilirsiniz ama düşük nikotin varsa ağızdan ciğere çekim imkanı veriyor çevremde kullanan arkadaşlarım var.
bunuda bence inceleyin çok kullanışlı bir seçenek 1 paket 5,li coil 420.tl cıvarı ama smart coil aldığınızda 540.tl içinde 6 adet tel ve pamuk var 1 şerit pamukla 2 sarım yapılıyor buda 12 sarım demek ve 6 adet teli 6 ay rahat kullanırsınız bu sadece 1 kereye mahsus bir fiyat sonrasında tel pamuk aldığında 10,adetli 300.tl veriyorsun yani 10 adet coil 300,tl geliyor :) bunuda düşün.
Hocam öncelikle çok sağolun.
Ürünümü ebuhar0net'den aldım.
Sahte mi bilmiyorum ama çok ilgiliydiler.
1684683888441.png
önceki aldım coil bu şekildeydi ve yanık tadı geliyordu buharı tam çekemiyordum en düşük likitte bile.
Şimdilerde ise
1684683923421.png
Bunu almış bulunmaktayım.
Dediğiniz smart coilleride ayriyetten bir zaman alacağım.
Diğer coilde yaşadığım sorunu bunda yaşar mıyım?

Kutunun veya her bir coilin/bobinin üzerinde hangi güç aralığı yazıyor ona bakınız önce. O aralıkta kalmanız gerekiyor.

Bunun haricinde bazı bobinlerde minimum PG oranı yazar, atıyorum 40 PG min. Bu iki madde haricinde dikkat edeceğiniz hiçbir şey yok.

Sahte ürün konusuna yapacak bir şey yok, kutuda sorgulama vb. varsa denersiniz, yoksa güvenilir bir satıcı bulacaksınız.
Üstünde yazdığı gibi 25 w dan yukarı çıkmadım bile

Ekli dosyalar

• resim_2023-05-21_185144516.png
    resim_2023-05-21_185144516.png
    185.2 KB · Görüntüleme: 5
Boşken içime çekiyorum ve az nefes geliyor gibi sizce düzgün mü kartuşada boşken koyup ısı vermeden direkt çektim az nefes geliyordu sanki

Ekli dosyalar

• 1684684855833.png
    1684684855833.png
    184.8 KB · Görüntüleme: 4
  • 1684684878062.png
    1684684878062.png
    161.4 KB · Görüntüleme: 3
  • 1684684889630.png
    1684684889630.png
    187.2 KB · Görüntüleme: 3
0,6 dediğim gibi hiç kullanmadım ama yapısı gereği hava kanalı dar görünüyor diyerlerine göre yani yarı DL için güzel bir coil gibi görünüyor .
Birde hava kanalını kısdığınızda özellikle RPM 2 için söylüyorum coil içinde ısı artşısı olması gereğinden fazla ısı yaratabiliyor. deniyebilirsiniz belirli wat ile hava kanalını iyice kısarak puflayın birde açık olarak görünecekki kısdığınızda ısı artacak vurum ve aromada artacak ama o anda uzun zincir çekiminde pamuk elbetde yanacaktır . ek olarak 80/20 veya 90/10 gibi oranlı likit varsa pamuk yanmaması içten bile değil.
bunları yapıyorsunuz anlamında yazmıyorum olasılıkları belirtiyorum. yapısına bakınca 0,6 akışkan likit istediğini sanıyorum. dar yapısı varmış

Aynı coilden şuan buharlıyorum. Yapmanız gerek arkadaşların da söylediği gibi likitin emilimini arttırmak için önceden likitleme ve en az 20 dk bekleme. Ek olarak;
ilk dolumda 20 dk bekledikten sonra hava ayarını kısıp 3-4 kez ateşleme tuşuna basmadan ciğer çekimi yapmanız iyi olacaktır bu yöntem coilin emilimini hızlandırır.
Son olarak ilk çekişlerde coilin üstünde 15-25 watt yazıyorsa 10 watt ile 1 saat kullanmanız coilin yanmaması için bir çözüm sunabilir.

Geri