• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Smok Nord2 Likit Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SLyFx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SLyFx

Community
Merhaba,
E-Sigara konusunda çok tecrübeli değilim. Sadece bir kaç terim biliyorum :)

Geçtiğimiz sene aldığım Smok Nord 2 Ciahzım var, RPM 0.4 Ohm kullanıyorum. Bir kaç farklı siteden farklı salt likitler aldım. Aldıklarım arasında sadece One hit wonder ve privacy salt likiti kullanabiliyorum. Diğer likitleri ayno kartuş ve aynı cins coile (rpm 0.4 ohm) basmama rağmen hiç bir şekilde çekim ve duman alamıyorum, çok ufak bir duman verip acı bir tat veriyor ve kullanamıyorum.
Bunun sebebi ne olabilir? Kendim evyap likit yapmak istiyorum fakat aynı problem olur ise tüm emekler boşa gider diye korkarak yapamıyorum da.
Daha önce başına gelen var mıdır? Ne yapmak gerekir ?

Aldığım likitlerin resimlerini iletiyorum, yalnızca sol baştaki privacy olanı kullanabiliyorum. Sanırım bunların hepsi buharistandan alındı.

Teşekkürler.
1765c9c6-0573-4d74-aae2-bca2547921c7.jpg90231ac9-5417-43bf-a721-5cc413ffd30f.jpg

Merhabalar.
Rpm 0,4 ohm coil genel piyasada ki 50/50 orandaki salt likitlerle tüketime çok uygun değil. Neden buhar gelmiyordur sebeplerine beraber bakalım.
0,4 ohm coilde 50/50 oranda bir salt likit, coilin çok fazla likit emmesine sebep olabilir. Bu durumda cihaz ateşlendiği anda likiti buharlaştırmak yerine kaynatır. Bu durumda buhar az gelir ve çekerken forkurdar. Hiç bir sorun olmasa bile o orandaki likitlerde pg yoğunluğu sebebiyle buhar performansı yine düşük olacaktır. Bir diğer husus cihazı kaç watta ateşlediğiniz. 0,4 ohm coili 9-14 arası düşük wattlarda ateşliyorsanız yukarda kidestekleyen sebeplerden yine verim alamazsınız. Elinizdeki ürünleri incelediğimde işin açığı ne olduğu belli değiller. İçerikler doğru mu bilinmiyor..
Ev yapa geçmeden önce gerekli tecrübeye sahip olmanızı öneririm. Pes etmeden ama cebinizi de zarar uğratmadan önce burada danışıp daha sonra hareket edebilirsiniz. Nord2 nin salt içime uygun coillerini temin ederseniz daha verim alacaksınızdır. Ya da elinizde ki 0,4 ohm un yedeği varsa ona uygun değerlerde bir likit tüketirseniz sorununuz kalmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

@Likit Merkezi arkadaş güzelcene açıklamış, bende ekleme yapayım
likitlerin oranlarını daha net şekilde bir çekin atın ancak etiketle içerik uyuşmayabilir emin olamayız
nord2 watt ayarlamaya izinn veriyorsa watt yükselte yükselte gidin, para vermişsiniz sonuçta ziyan olmasın

malzemelerinizi bilinmedik yerden almamaya özen gösterin, iki forum var zaten bu ikisinde de aktif tedarikçi olmayan kimseden kolay kolay malzeme almam şahsen, ha bu siteler kötüdür sahte mal satar vb. diyemem, ama kendine güvenen de forumlara bir uğrar diye düşünüyorum, ortada bir çelişki var malesef...

Merhaba, @Likit Merkezi ve @pantera cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Elimde şu an 5 adet 0.4 coil mevcut.
Salt likitler 50 mg 50/50 oranda 2 adet likit mevcut.
Bir adet de 30

Yeni yeni öğrenmeye çalışmakla beraber, ciğer çekim, aroma hissettirecek ve nikotin olarak doyuracak bir kullanım istiyorum. Bunun için bu cihazda kaç ohm coil kullanmam gerekir? Hangi marka likit kullanmam gerekir?
Önerilere fazlasıyla da açığım. Teşekkürler :)

hocam ciğer çekim için ohm doğru ancak düşük ohm yüksek watt ister, cihazda watt ayarı yoksa işinizi görmeyecektir ki sizin cihazda varmış
ohm değeri arttıra arttıra gidin ancak 50/50 dl içim için yüksek bir pg oranı, kış vakti 70/30 yaz vakti 80/20 ev içi kullanımda 70/30 severim ben ama 90/10 içeni de gördü bu gözler
likitlerden memnunsanız vg alıverin 100ml (carlo olur merck olur) kalan likite göre hesaplarız vg ekleriz ancak aroma düşecektir...

Merhaba, @Likit Merkezi ve @pantera cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Elimde şu an 5 adet 0.4 coil mevcut.
Salt likitler 50 mg 50/50 oranda 2 adet likit mevcut.
Bir adet de 30

Yeni yeni öğrenmeye çalışmakla beraber, ciğer çekim, aroma hissettirecek ve nikotin olarak doyuracak bir kullanım istiyorum. Bunun için bu cihazda kaç ohm coil kullanmam gerekir? Hangi marka likit kullanmam gerekir?
Önerilere fazlasıyla da açığım. Teşekkürler :)
Elinizde ki coil ile 80/20 bir ürünü çok rahat tüketebilirsiniz. Dilerseniz sitemizi bir ziyaret edin. Damak tadınıza uygun olacağını düşündüğünüz ürünlerle başlamanızı öneririm. Detaylı bilgi için sitemizde ki whatsapp hattından destek alabilirsiniz.

@pantera 80/20 oranında düşürmek benim problemimi çözecek midir sizce gerçekten. Eğer öyle ise en azından elimdeki likitleri çöp atmadan bu şekilde değerlendirebilirim :)

@pantera 80/20 oranında düşürmek benim problemimi çözecek midir sizce gerçekten. Eğer öyle ise en azından elimdeki likitleri çöp atmadan bu şekilde değerlendirebilirim :)
hocam evet muhtemelen çözer sıkıntınızı watt ayarı da doğru olursa
ama vg ekleyince birkaç hafta beklemeniz gerekecek (usülen beklenir, shake&vape aroma değilse eğer; eklenen vg için de demleme süreleri uygulanır ki siz garanti olsun diye tütünleri 4hafta kalanı 3hafta demlemeye alacaksınız meyvelerde ise sadece meyve varsa hergün sabah akşam çalkalayarak bi hafta yeter artar, ben ap graham vb. eklersem 4hafta demlemede tutarım mesela)
bu süreçte size likit gerekecek, 3 haftalık likitinizi almanız iyi olur

hocam evet muhtemelen çözer sıkıntınızı watt ayarı da doğru olursa
ama vg ekleyince birkaç hafta beklemeniz gerekecek (usülen beklenir, shake&vape aroma değilse eğer; eklenen vg için de demleme süreleri uygulanır ki siz garanti olsun diye tütünleri 4hafta kalanı 3hafta demlemeye alacaksınız meyvelerde ise sadece meyve varsa hergün sabah akşam çalkalayarak bi hafta yeter artar, ben ap graham vb. eklersem 4hafta demlemede tutarım mesela)
bu süreçte size likit gerekecek, 3 haftalık likitinizi almanız iyi olur

Şimdi bir likit denemesi daha yapıyorum. Sonrasında bu öneriyi de muhakkak deneyeceğim. Çok teşekkürler :)

Geri