• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Smoant Pasito

muraterbegi

Community
Cihazda herhangi bir darbe yada sıvı teması gibi birşey olmamasına rağmen, dün tel ve pamuk değişimi yaptım ve cihazı sorunsuz şekilde kullandım. Bu sabah ateşleme tuşuna basınca tüm ışıkları yanıp sönmeye başladı. Cihaz kapanmıyor da açılmıyor da. Yani açık mı kapalı mı belli değil.! Ateşlemeye basınca 5 kademe ışığının hepsi de yanıp sönüyor ama ateşleme yapmıyor.
Sorun ne olabilir?

Cihazda herhangi bir darbe yada sıvı teması gibi birşey olmamasına rağmen, dün tel ve pamuk değişimi yaptım ve cihazı sorunsuz şekilde kullandım. Bu sabah ateşleme tuşuna basınca tüm ışıkları yanıp sönmeye başladı. Cihaz kapanmıyor da açılmıyor da. Yani açık mı kapalı mı belli değil.! Ateşlemeye basınca 5 kademe ışığının hepsi de yanıp sönüyor ama ateşleme yapmıyor.
Sorun ne olabilir?
Hocam tam emin değilim ama kısa devre korumasına benziyor. Bende de oluyordu. Sonra farkettim ki kartuşu çıkardığımda mıknatısa masadaki küçük bir tel parçası yapışmış. Yani illa coilde bir hata olması gerekmiyor. Sizinki aynı şey mi bilemem ama kontrol etmenizde fayda var.

Telinizi tekrar sarmayı deneyin. Muhtemelen telin bir parcası uzun kalmış ve cimniye degiyor olabilir. Rba vidaları biraz hassas. Yalama olmuşsa yerine takarken oynuyor da olabilir.

Veyahut vidaları söküp temizlemeniz icab edecek. Zira likit farkına varmadıgınız bir sızıntı şeklinde cihaza akmış ta olabilir.

Sorun ne olabilir?
Aynı tepkiyi kartuşu takmayınca da veriyor. Böyle bi durumda ohm koruması yada Coili görmediği için olabilir.

Geri