• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Sizce Hangisi Ve Neden?

AzerDüldül

Community
Arkadaşlar merhabalar,

Çoğunlukla DL kullanıyorum ancak MTL’de de Dvarw gibi bir aslana sahibim.

DL olarak ilk göz ağrım Serpent Mini var elimde. Evet güzel Atomizer hiç uğraştırmaz, üzmez. Velhasıl, bu aralar materyallerimi tamamladım gibi bir şey artık hobi olarak reçete üretip likit yapmak istiyorum. Tek bir şey kaldı o da epey sağlam bir DL RTA veya RDTA.

Bir kaç gündür araştırıyorum ve 4 farklı atomizere taktım. Sizlerden ricam isimlerini sıralayacağım atomizerleri kullananlar var ise + ve - lerini yazarsanız çok sevinirim.

Bu atomizerler;

1) Aromamizer Plus RDTA
6A61F9D4-CF68-4689-B521-C91A2B164E8A.jpeg
2) Advken Manta RTA
2D0BA1EB-5355-49D4-98EF-82C7B5970CA5.jpeg
3) QP Design Fatality RTA (aklım bunda)
42239158-C8F1-4121-BF50-3413A7BCF26F.jpeg
4) Zeus X RTA
98510A5C-C34C-441D-9B0C-A35E18B8E6BD.jpeg

Not: Tabi kriterlerim de yok değil; bir kere kolay kurulumu olmalı. Deck bacakları uzun ve geniş olmalı ki serpentin çok küçük bilirsiniz bazen zorlanıyorum. İnanılmaz güzel bir aroma alabilmem ve de doyurucu buhar üretebilmesi.

Oyla 0
SubTwo klonu qp Fatality kullanıyorum. İki farklı hava ayarıyla doğrudan içilen likitin tadına etki edilebiliyor. Ancak uzatma kiti ile kullanılırsa aroma doğrudan düşüyor, ben kısa hali ile devam ediyorum bu nedenle. Besleme ayarı güzel. Kurulum ve kullanımı çok kolay, çünkü atomizer çok büyük (28mm). Deck ve yanma odası 4mm'lik çift coili rahatça alır, bir ara denemek istiyorum. Pamuklaması özen istemiyor, her şartta besliyor ki birkaç ithal likit hariç kullandığım evyaplar 90/10. Genelde hava ayarlarını yarımdan bile aşağıda kullanıyorum çünkü bu boyuttaki çoğu DL atomizerden beklendiği gibi havadar bir içimi var. Uzatma kiti takılı değilse dolum sırasında hava delikleri açık dahi olsa akıtmıyor, basınç sorunu uzatma kiti varken ortaya çıkıyor nedense. Temini kolay olsaydı orijinalini almak isterdim. Gündelik olarak Reload RTA ile değişmeli kullanıyorum. Klon olmasına rağmen üretimle alakalı bir sorunu yok.

Temini kolay değil ama bulabilirseniz Reload RTA'dan memnun kalırsınız.

Bunun dışında Aromamizer Plus benimde merak ettiğim, önünde sonunda alıp koleksiyona katacağım bir atomizer ki Fatality'i benzer bir düşünce ile aldım. Manta'yı denedim, aroması güzel ancak arkadaşım devamlı akıtmasından şikayetçi olduğu için biraz önyargılıyım. Zeus X'i de merak ediyorum ama alacak kadar değil, denk gelirse deneyip görmem lazım.

Bu arada listelediğiniz atomizerlerden Fatality ile Aromamizer Plus biraz daha benzer klasmanda olmasına rağmen, Manta ve Zeus X birbirinden oldukça farklı iki kategorinin ürünü. Akıtma/sızma gibi sorunlar önemli değilse top-airflow Zeus X'i çıkartın üçü arasından tercih yapın derim. Zeus X kötüdür demiyorum, yorumlar hep olumlu ancak aroma öncelikse top-airflow yerine bottom-airflow'lardan birine bakılırsa bence daha mantıklı olur. Ben Fatality'de kullandığım için uzun zamandır hasretle baktığım Aromamizer Plus'ı seçerdim; orijinal olarak temin etmek kolay çünkü, ayrıca çok kullanıcısı olduğu için hakkında bilgi bulması kolay. Ergonomi önemli ise sadece Manta ve Zeus X'ten birisi tercih edilmeli.

SubTwo klonu qp Fatality kullanıyorum. İki farklı hava ayarıyla doğrudan içilen likitin tadına etki edilebiliyor. Ancak uzatma kiti ile kullanılırsa aroma doğrudan düşüyor, ben kısa hali ile devam ediyorum bu nedenle. Besleme ayarı güzel. Kurulum ve kullanımı çok kolay, çünkü atomizer çok büyük (28mm). Deck ve yanma odası 4mm'lik çift coili rahatça alır, bir ara denemek istiyorum. Pamuklaması özen istemiyor, her şartta besliyor ki birkaç ithal likit hariç kullandığım evyaplar 90/10. Genelde hava ayarlarını yarımdan bile aşağıda kullanıyorum çünkü bu boyuttaki çoğu DL atomizerden beklendiği gibi havadar bir içimi var. Uzatma kiti takılı değilse dolum sırasında hava delikleri açık dahi olsa akıtmıyor, basınç sorunu uzatma kiti varken ortaya çıkıyor nedense. Temini kolay olsaydı orijinalini almak isterdim. Gündelik olarak Reload RTA ile değişmeli kullanıyorum. Klon olmasına rağmen üretimle alakalı bir sorunu yok.

Temini kolay değil ama bulabilirseniz Reload RTA'dan memnun kalırsınız.

Bunun dışında Aromamizer Plus benimde merak ettiğim, önünde sonunda alıp koleksiyona katacağım bir atomizer ki Fatality'i benzer bir düşünce ile aldım. Manta'yı denedim, aroması güzel ancak arkadaşım devamlı akıtmasından şikayetçi olduğu için biraz önyargılıyım. Zeus X'i de merak ediyorum ama alacak kadar değil, denk gelirse deneyip görmem lazım.

Bu arada listelediğiniz atomizerlerden Fatality ile Aromamizer Plus biraz daha benzer klasmanda olmasına rağmen, Manta ve Zeus X birbirinden oldukça farklı iki kategorinin ürünü. Akıtma/sızma gibi sorunlar önemli değilse top-airflow Zeus X'i çıkartın üçü arasından tercih yapın derim. Zeus X kötüdür demiyorum, yorumlar hep olumlu ancak aroma öncelikse top-airflow yerine bottom-airflow'lardan birine bakılırsa bence daha mantıklı olur. Ben Fatality'de kullandığım için uzun zamandır hasretle baktığım Aromamizer Plus'ı seçerdim; orijinal olarak temin etmek kolay çünkü, ayrıca çok kullanıcısı olduğu için hakkında bilgi bulması kolay. Ergonomi önemli ise sadece Manta ve Zeus X'ten birisi tercih edilmeli.

Hocam teşekkür ederim güzel bir yazı olmuş. Fatality gönlümü çeliyor sürekli dediğim gibi. Aslına bakarsanız Aromamizer ve onun arasındayım. Aromamizer ile iligli bir kaç yerli, yabancı videoda Manta kadar aroma vermediğini falan söyleyenler vardı veya bir başka atomizer kadar. O yüzden aklım karıştı. Fatality için gerçekten kötü bir yoruma denk gelmedim şu ana kadar.

Fatality'yi alacağım yer AE zaten Türkiye'de henüz pek bilinmiyor getiren götüren tedarikçi de yok. Ama şu vergi olayı da kafamı bulandırmıyor değil bir yandan. Dün bir arkadaş 54 liralık ürün için 36 lira falan vergi ödedi. Fatality klonu 165TL falan sanırım buna 100 lira da vergi çıkar herhalde :)

walla bu konuda benimde önerim serpent smm den yana olacak. bu zamana kadar kullandığım en iyi dl lerden biri olmuştur benim için.

Geri