Bir Satıcı Elindeki Ürünlerin Kalem Sayısı Ne Olursa Olsun Sattığı Her Şeyi Bilmelidir.
Kullanmadığı İçin Olabilir mi?
Daha Kötüsü Onun Kendi Zevklerine Uygun Olduğu İçin Öyle Tanımlamış Olmasıdır ki En Doğru Önerme Budur.
Daima Yaşadığım Bir Konudan Örnek Vereyim;
Eczane !
Oturduğum Apartman'da Yaşlı Bir Kadın Var Düzenli Olarak İlaçlarını Ben Alıyorum Doktor Reçetesinde Belirtmiş ''Muadil Asla Kullanılmayacaktır'' (Yan Etkilerden Dolayı) Soruyorum İlaçları (İlaçlar Çok Zor Bulunuyor Hem Pahalı Olduğu İçin Stokta Tutmuyorlar İstekle Geliyor ve Kullananı Çok Olduğu İçin Stok Sorunu Olan İlaçlar) Eczacı Personeli; Maalesef Kalmadı! (Yalan Ellerinde Yok) Muaili Var Diyor Tepem Atıyor!
Konunuza Dönelim, Mesela Likit Soruyorum Adama Her Nedense %99'9'u Aynıdır Sanki Likiti Kendi İcat Etmiş, Ülkede Kendinden Başka Satan Yok, Genel Olarak Likitleri Diğer Satıcıların Likitlerinden Hep İyidir, En İyi Malzemeleri Kullanan Tek Kişidir!
Ben Soruyorum Sadece Meyveli Neler Var? Bana Kullanmayacağım Önceki Mesajlarda Belirttiğim Likitleri ve Vb. Olanlarını Öneriyor. .
Bir Satıcıya Bir Ürün Sorulunca, Satıcı Size Israrla Muadil Ürün Öneriyor ve Bana Güvenin Hatta ve Hatta Bu Daha İyi Vb. Sözler Sarf Ediyorsa; Kolay Gelsin! Deyip Bitireceksin Muhabbeti Ve Dahi Bir Daha İşin Olmayacak! Bende Böyle Asla Bir Daha Hatta ve Hatta Bana Lazım Olan Ürün Tek Onda Olsa Dahi O Üründen Vazgeçerim Yine O Tiplerle İşim Olmaz.
Esnaflık Çok Ayrı Bir Şey Nitekim Memleketimizde Önüne Gelen Esnaf Oluyor. .
Müşteri: Merhaba İyi Günler X Üründen Almak İstiyorum?
Esnaf: Merhaba Maalesef Kalmadı.
Benden 10 Üzerinden 10 Puan Aldı.
Esnaf: Merhaba Maalesef Kalmadı. C Adlı Muadili Var.
Müşteri: Teşekkürler. Bana X Lazım İyi Günler.
Esnaf: İyi Günler.
Benden 10 Üzerinden 1o Puan Aldı.
Esnaf: Merhaba Maalesef Kalmadı. C Adlı Muadili Var.
Müşteri: Teşekkürler. Bana X Lazım İyi Günler.
Esnaf: Hocam X Pek Tutulmuyor Bulundurmuyoruz C Muadili Daha Çok Satılıyor Bana Güvenin. .
Müşteri: Acaba Tahrik Edip Bir Tane Çaksam Düzelir mi? Diye Düşündü @@SerKan1923
Bu Tip Lavuklar İle Yukarı da Bahsettiğim Üzere Bir Daha Asla İşim Olmaz. .
Not: Hemen Hemen Günaşırı Yaşadığım Bir Durumdur! İçimi Döktüm Sayenizde Teşekkür Ederim. S
ürç-i Lisan Ettiysek Affola.