Sihirli Grup Sihirli Oltacılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yobb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yobb

Council
iyi günler bu konuda tavsiye verecek birilerine ihtiyacım var.
izmirden kıyı balıkçılığına merak sardım. burada surf yerine bir çok insan spin kamış ile yemli olta atıyor.
bende onları gördükçe bir spin kamış almak istiyorum. tahmini 20gr kurşunla gezen takım yapıp kıyıdan yemli atış yapmak istiyorum. bunun için kafamda belirlediğim kamışlar aşağıda. kamışlar hakkında bilgisi olan tavsiyede bulunacak var mıdır?

SHIMANO Rod FX XT Spinning MOD-FAST 2,70m 14-40g 2pc Spin Kamışı​

https://www.hepsiburada.com/shimano...-2-70m-14-40g-2pc-spin-kamisi-pm-HB00000PTJ27

Daiwa Rx Lure Game 270 cm 14-56 gr 2p Spin Olta Kamışı​

https://www.hepsiburada.com/daiwa-rx-lure-game-270-cm-14-56-gr-2p-spin-olta-kamisi-pm-HBC00000FXCDY

Daiwa Sweepfire 270cm 20-60g Olta Kamışı​

https://www.hepsiburada.com/daiwa-sweepfire-270cm-20-60g-olta-kamisi-pm-HB00000UVESX

Kırbac Karbon Spin Kamış 270 cm Atçek Kamışı 15-40 gr​

Kırbac Karbon Spin Kamış 270 cm Atçek Kamışı 15-40 gr - Recherche Google

Daiwa New Crossfire 270 cm 14-56 gr Spin Kamışı​

teşekkürler şimdiden

Son düzenleme:
Yemli takılmak istiyorsan spin almana gerek yok. ama sahte balık ile yapim dersen olabilir ama 2,40 veya 2,70 iyidir. bu bölgeye göre değişiyor. bizim ist boğazda 2,70 gerekiyor birazdaha mesafeli atmak için. bendeki 10/30 atarlı 2000. makina var. kamış tavsiyesi veremem çok hakim değilim.
işin özünde ben sorf 4,20 kamışla yemliyi daha çok seviyorum.
ama şunu yapabilirsin hem sorf hem spin yemli atabilirsin spin uzağa gitmiyeceğinden levrek için atarsın diyer sorf ile uzak mesafedeki cüpra gibi balıklara atarsın.

işin özünde spin yakın mesafeli sorf uzak mesafeli bir sistem ama en çeşitli kullanışa sahip olan kesinlikle 4,20 150/250 atarlı bir sistem. yanına en az 6000.makina.

Yemli takılmak istiyorsan spin almana gerek yok. ama sahte balık ile yapim dersen olabilir ama 2,40 veya 2,70 iyidir. bu bölgeye göre değişiyor. bizim ist boğazda 2,70 gerekiyor birazdaha mesafeli atmak için. bendeki 10/30 atarlı 2000. makina var. kamış tavsiyesi veremem çok hakim değilim.
işin özünde ben sorf 4,20 kamışla yemliyi daha çok seviyorum.
ama şunu yapabilirsin hem sorf hem spin yemli atabilirsin spin uzağa gitmiyeceğinden levrek için atarsın diyer sorf ile uzak mesafedeki cüpra gibi balıklara atarsın.

öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim hocam
İşin aslı bir surf kamışım var 390 ama tecrübesizlikten ona çinden 5000 lik bi makina aldım kamışa küçük geliyor.
5000 lik makinayı 270 spin bir kamışla işin aslı hem yemli hemde shor ejig denen sisteme dönüştürmek istiyorum
surf kamışıma da bir uygun fiyatlı bir surf makina alıp 2 sete çıkarcam olayı.
ondan dolayı bir spin kamış önerisi istedim

işin özünde ikiside gerekiyor bu hobide bazı durumlarda spin bazı zaman sorf gerekli kalıyor meralara ve mevsime göre değişken zaten biliyorsundur.
spin için 5000. ideal diyebiliriz. sörf için 6000. altı almamak lazım. örnek vereyim palamut çok hızlı yüzen balıktır eğer ona sahte balıkla avcılık yapacaksan hızlı sarman gerekiyor.
ve 3,90 idare eder ama 4,20 daha uzağa atmanı sağlar. bu tabi boğaz için gereken durum. birde boğazda akıntı olduğundan en az 100.gr kurşun atılır çoğu kişi 125 ile 200.gr atar boğazda.
buda şuna getiriyor 100.250 atarlı kamış demek.
ama nacizane tavsiyem çok kasma yok şunu alim bunu alim diye .
elindeki spin ve forf yeter sana ilerde yeni malzemelere gidebilirsin.
gerçi sen izmirdesin pek bilmiyorum su durumunu ama sizin orası balık cenneti kardeşim çok şanslısın çok :)
spin 2 parça al tek parçalı değil.

işin özünde ikiside gerekiyor bu hobide bazı durumlarda spin bazı zaman sorf gerekli kalıyor meralara ve mevsime göre değişken zaten biliyorsundur.
spin için 5000. ideal diyebiliriz. sörf için 6000. altı almamak lazım. örnek vereyim palamut çok hızlı yüzen balıktır eğer ona sahte balıkla avcılık yapacaksan hızlı sarman gerekiyor.
ve 3,90 idare eder ama 4,20 daha uzağa atmanı sağlar. bu tabi boğaz için gereken durum. birde boğazda akıntı olduğundan en az 100.gr kurşun atılır çoğu kişi 125 ile 200.gr atar boğazda.
buda şuna getiriyor 100.250 atarlı kamış demek.
ama nacizane tavsiyem çok kasma yok şunu alim bunu alim diye .
elindeki spin ve forf yeter sana ilerde yeni malzemelere gidebilirsin.
gerçi sen izmirdesin pek bilmiyorum su durumunu ama sizin orası balık cenneti kardeşim çok şanslısın çok :)
spin 2 parça al tek parçalı değil.

Teşekkür ederim. bende 2 parça düşünüyorum surf kamış teleskopik zaten dezavantajlarını gördüm :) şimdi kesinlikle 2 parça alma tarafındayım hatta büyük olasılıkla shimano daha ağır basıyor. hem yedek parça servis hemde ne biliyim daha daiwada çok seçenek kafa karışıyor shimanoda bütçeme uyan bir kamış var kafam rahat :)

@yobb yebi hobin hayirli olsun :D

@Haydar ve @tuncay&kedileri ustatlari etiketleyeyim ben de daha kolay ulasirlar

Kolay gelsin... Ben karavancılığa başladıktan sonra başladım kıyı balıkçılığına ve tamamen ucuz amatör kamış ve makinalar kullanmaktayım.. Ben tekneden sırtı çekerim Lüfere ve levreğe.. dün Didimde arkadaşın teknesi ile benim yaptığım takımlar ile levrek ararken lüfer bastı raglou sedef beyaza hayret ettim.

1717785265717.png

Kolay gelsin... Ben karavancılığa başladıktan sonra başladım kıyı balıkçılığına ve tamamen ucuz amatör kamış ve makinalar kullanmaktayım.. Ben tekneden sırtı çekerim Lüfere ve levreğe.. dün Didimde arkadaşın teknesi ile benim yaptığım takımlar ile levrek ararken lüfer bastı raglou sedef beyaza hayret ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 65334

Abi didim işte gerisi yalan😉🤭😀😊☺️🤗

Hocam dedemin yazdıklarına ek izmirde kıyıda geçireceğin zamana yazık. Tekne turları var balık için . Gece ve gündüz suyuna. Zaman kaybetmeyin kıyıdan, amaç çok balık yakalamak ve nefsi köreltmekse tekne en güzeli. Kısa bir olta ve en ucuz makarayla herşey çözülür. Yıllarca birçok merada tekneden balık avladım sadece 1 kere olta kırılmasına şahit oldum. Sebebide jigde balığı çekerken ahtapotun saldırması. Kurtaramadık takımı ikiye bölündü olta . Bu çok extrem bir durum. O yüzden iğne,kaşık ve misinaya para harcayın😉 en ucuzuda aynı işi yapıyor ama sudan çıkınca temiz suyla tüm aletleri temizleyip kuruladıkça takımlarınızda sorunda yaşamazsınız.

Hocam dedemin yazdıklarına ek izmirde kıyıda geçireceğin zamana yazık. Tekne turları var balık için . Gece ve gündüz suyuna. Zaman kaybetmeyin kıyıdan, amaç çok balık yakalamak ve nefsi köreltmekse tekne en güzeli. Kısa bir olta ve en ucuz makarayla herşey çözülür. Yıllarca birçok merada tekneden balık avladım sadece 1 kere olta kırılmasına şahit oldum. Sebebide jigde balığı çekerken ahtapotun saldırması. Kurtaramadık takımı ikiye bölündü olta . Bu çok extrem bir durum. O yüzden iğne,kaşık ve misinaya para harcayın😉 en ucuzuda aynı işi yapıyor ama sudan çıkınca temiz suyla tüm aletleri temizleyip kuruladıkça takımlarınızda sorunda yaşamazsınız.

teşekkür ederim önecelikle.
ya benimki arkadaşlarla vakit geçirmek ile hobi arası bir durum gidip balık tutalımda akşama mangal yapalım gibi değil. tamamen kıyı odaklı ve zaman geçirmek için. dedğim gibi yanlış yönlendirme ile ilk aldığım kamış ile ( 390 surf ) 5000 lik makinam ( daha çok shore jig ve yemlide kullanılan tarzda küçük kafa ) uyumsuz bunlara bir kamış ve bir makina ile kombinleyip 2 takım yapasım var ondan konuyu açtım. shimano kamışa baya sıcak bakıyorum aslında 5000 lik makina ile onu kombinleyebilirim. 390 kamış içinde okuma revenger 65 düşündüm maliyeti düşük olsun diye ama bakalım başka fikir çıkarsa değerlendirebilirim

Ekli dosyayı görüntüle 65334
sana da kolay gelsin abim. yakalamışsın yakışıklıları :) rast gelsin

İzmir bölgesinde olan dostların bu adamı izlemesi kazanç olabilir. güzel bilgi veren biri .

Geri