• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Blog Sigarayı Bırakın Vapinge Başlayın Kitap İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vaping dünyası, bir karışıklık ve yanlış bilgi bulutunda var olur. Muhtemelen, esigara'ya geçmeyi düşünen sigara içenler için net, yetkili rehberliğe daha önce hiç bu kadar ihtiyaç olmamıştı.

STOPSBTV.jpeg

Dr Colin Mendelsohn'un yeni kitabı, Sigarayı Bırakın Vaping Başlatın , tam da bunu yapmayı hedefliyor.

Colin bu kitabı yazmak için oldukça nitelikli. İnsanların sigarayı bırakmalarına yardım etme konusunda uzmanlaşmış olup, hem tütün tedavisinde hem de ilgili araştırmalarda 35 yılı aşkın deneyime sahiptir. Esigara savunucuları arasında iyi bilinen ve saygı duyulan biri, elektronik sigaralarla sigarayı bırakmaya çalışan sigara içenleri cezalandırmaya ve hatta hapse atmaya hazır bir ülkede kullanıcılar için güçlü bir ses olmuştur.

Yine de kitabı açmadan önce anlamanın zor olacağından endişelendim. Çok fazla tıp ve bilim uzmanı 'zihin körlüğü'nden muzdariptir - sıradan okuyucuların onlarla aynı bilgi birikimini paylaşmadıklarını kavrayamamak.

(Adil olmak gerekirse, benim gibi vaping blogcuları da buna dikkat etmeli ve çoğu insanın sub-ohm, MTL, DL vb. Gibi vaping terimlerinin ne anlama geldiğini bilmediğini unutmayın.)

Ancak Sigarayı Durdurun Vaping'e Başlayın, netlik için yazılmıştır. Aynı zamanda çok kapsamlıdır - ancak her bölümün öncesinde, her bölümü derinlemesine okumak için zamanı veya eğilimi olmayan insanlar için eve götürme mesajları bulunur.

Kitaba gerçekten hayat veren şey, kitap boyunca noktalı gerçek hayat hikayeleri. Bunlar, annelerden doktorlara, elektronik sigara dükkanı sahiplerinden ve blog yazarlarından hükümet bakanlarına kadar etkileyici bir dizi figür içeriyor. Onlar da oldukça iyi. Biri acımasız bir Avustralya vaping yasası hakkında şunları söylüyor:

Kesinlikle gülünç ve orta çağ delilik. Bu, her süpermarkette kokain satarken kahve reçetesi istemeye benzer.'

Diğerleri sadece yürekten konuşur:

Şimdi dört yıldır vaping yapıyorum. Dürüst olmak gerekirse, tüm kalbimle hayatımı, fiziksel benliğimi ve kim olduğumu kurtardı.

Kitabı ilk okumaya başladığımda, sigara içmeyi düşünen sigara içenlere yönelik olduğunu düşündüm - herhangi bir sigara içen için yararlıdır, ancak özellikle Avustralya'ya odaklanmıştır.

Ancak kitabın ikinci kısmı farklı bir yol izliyor. Vapinge karşı argümanlar, nikotinin zararı (zarara neden olan nikotin değil, duman) ve nikotin vapinginin bağımlılığa neden olduğu argümanı (evet, ancak sigara içmekten çok daha az) gibi konulara bakarak düşünülür ve yanıtlanır. .

Efsaneler yıkıldı (hayır, vaping patlamış mısır akciğerine neden olmaz) ve birer birer vapinge karşı argümanlar yok edildi. Örneğin, vapingin bir tütün endüstrisi hilesi olup olmadığı konusunda Colin şunları yazıyor:

Bay Hon'un icadı, tütün endüstrisi için büyük bir yıkıcı tehdittir. Vaping ürünleri sigaralarla doğrudan rekabet halindedir. Dijital kameralar Kodak için ve elektrikli arabalar yanıcı motor için ne ise sigaralar için elektronik sigara odur – hayatta kalmak için varoluşsal bir tehdit.

Aktivistler, özellikle, lehine kanıtlar bu kadar güçlüyken, vaping'e neden karşı çıkıldığının ayrıntılı bir açıklamasından yararlanacaklar. Bu, aşikar olandan (tütün vergileri) daha az aşikar olana - örneğin zararı azaltma hareketinin psikolojisi gibi - değişir. Örneğin, Colin şunu açıklıyor:

…yeni kanıtlarla karşı karşıya kaldıklarında, yanlış inançlar genellikle daha derinden yerleşir ("geri tepme etkisi"). Tartışma veya mantıksal ikna için makul girişimler genellikle başarısızlığa mahkumdur.

Bu eklemeler, bu kitabı sadece sigara içenler için değil, aynı zamanda doktorlar, avukatlar, politikacılar ve politika yapıcılar için de değerli kılıyor.

Bu kitap, Profesör John Britton'dan Profesör David Sweanor'a kadar ağır sıkletler tarafından onaylanan bazı ağır referanslara sahiptir. Oyumu onlarınkine ekliyorum - sigara içiyorsanız veya sigara içmeyen ve vaping ile ilgilenen biriyseniz bu kitabı okumalısınız.

Kaynak: J.D

Geri