Genel Sohbet Saygı, Sevgi ve Şükranla Anıyoruz. .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YollarınSonu..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

YollarınSonu..

Misafir

74612965_2646677998703617_8641448970914103296_n.jpg

Başbuğ ATATÜRK'ü Uçmağa Varışının 81'inci Yılında Bir Defa Daha Saygı, Sevgi ve Şükranla Anıyoruz. .

1881-193∞

Kutlu Tini Şad Olsun!

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

Son düzenleme:
Yıllardır erteliyordum ama okumadan ölsem gözüm açık giderdim Nutuk'u,orjinal baskısında kitap fuarında gördüm aldim hemen,inşallah haftaya başlıyorum tüm detaylariyla okumaya ,Büyük adamsın be Ata

Ekli dosyalar

• IMG-20191108-WA0025.jpeg
    IMG-20191108-WA0025.jpeg
    28.4 KB · Görüntüleme: 9
İlk mesaja binaen, Atamızın aşağıdaki sözlerine, bugüne kadar olamadık, bundan sonra layık olmak ve hakkını vermek dileğiyle şöylece paylaşayım. Ruhun şad olsun Atatürk!

“Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim.

Türk; Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. “
“Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!”

“Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.”

“Bu ülke, tarihte Türk’tü bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.”

“Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.”

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

“Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir”

“Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”

“Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

“Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır.”

“Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.”

“Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.”

“Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır.”

“Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı…’Türk’üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi!’ diyelim.”

“Türk çetin işler başarmak için yaratılmıştır!”

“Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

“Milliyetin çok bariz vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.”

“Her Türk ferdinin son nefesi, Türk milletinin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedi olduğunu göstermelidir.

Ne mutlu Türk’üm diyene!…

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. ... O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz.

Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

76979599_2647287101976040_7803124766948196352_o.jpg

????????????????????,:????????????????:????????:????????????????????????????:????????????????????????

1881-193∞

75375606_2647719091932841_7662818497604354048_n.jpg

????????????????????,:????????????????:????????:????????????????????????????:????????????????????????

1881-193∞

Geri