Genel Sohbet Sadece 4 Ekim değil, her gün hayvanları korumalıyız !

Sadece bir gün için hatırlamak hatta hatırlamak bile değil geçiştirmek ve şov yapmak gibi olmamalı. Öncelikle onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Birisinin herhangi bir şekilde hayvanlara göstermiş olduğu kötü tepki, şiddet, besleyen ve bakanlara eleştiri ve kötü davranış gördüğümüzde hemen müdahale edip taraf olmalıyız. Eğer onlara iyi davranan, besleyen, bakan ve sevenleri de korumaz isek o dilsiz masumları da koruyamamış oluruz.
Bir gün hatırlamak yerine bunu alışkanlık haline getirip gördüğümüz bildiğimiz bölgelerine yiyecekler, su ve belediyeler ile işbirliği yapıp kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Alım satımlarına aracı olmayın, alıp satanlara barınakları adres gösterin. Lütfen ama lütfen onları koruyun.
İnanın çok zor bir şey değil.
İnsan olduğumuzu ve onların da bize muhtaç olduğunu unutmayın, unutturmayın.
Sadece bir gün değil her gün hatırlayın !

uuuuuuuuuuuuuuuuuuu.jpg

2 köpeğim var nerdeyse çocuklarım kadar seviyorum, geçen gün bizimkiler şaka yaptı bana kaçtılar diye, böle içimden bişey aktı gözlerim doldu inanın, allahtan şakaydı, hayvanlar hayatın rengi kokusu sevgisi, herkez korusun kollasın iyi davransın, onlarsız hayat olmaz.

2 köpeğim var nerdeyse çocuklarım kadar seviyorum, geçen gün bizimkiler şaka yaptı bana kaçtılar diye, böle içimden bişey aktı gözlerim doldu inanın, allahtan şakaydı, hayvanlar hayatın rengi kokusu sevgisi, herkez korusun kollasın iyi davransın, onlarsız hayat olmaz.
Şakası bile insanın kalbini parçalar haklısınız, benim de var bir evladım, onu sevmeyen arkadaşım dostum beni de sevmesin derim hep :) Kalplerimizde onların sıcaklığı olmasa insanlığımızdan eser kalmayacak neredeyse. Dışarıda gezerken sokakta gezenlere uzaktan bakıp hallerini görünce sadece aklıma gelen şu, "Onu sevecek bir insan ve bir kap aş" başka hiç bir şey istemiyorlar. Sevgi ve bir kap yiyecek. İnsanlık taşıyan herkesin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum ben şahsen !

Evde 4 kedim, sokaklarda 10 larca kedi ve köpeğim var. Onlar bizim için mutluluk kaynağı. Bizler ise onlar için çok şey olabiliriz. Çünkü onlar dışarda ki koşullara tek başına karşı durmak zorunda bazen bizim çok küçük ve basit yardımlarımız onlar için çok büyük anlam ifade ediyor..
Es geçmeyin başkası yapıyordur demeyin. O başkası sizsiniz, ufak bir kap su ve bir kap mama ile çok şey değişir unutmayın.35BC3ABD-D2C3-4F2C-88E8-6E7052C53738.jpeg
Bu arada ;
Oğlum Balin tüm hayvansever abla ve abilerine sevgilerini iletiyor :)

C2B7AB81-589B-4AD3-8CCA-92572C7359FE.jpeg
Bana kendimi hissettiren en yakin arkadas bi nevi cocugum..
Hayatimizda olduklari icin o kadar sansliyiz ki eksik olmasinlar ????
Masumiyetine kurban oldugum,hele bi de devamli konusmasi cevap vermesi yok mu paha bicilemez ????

3CD6756E-0FC9-48F9-8685-7659DF1EB74D.jpeg
Bu da karsilikli sevginin en saf verdigi bir diger guzellik ????
Onlar sadece bi gun degil her gun hayatimizda olmasinda sukran duydugumuz saf melekler,onlari sevmek saymak da bizim gorevimiz..
Dilerim herkes sadece bu kadar duyarli olur ????????

Geri