• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Rpm Rba Coil Sarımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SLyFx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SLyFx

Community
Selamlar,
Normal şartlarda Smok nord 2 cihazımda 0.4 Mesh Coil kullanıp salt kullanıyordum, buradaki üstatlar önerisi ile normal likite geçerek güzelce buharlamaya başlamıştım. Sonrasında kendim rba coil alıp, videolarda ve forumlardan gördüğüm öğrendiğim kadarıyla sarmayı ve buharlamayı deniyorum.
İlk denemelerde hiç buhar alamama vs gibi süreçleri geçtim. Şuan güzel buhar yakalayıp, aroma ve boğaz vurumu yakalamakta problemler yaşıyorum.

Temco kanthal a-1 26GA tel ve Prime cotton (muhtemelen orjinalin muadili ya da çakması) kullanıyorum. Likit olarak @likitmerkezi 'ne ait Sense Juice ürünleri kullanıyorum. Rba içerisinden çıkan ufak tonavida ile 4 ya da 5 tur atarak, 0.4-0.5 ya da 0.6 ohm yakalayabiliyorum. Fakat yine de mesh coildeki gibi aroma ve boğaz vurum yakalayamıyorum.
Hava kanallarını açık bırakıyorum, hava akışını sağlaması için tam teli tam ortalıyorum. Pamuğu da ne sıkışık ne dar olacak şekilde yerleştirip, pamuğa ve tele iyice likit yedirip biraz da bekliyorum.. Ama halen gözden kaçan bir şeyler var gibi.
Yardımlarınızı bekliyorum :)

IMG-20230320-WA0013.jpgIMG-20230320-WA0014.jpgIMG-20230320-WA0015.jpgIMG-20230320-WA0016.jpgWhatsApp Görsel 2023-03-20 saat 23.15.43.jpgWhatsApp Görsel 2023-03-20 saat 23.15.43_2,.jpg

sarımı yaparken ayak şeklini bu pozisyona getirin böylece tel düz duracaktır sizin görsellerde yan durduğunu görüyorum.
birde sanki her bir tel diyerinden farklı aralıkda gibi görünüyor belki göz yanılmasımı oldu fotoda ama öyle gördüm akımın düzensiz olabilir.
Yakın gözlüğümle ben baya cebelleştim bu coil ile :)

IMG_7478.JPG

bu görselleri şimdi çektim sarım şeklini göstermek için ben şimdilik bu teli kullanıyorum.
Yoğunluk kanthal 24.g ve 26.g kullanıyorum en sevdiğim 24.g oluyor aroma buhar gayet güzel veriyor..

eğer clon pamuk kullanıyorsan yıkamanı tavsiye ederim ben clon pamuk kullanıyorum ve 1 yaprak yıkayıp kurutup kullanıyorum.
3 su bardağı kadar demlikdeki kaynar suyu cımbızla tutduğum pamuğun üzerine hafif olarak döküyorum böylece yukardan aşaya su pamuktaki kimyasal veya her ne varsa atıyor. sonra yanıma aldığım 1 bardak içme suyunuda üzerine döküp soğuduğundan elimle presleyerek suyunu süzüyorum eldivelnle elbetde.
sonra peçetenin üstünde peteğin üzerinde kurutuyorum kuruduğunda şekline geri dönüyor ve kesip kullanıyorum.
beslemesi güçleniyor aromada artış veriyor ve pamuğun kokusu tadı kalmıyor :)
20230120_132055.jpg

Ben de defalarca denedim umutsuzluğa da kapıldığım oldu çünkü hazır coil ile uzaktan yakından alakası yoktu aldığım aromanın.
Hocam teli twisted sarıyorum videolara bakarak bulabilirsin youtube dan. 30 ga ni80 tel 2mm olarak 4 tur sarıyorum 0.57 gibi bir ohm alıyorum kartuşa takıp üstünü kapamadan 10watt olarak dryburn yapıyorum 3 defa sonra tel fırça ile temizliyorum. Hazır coil 10/10 aroma veriyorsa bu bahsettiğim sarım ile 10/8 gibi bir tadı yakaladığımı düşünüyorum rpm kartuşta gayet tatmin ediyor.
Asıl olay pamuklamada bitiyor pamuğunun kenarları yoğun gibi biraz tiftikleyip alttan üste doğru hava kanallarına indirmen lazım kesinlikle sıkıştırmadan böyle böyle deneye deneye ideal içimi yakaladım. Pamuk az olduğunda fokurdama yapıyor dile sıçratıyor pamuk çok olduğunda dryhit alıyorum yanıyor ortasını bulman lazım.

Ben de defalarca denedim umutsuzluğa da kapıldığım oldu çünkü hazır coil ile uzaktan yakından alakası yoktu aldığım aromanın.
Hocam teli twisted sarıyorum videolara bakarak bulabilirsin youtube dan. 30 ga ni80 tel 2mm olarak 4 tur sarıyorum 0.57 gibi bir ohm alıyorum kartuşa takıp üstünü kapamadan 10watt olarak dryburn yapıyorum 3 defa sonra tel fırça ile temizliyorum. Hazır coil 10/10 aroma veriyorsa bu bahsettiğim sarım ile 10/8 gibi bir tadı yakaladığımı düşünüyorum rpm kartuşta gayet tatmin ediyor.
Asıl olay pamuklamada bitiyor pamuğunun kenarları yoğun gibi biraz tiftikleyip alttan üste doğru hava kanallarına indirmen lazım kesinlikle sıkıştırmadan böyle böyle deneye deneye ideal içimi yakaladım. Pamuk az olduğunda fokurdama yapıyor dile sıçratıyor pamuk çok olduğunda dryhit alıyorum yanıyor ortasını bulman lazım.

Selamlar,
Bir üstteki mesajlardaki önerilere göre biraz daha düzgün verim almaya başladım. Ama daha iyisi olabilir gibi geliyor. En kısa zamanda 30ga tel alıp bunu da kesinlikle deneyeceğim.
Teşekkürler :)

Geri