• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Revenger'dan Luxe 2'ye Geçmek Mantıklı Mı?

Bilmez_Kisi

Community
Herkese merhaba cereyanlı sigaraya bir süre ara vermiştim. Elimde mükemmel çalışan bir Vaporesso Revenger var. Bir penodat'ım, bir Aromamamizer'im birde gitarım var :)

Vaporesso Luxe 2 çok ilgimi çekiyor ama ben zamanında Revenger'ı 250 liraya almıştım. Sanırım 2018 de falan. Fakat Luxe 2 ye 1500 lira diyor en insaflı satıcılar.

Revenger'dan memnunum ama bir yandanda şeytan vesvese veriyor kulağıma. Birde tatlı konuşuyor ki haylaz :) diyor ki Luxe 2 güzel, Luxe 2 mükemmel.

Halihazırda Revenger veya Luxe 2 kullananlar, hatta Revenger'dan Luxe serisine yatay geçiş yapan var mı? Revenger'dan Luxe 2'ye geçmek mantıklı mı? Ben Revenger'ın tasarımına aşık olarak almıştım. Luxe 2 de aynı tasarım diline sahip ya. Biraz ondan dolayı istiyorum. Hemde güncel cihaz. Hoşuma gidiyor kerata. Şeytan böyle söylüyor. Ama mantığım diyor ki olum napıyon rahat battı galiba sana.

Ne dersiniz Revenger sarıp Luxe 2 almak mantıklı mıdır. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Oyla 0
1500 luxe 2 ye vereceginize, daha mantikli , daha iyi yada farkli bir chipe gecmenizi tavsiye ederim. Misal drag 3 olabilir. Fiyat daha uygun olacaktir, kalan ilede 1 atomizer daha alirsiniz. Artik profesyonel hayata gecis yapmissiniz, baslangic kitlerine pek bakmayin derim sahsen.

1500 luxe 2 ye vereceginize, daha mantikli , daha iyi yada farkli bir chipe gecmenizi tavsiye ederim. Misal drag 3 olabilir. Fiyat daha uygun olacaktir, kalan ilede 1 atomizer daha alirsiniz. Artik profesyonel hayata gecis yapmissiniz, baslangic kitlerine pek bakmayin derim sahsen.

Hocam peki drag 3 veya diğer profesyonel cihazlarda kullanım açısından farklılıklar nasıl acaba. Revenger veya Luxe 2 yi giriş seviyesi, Drag 3'ü profesyonel bir cihaz yapan farkı soruyorum

Son düzenleme:
Hocam peki drag 3 veya diğer profesyonel cihazlarda kullanım açısından farklılıklar nasıl acaba. Revenger veya Luxe 2 yi giriş seviyesi, Drag 3'ü profesyonel bir cihaz yapan farkı soruyorum

Atesleme hizi, atesleme stabilitesi ve hatta belki ilerde dusunurseniz TC kullanimdaki stabilitesi. Vaporesso kotu demiyorum ama voopoo urunleri onun 2 kademe ustudur chip kalitesi bakimindan. Illa drag 3 olarak degil diger modlarinida inceleyebilirsiniz. Eger sadece Mtl kullaniyorsaniz tek pilli de bakabilirsiniz.

Ama benim sahsim gorusum, elinizdeki mod eger isinizi goruyorsa bence hic degismeyin derim, bu degisim hastaligi basladimi birakmaz ve devamli sunuda alsammi derdine dusuyorsunuz. Standart watt kullanicisi iseniz, elinizdeki mod fazlasiyla isinizi gorur ;)

Merhabalar hocam…

Oncelikle bu kaşıntı basladi mi durmak bilmez…

Revenger x ve luxe s kullandim iki chip arasinda ciddi bir fark var diyemem ama dl kullanirken atesleme hizinda farklilik var. Gorunus ve tasarim acisindan da farklilik keyif verici. İlk modum luxe s ti benim.

Bildigim kadariyla revengerlar omni board 2 chipe sahipti. Luxe s ise omni board 4 chip kullandi. Gen serisi ise “profesyonellik herkesin hakki” sloganiyla cikti ve axon chip kullanmaya basladi. Atesleme hizi kagit ustunde muazzam.

Bahsettiginiz luxe 2 axon chip kullaniyor ve voopoo gene chip seviyesinde (tabi yine kagit uzerinde).

Ozellikle son 1 yil icinde cikan modellerdeki chipler birbirine cok yakin performans konusunda.

Eger ki dicodes, dna 250/75 c ya da yihi gibi tam profesyonel chiplerden tercih etmeyecekseniz gozunuze hos gorunen bir mod alabilirsiniz bana gore.

Dl ve mtl i tek modda kullanacaksaniz illaki cift pilli mod alin derim. Ancak dl icin ayri mtl icin ayri mod kullanayim derseniz tek pilli mod da bakabilirsiniz.

Burada kullanim sıklığınız da onemli bir etken. Dl yi cok kullaniyorsaniz ve elinizdeki mod artik sizin icin miadini doldurduysa cift pilli; eger mtl i fazla kullanip nadiren dl kullaniyorsaniz tek pilli mod almaniz bence iyi olacaktir.

hocam 1.500tl o cihaza verilmez açık konuşalım
drag2 öldü benim no atomizer dedi kaldı, kimse tamir edemedi
sonra voopoo mail attım onun ömrü bir yıl dedi geçti adamlar, drag serisi güzel ama aklınızda bulunsun evladiyelik değil (aegisler de öyle bence ama güzeller)
bende aegis serisi aldım 2tane güzelce
1.500e alabileceğiniz çok daha iyi modlar var
mtl içicisi için sbs mod bakılabilir, tek pilli modlara bakılabilir, toz ve sıvı koruması olsun derseniz aegis serisi bakabilirsiniz ama kaba gelir revengerden sonra
elimden revenger geçti, şuan çift pilli o boyutta mod bulmanız mucize
bir ara 2. el denk gelirse yedek mod alın masraf etmeyin elinizdeki parayı da atomizer almaya harcayın yedek durması iyidir
şu iyi bu daha narin şunun ateşlemesi 0.0001 saniye daha hızlı diye başlarsanız sonu gelmez hiç zehri almaya gerek yok...

Merhabalar hocam…

Oncelikle bu kaşıntı basladi mi durmak bilmez…

Revenger x ve luxe s kullandim iki chip arasinda ciddi bir fark var diyemem ama dl kullanirken atesleme hizinda farklilik var. Gorunus ve tasarim acisindan da farklilik keyif verici. İlk modum luxe s ti benim.

Bildigim kadariyla revengerlar omni board 2 chipe sahipti. Luxe s ise omni board 4 chip kullandi. Gen serisi ise “profesyonellik herkesin hakki” sloganiyla cikti ve axon chip kullanmaya basladi. Atesleme hizi kagit ustunde muazzam.

Bahsettiginiz luxe 2 axon chip kullaniyor ve voopoo gene chip seviyesinde (tabi yine kagit uzerinde).

Ozellikle son 1 yil icinde cikan modellerdeki chipler birbirine cok yakin performans konusunda.

Eger ki dicodes, dna 250/75 c ya da yihi gibi tam profesyonel chiplerden tercih etmeyecekseniz gozunuze hos gorunen bir mod alabilirsiniz bana gore.

Dl ve mtl i tek modda kullanacaksaniz illaki cift pilli mod alin derim. Ancak dl icin ayri mtl icin ayri mod kullanayim derseniz tek pilli mod da bakabilirsiniz.

Burada kullanim sıklığınız da onemli bir etken. Dl yi cok kullaniyorsaniz ve elinizdeki mod artik sizin icin miadini doldurduysa cift pilli; eger mtl i fazla kullanip nadiren dl kullaniyorsaniz tek pilli mod almaniz bence iyi olacaktir.

Hocam ben gün içinde Penodat ile MTL içiyorum. Akşam eve geldiğimde ise aromamizer ile biraz keyif yapıyorum.

Elimdeki Revenger mükemmel çalışıyor. Çok haklısınız aslında biraz düşününce çok gerekli bir harcama değil. Revenger bozulana kadar devam edecek kullanmaya sonrasında da duruma göre bakicam

hocam 1.500tl o cihaza verilmez açık konuşalım
drag2 öldü benim no atomizer dedi kaldı, kimse tamir edemedi
sonra voopoo mail attım onun ömrü bir yıl dedi geçti adamlar, drag serisi güzel ama aklınızda bulunsun evladiyelik değil (aegisler de öyle bence ama güzeller)
bende aegis serisi aldım 2tane güzelce
1.500e alabileceğiniz çok daha iyi modlar var
mtl içicisi için sbs mod bakılabilir, tek pilli modlara bakılabilir, toz ve sıvı koruması olsun derseniz aegis serisi bakabilirsiniz ama kaba gelir revengerden sonra
elimden revenger geçti, şuan çift pilli o boyutta mod bulmanız mucize
bir ara 2. el denk gelirse yedek mod alın masraf etmeyin elinizdeki parayı da atomizer almaya harcayın yedek durması iyidir
şu iyi bu daha narin şunun ateşlemesi 0.0001 saniye daha hızlı diye başlarsanız sonu gelmez hiç zehri almaya gerek yok...

Hocam ciddi misiniz yaa. Cihazın ömrü 1 yıl dediler mi gerçekten. Ben Revenger'ı 2018 de aldım hala canavar gibi çalışıyor. Öyle çok özene bezene kullanmıyorum da. Biraz garipsedim öyle demelerini.

Revenger'ı zaten hem çift pilli olup hemde kibar olduğu için çok beğenerek almıştım bende. Hala da beğenirim çok kaba modları kullanmayı sevmiyorum. Kibar modlar her zaman daha hoşuma gidiyor. Luxe seriside aynı tasarım diline sahip olduğu için beğenmiştim aslında.

Velhasıl herkes çok haklı. Kaşınmak çok mantıklı değil. Elimdeki Revenger sorunsuz bir şekilde çalışıyor, ihtiyacımı görüyor. Gittiği yere kadar kullanırım. Bozulursa da o zaman yeni cihaz bakarım. Sizin ve diğer tüm forumdaki abilerin tavsiyeleri hep aynı yönde. Kesinlikle çok haklı herkes durduk yere masraf etmeyeceğim.

Merhabalar, sizin için ya da bu konuyu okuyacak arkadaşlar için ben de deneyimimi paylaşayım. Belki bir arkadaşa faydası olur.
DL içimde yeni nesil çipler hızlı ateşlemesiyle fark yaratıyor. Bu sayede daha keyifli Dl içim yapabiliyorsunuz.
MTL içimde ise benim deneyimime göre, eski modlar ( revenger, piko vb.) daha yavaş ateşleme yaparak buharın çok hızlı ısınmasını engelliyor. Bu sayede daha keyifli Mtl içim yapılabiliyor.
Ayrıca revenger gerçekten sağlam bir mod. Elinizden çıkarmanızı tavsiye etmem.

Hocam ciddi misiniz yaa. Cihazın ömrü 1 yıl dediler mi gerçekten. Ben Revenger'ı 2018 de aldım hala canavar gibi çalışıyor. Öyle çok özene bezene kullanmıyorum da. Biraz garipsedim öyle demelerini.

Revenger'ı zaten hem çift pilli olup hemde kibar olduğu için çok beğenerek almıştım bende. Hala da beğenirim çok kaba modları kullanmayı sevmiyorum. Kibar modlar her zaman daha hoşuma gidiyor. Luxe seriside aynı tasarım diline sahip olduğu için beğenmiştim aslında.

Velhasıl herkes çok haklı. Kaşınmak çok mantıklı değil. Elimdeki Revenger sorunsuz bir şekilde çalışıyor, ihtiyacımı görüyor. Gittiği yere kadar kullanırım. Bozulursa da o zaman yeni cihaz bakarım. Sizin ve diğer tüm forumdaki abilerin tavsiyeleri hep aynı yönde. Kesinlikle çok haklı herkes durduk yere masraf etmeyeceğim.
hocam maillerini ekledim
ciddi ciddi yılda bir değiştirin dedi adamlar:)
orta sayılabilecek bir süre kullandım cihazı (2.5 yıl) ama yeterli bir süre değil bence
bakınız ilk picolar çalışıyor (peder çöktü bendekine çalışıyor meret hala) ama mesela ilk smok alienlerden çok az kaldı hatta yok gibi bişey
alırken uzun süre kullanılabilecek bir model alın, almadan kronik sorunu var mı az araştırmak lazım, mesela ben olsam dokunmatik ekranlı modellerden uzak dururum...

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220205-200921_Outlook~2.png
    Screenshot_20220205-200921_Outlook~2.png
    95.7 KB · Görüntüleme: 14
Merhabalar, sizin için ya da bu konuyu okuyacak arkadaşlar için ben de deneyimimi paylaşayım. Belki bir arkadaşa faydası olur.
DL içimde yeni nesil çipler hızlı ateşlemesiyle fark yaratıyor. Bu sayede daha keyifli Dl içim yapabiliyorsunuz.
MTL içimde ise benim deneyimime göre, eski modlar ( revenger, piko vb.) daha yavaş ateşleme yaparak buharın çok hızlı ısınmasını engelliyor. Bu sayede daha keyifli Mtl içim yapılabiliyor.
Ayrıca revenger gerçekten sağlam bir mod. Elinizden çıkarmanızı tavsiye etmem.

Bugün Ankara'da Amerikan pasajına uğradım. Orda daha önce alışveriş yaptığım bı tanıdığım (kendisinin dükkanı var sıfır ve ikinci el cihaz alıp satar) sayesinde hani şu tek pilli drag serileri varya onlardan birini deneyimledim. İkinci el bı cihazdı kendi Penodat'ımı taktım.

Kullananlar bilir Revenger'da soft, normal ve High modu var. Drag takı en soft mod Revenger'daki en yüksek mod gibi geldi bana. Kesinlikle güncel cihazlar bu anlamda başarılı. Ancak benim Revenger'ı aldığım paranın neredeyse 2 katı ikinci el fiyatı aletin.

Tedarikçileri bu anlamda anlıyorum. Artık eskisi gibi degil. Kurlar yüksek. Gümrük sıkıntılı. Denetimler arttı ama Revenger günümüzde hala gayet yeterli ve güçlü bir cihaz bence.

O yüzden yeni cihaz planlarını erteledim bende. Eldekinin kıymetini bilmek lazım. Özellikle böylesi zamanlarda. İlerde başına bir şey gelir kırılır bozulursa değiştiririm. Ama o zaman kadar atomizeri yatırım yapmak çok daha mantıklı. Bende öyle yapacağım.

hocam maillerini ekledim
ciddi ciddi yılda bir değiştirin dedi adamlar:)
orta sayılabilecek bir süre kullandım cihazı (2.5 yıl) ama yeterli bir süre değil bence
bakınız ilk picolar çalışıyor (peder çöktü bendekine çalışıyor meret hala) ama mesela ilk smok alienlerden çok az kaldı hatta yok gibi bişey
alırken uzun süre kullanılabilecek bir model alın, almadan kronik sorunu var mı az araştırmak lazım, mesela ben olsam dokunmatik ekranlı modellerden uzak dururum...

Ben Revenger'ı alacağım zamanlarda Tesla İnvader III'de yükselmiştim baya. O cihazı bilenler bilir benzin bidonu görüntüsünde çok şık bir cihaz. Fakat Revenger'ı aldığım arkadaş o cihazın mekanik olduğunu, benim gibi bir acemiye göre olmadığını söylemişti. Tabi o zamanlar acemiydim. Bende onun tavsiyesi ile Revenger aldım. İyiki de almışım çünkü o zamanki Tesla İnvader III cihazlardan hayatta kalan pek yok artık.

Neredeyse 4 yıldır bilfiil kullanırım bu cihazı daha tık demedi vallahi. Çok memnun kaldım. Bundan dolayı da Vaporesso ürünlerine karşı bir sempatim oluştu. Bilmiyorum belki de bana iyi bir cihaz denk geldi. Diğer Revenger cihazlar ne alemde bilemiyorum. Ama benim durumumda çok memnun kaldığım bir alışveriş oldu

Gerçekten dediğiniz gibi iyi araştırmak lazım. Teşekkür ediyorum ilginize

Geri