Genel Sohbet Reklam izlememek için ücret ödemek

İskeletor

Community
Konu başlığı tartışma konusu gibi görünse de, düşüncem tartışmak değil.

Hemen her yerde, uygulamalarda vs. reklam izlememek için full versiyon adı altında ücret ödemek gerekiyor. Eskilerden izlediğim bir filmi hatırlattı (adını hatırlayamadım).

Kaybecek birşeyi olmayan kişiye önce kaybedeceği birşeyler veriyorlar, sonra kişi bazı şeyleri kaybetmemek için emek-mücadele-para harcıyor.

İnternetin tadına baktırdılar, sosyal platformlar (bana göre asosyal) ücretsiz adı adı altında kullanılmaya başlandı, şimdi reklamları engellemek neredeyse imkansız.

Sormak istediğim konu, her şeyin reklamını, tanıtımını, paramız olmaz ise izlemek zorundamıyız?(2-3 yıl sonra daha da artacağını düşünüyorum)

Konu başlığı tartışma konusu gibi görünse de, düşüncem tartışmak değil.

Hemen her yerde, uygulamalarda vs. reklam izlememek için full versiyon adı altında ücret ödemek gerekiyor. Eskilerden izlediğim bir filmi hatırlattı (adını hatırlayamadım).

Kaybecek birşeyi olmayan kişiye önce kaybedeceği birşeyler veriyorlar, sonra kişi bazı şeyleri kaybetmemek için emek-mücadele-para harcıyor.

İnternetin tadına baktırdılar, sosyal platformlar (bana göre asosyal) ücretsiz adı adı altında kullanılmaya başlandı, şimdi reklamları engellemek neredeyse imkansız.

Sormak istediğim konu, her şeyin reklamını, tanıtımını, paramız olmaz ise izlemek zorundamıyız?(2-3 yıl sonra daha da artacağını düşünüyorum)

Bu ütopik gözüken ama potansiyel gördüğüm gelecek aslında Black Mirror"ın bir bölümünde çok güzel anlatıldı.

Fifteen Million Merits

Hardt ve Negri bu duruma “duygulanımsal emek” şeklinde bir kavramsallaştırmayla yaklaşıyor. Facebook ve benzeri platformların en büyük kandırmacasıdır bu. Kapital artık sadece klasik emek süreçlerini kontrol etmekle kalmayıp “boş zaman etkinlikleri”nden de kazanç elde ediyor. Diyeceksiniz ki bu zaten yapılıyordu, proleteryaya boş zaman verip kendi ürettikleri ürünleri yine emekleri karşılığında elde etmiş oldukları para ile kısmende olsa satın almaya zorlayan kadife bir düzen kurulalı çok oluyor. Lakin sosyal medya mecralarının, interaktif platformların insanların serbest zamanlarını da bir üretim-sömürü parçalarına dönüştürmesi söz konusu. Elbette somut tüketim ve soyut, maddi olmayan emek süreçlerini birleştirmesi bambaşka bir kazanımdır. Sözde özgürlük adı altında pazarlanan bu platformlarda insanların tercihleri ve beğenileri reklam verenlere satılması bağlamında birey hem metalaşmış hem de platformlardaki trafiği sağlaması, içerik üretmesi ve zaman harcaması bakımından bir emek-sömürü sürecine maruz kalarak proleterleşmiştir. Bu süreçte prekarya tanımı bence yeniden gözden geçirilmelidir. Maalesef ben sosyal medyaya iyimser yaklaşanlara katılmıyorum, Keşke bahsettikleri gibi isyanlar doğuran platformlar olsalardı ama tam aksine tüm bunlara ket vuran, bayağı araçlardan başka şeyler değiller...

Fırtınalı bir havada, geri dönülemez ve durdurulamaz bir sel'in ortasında, kimse tarafından duyulmayacak çığlıklar atmak gibi...

Çağ'a ayak uydurmak gerekiyor diye nelerden taviz vermiyoruz ki!

Yazılımcı olarak konuşuyorum Whatsapp ücretsiz reklamsız evet ama neden sorusu reklam olmasada veri madenciliği sayesinde para kazanıyorlar. Reklamlar belki ilerde kalkar ama bu şekil dahada canımız sıkılır

Su cumle harika olmus siz kurduysaniz hayran kaldim.

Kendimi gordum yazinizda. Teknoloji hayatimin hic bir evresinde bana yarardan cok zarar verememisti.

Ama bu zamanla aliskanliga dusunce bu dediginiz olaya youtube reklamlarinda yakalandim.

Son bir kac senedir oyle bir alismisim ki televizyonun sesi yerine youtubedan video izlerken sizmaya o aralarda yuksek sesiyle bangir bangir cikan reklamlar uykumdan surekli hoplatarak kafayi yememi sagliyordu. ( e sen de kapat videoyu yat uyu demeyin, biseylerin sesini dinlemeden uyuyamiyorum:) )

Youtube premium uyelik olayini reklamsiz icerik adi altinda cikarttigi gun alanlardanim ve kendimi salak gibi hissetsem de aylik 20 liraya kaybetcegi hic birsey olmayan umrunda olmayan insana bu kadsr basit bir sekilde premium uyeligi kitlediler :)

İnternette herşeyin bedava olması gerektiğini düşünen bir grup var piyasada. O izlediğiniz reklamlar olmadan mesela youtube diye bir platform olamaz. İnsanlar içerik üretiyor dizi,film çekiyor müzik yapıyor. Bunların bir karşılığı olmak zorunda.

İnternette herşeyin bedava olması gerektiğini düşünen bir grup var piyasada. O izlediğiniz reklamlar olmadan mesela youtube diye bir platform olamaz. İnsanlar içerik üretiyor dizi,film çekiyor müzik yapıyor. Bunların bir karşılığı olmak zorunda.
Hocam, karşılık olması ayrı bir konu 20 dk lık bir videoda 10 tane reklam olması ayrı bir konu.

İnternette herşeyin (hizmet olarak) bedava olması gerektiğine elbette inanmıyorum. Zaten internet paketini satın alıpta kullanıyoruz. İnternet paketine ücret ödemeden internete bağlanmak mantık dışı.

Son 2-3 senedir reklam işi taciz boyutuna ulaştı.

Anlıyorum bende sizi ama bu platformlar ve bunlara içerik sağlayanlar nasıl para kazanacak ? Hem reklam olmasın hem ücretli üyelik olmasın insanlar kaçar ozaman bu alanlardan. Tabi reklamlardan kurtulmanın başka yollarıfa var adblock gibi ama zaten ülkemizde şuan youtube,spotify, netflix gibi platformların ücretleri gayet makul.

Bazı internet siteleri ve uygulamalar gibi dışkısını çıkartmadıkları sürece reklamları yadırgamamak lazım, o platformların da amacı para kazanmak. Reklam gelirleri olmasa hiçbirisi de olmazdı.

internet download manager. yıllar önce kafaya takmıştım sizin gibi reklamlardan kutulmak için yukarıda ismini verdiğim programı 1 defaya mahsus sınırsız satın aldım. izleyeceğim bütün dizi filimleri çok kısa bir sürede ister telefona istersen dizüstüne indirip reklamsız izliyorum. en güzel tarafıda indirdiğim dizinin yada filmin içindeki reklamları indirmiyor.

internet download manager. yıllar önce kafaya takmıştım sizin gibi reklamlardan kutulmak için yukarıda ismini verdiğim programı 1 defaya mahsus sınırsız satın aldım. izleyeceğim bütün dizi filimleri çok kısa bir sürede ister telefona istersen dizüstüne indirip reklamsız izliyorum. en güzel tarafıda indirdiğim dizinin yada filmin içindeki reklamları indirmiyor.

Dizi veya filmleri belirli sitelerden izliyorum hocam, sadece başlangıçta 1 veya 2 reklam oluyor oda sorun teşkil etmiyor. Normalde youtube kullanma oranım 1 ayda en fazla 10 defa göz atarım. Sadece youtube kastetmemiştim. Face 'de dahil oldu bu olaya (Face 3 yıldır dondurmuştum 1 ay önce açtım). 10 paylaşımdan 2'si reklam çıkıyor. Ne kadar engelle desenizde, başka yerden hortlayıp yine geliyor))

Geri