• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Rdta Dual Coil Yanık Kokusu

legefelex

Community
Aromamizer plus v3 satın aldım sıfır erman hocanın ak47 serisi ve içinden çıkan kendi tellerini kullandım pamuk cotton bacon prime 5-6 kez pamukladım sıkı yaptım orta yaptım gevşek yaptım ohm doğru 0.11 kullandığım watt aralığı 55-75 w (dry burn yaptım ortadan kızarıyor likiti yedirdim)
Çok pis koku var resmen burnuma sindi başka yerde de aynı kokuyu alır oldum nerde hata yapıyorum.C109AD21-4AA7-4834-A38A-31D288DDC461.jpeg024B1AC6-19A7-431B-B844-C88B98824A65.jpegF0F68FA1-313B-41C3-A11B-784DCDEC69B9.jpeg

orjinal pamukmu yoksa clonmu clonda olabiliyor yanık pamuk tadı.. bir kaç sarımlık küçük pamuğu kaynar suda yıka kurut ve kullan. bakalım aynısı olacakmı .+pamuk yıkanması beslemeyi artdıran bir olay.
ben clon kullanıyorum ve yıkamadan önce baya pamuk tadı geliyor yanmış bir tat açıp baktığımda zerre yanma yok ama tat var lakin yıkadığımda düzeliyor.

orjinal pamukmu yoksa clonmu clonda olabiliyor yanık pamuk tadı.. bir kaç sarımlık küçük pamuğu kaynar suda yıka kurut ve kullan. bakalım aynısı olacakmı .+pamuk yıkanması beslemeyi artdıran bir olay.
ben clon kullanıyorum ve yıkamadan önce baya pamuk tadı geliyor yanmış bir tat açıp baktığımda zerre yanma yok ama tat var lakin yıkadığımda düzeliyor.
Hayır orjinal hocam0A34568D-F093-4010-BF60-DFE622557C84.jpeg

bildiğim kadarıyla orjinal pamuk yanık tadı vermez şayet orj yerine clon satmadıysalar. denemeli az miktarda dediğimi yapın yıka kurut kullan bakalım sonuç ne olacak hiçbir kaybınız olmayacak endişe etmeyin aksine daha iyi olacak yani yıkadım çöp olacak sanmayın kuruduğunda eski haline geri dönüyor pamuk.
sadece çitileme yapmayın :)
cımbızla tutun bir ucundan ve tepesine demlikden kaynar suyu yavaştan akıtın üstüne 2 bardak su miktarı yeter sonra içme suyundan 1 bardak dökün soğuyucaktır elinizle piresliyerek suyunu atın ve petek üstüne koyun kurusun.

sitelerden okuduğuma göre bu tamamiyle pamuk kaynaklı bir durum atomizer veya tel değil illa tel kaynaklıda olabilir ama %5 oranında.
yoğunluk clon pamuklarda oluyor. mesala bu meş tel ve pamuk satan arkadaşda preslenmiş pamukların yıkanmasını tavsiye ediyor beslemeyi güçlendirsin diye.

Pamuklama yaparken şunu düşünün hiç pamuk koymadan yapabilsek en iyisi. O zaman ne yapmalı kullanılabilecek en ince pamuğu kullanmalıyız, nedir bu incelik derecesi. Besleme kanalında boşluk kalmayacak ve coilin pamuğa değmeyen hiç bir kısmı kalmayacak, pamuk pufuduk olacak likit ile ıslatılmış, iyicene sıkıştırılmış pamuk besleme yapmaz. Telin pamuk değmeyen kısmı var ise o bölüme sıvı gelmeyeceği için tel geri kalan bölümlerden çok daha hızlı ısınıp pamuktan yanık tadı almanızı sağlayacaktır. Hatta coilin turlarında ortalarda kalan turlar biraz daha geniş ise pamuk oraya değemediği için bu problemi yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla orjinal pamuk yanık tadı vermez şayet orj yerine clon satmadıysalar. denemeli az miktarda dediğimi yapın yıka kurut kullan bakalım sonuç ne olacak hiçbir kaybınız olmayacak endişe etmeyin aksine daha iyi olacak yani yıkadım çöp olacak sanmayın kuruduğunda eski haline geri dönüyor pamuk.
sadece çitileme yapmayın :)
cımbızla tutun bir ucundan ve tepesine demlikden kaynar suyu yavaştan akıtın üstüne 2 bardak su miktarı yeter sonra içme suyundan 1 bardak dökün soğuyucaktır elinizle piresliyerek suyunu atın ve petek üstüne koyun kurusun.
Temcoavm den aldım orjinal mi akşam qr kodundan vs bakıcam

Pamuk olaylarına arkadaslar yazmıs okumadımda umarım pamukda sorun yoktur zaten temcodan clon yok
lıkıtte normalde oyle bır koku vs yok degılmı daha once kullandıgın lıkıt

İlk fırtda kokuyor direkt 2.fırtda daha şiddetli sıfır kurulumda oluyor bu dediğim ne yapcam bilmiyorum ????‍♂️ iftarda bi denicem bol likit ile damlatma yapıcam parçaları ılık suda yıkayıp kurumaya bırakmıştım akşamdan yanık kokusu gitmiş umarım

Pamuk olaylarına arkadaslar yazmıs okumadımda umarım pamukda sorun yoktur zaten temcodan clon yok
lıkıtte normalde oyle bır koku vs yok degılmı daha once kullandıgın lıkıt
Kesinlikle yok hem hazır olanı var hem kendi yaptığım var vaporesso İ tank atomizerimde koyup denedim likitlerim mis gibi pamuk orjinal tel kaliteli ????‍♂️

açıkcası bu atomizer olayına yeni girdim PcKoPaT kardeşimin yardımlarıyla pico aldım . yani atomizer olarak şundandır bundandır deme imkanım yok bende yeni öğenim aşamasındayım. tel olarak kanthal ve ni80 teller kullanıyorum birde masterofwire sitesinden 20,nomaralı teli kullanıyorum 0,30.ohm .
Benim tek deneyimlediğim olay clon pamukda bu iğrenç koku ve tadı almamdı yıkadığımda geçti bunun dışında bir bilgiye sahip değilim.
0,40.ohm ben 30,wat ile buharlıyorum bende sıcak buhar sevmem :)

Hocam telde sıkıntı yok pamukta yok bende problem var o zaman pamuklamada hata yapıyorum galiba telde ohm doğru zemine yakınlık olsun orantılı ve düzgün sadece pamuklamada hata yapılabilir o halde ? 0.10 ohm için 70-75 watt ideal midir ılık yada soğuk buhar seviyorum
120w falan Dry burnde yaptım demişsin likitte sorun yok değilmi daha önce denedin
Ohm'i Burdan kontrol et

Hocam telde sıkıntı yok pamukta yok bende problem var o zaman pamuklamada hata yapıyorum galiba telde ohm doğru zemine yakınlık olsun orantılı ve düzgün sadece pamuklamada hata yapılabilir o halde ? 0.10 ohm için 70-75 watt ideal midir ılık yada soğuk buhar seviyorum

Siz tekrar pamuklamadan önce 45-50 watt civarında dry burn yapın, yaparkende bakın ince çizgiler halinde önceden kızaran yerler var mı (aşağıdaki videoda 2:38 de gözüken durum olmamalı) eğer varsa bunlar gidene kadar teller ile oynayın telin ortadan kıyılara doğru kızarması gerekli ve 2 tel eşit sürelerde kızarmalı. ayrıca hazır coiller de bu oluyor telin her turu eşit çapa sahip olmuyor dediğim gibi coilin ortadaki turları daha geniş ise pamuk oraya değmiyordur bunuda bir kontrol edin.

Ben 0.10 ohm coil için 65-70w de içim yapıyorum ara ara 100W ye kadar çıkarttığım oluyor yani içtiğiniz aralık fena değil memnunsanız değiştirmeyin derim ben.

Son olarak teli ilk taktığınızda yüksek wattta uzun süre dry burn yaptıysanız bundan dolayıda bu tadı alabiliyor olabilirsiniz. coillerin bir fotoğrafını ve dry burn yaparken bir videosunu falan yükleyebilirseniz daha iyi olabilir.

Geri