• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Rba - Rta atomizer yokluğu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faraway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Oldum olası bu terimleri karıştırıyorum , RBA genel bir terim değilmidir yani telini ve pamuğunu kendimizin sardığımız atolar . .bu da Rdta -Rda - Rta şeklinde üçe ayrılmıyor mu ,yoksa ben mi yanlış biliyorum ,Eğer böyleyse Rba atomizer yokluğundan bahsedilebilr mi .bunu samimi olarak soruyorum .lütfen yanlış anlaşılmasın.:)

Oldum olası bu terimleri karıştırıyorum , RBA genel bir terim değilmidir yani telini ve pamuğunu kendimizin sardığımız atolar . .bu da Rdta -Rda - Rta şeklinde üçe ayrılmıyor mu ,yoksa ben mi yanlış biliyorum ,Eğer böyleyse Rba atomizer yokluğundan bahsedilebilr mi .bunu samimi olarak soruyorum .lütfen yanlış anlaşılmasın.:)

Aslinda dediginiz su sekildr dogru atomizerler 2 sinif oluyor. 1 cisi hazir coilliler 2. Si ise kendimiizn sardiklari. 2. De durum sizin dediginiz gibi rta, rdta ve rda olarak 3 e ayriliyor. 1 . De ise 2 ye ayriliyor oda hazir coil ve rba olarak. Rba ise hazir coil atomizerin RTA ya devsirmesi oluyor. Yani RTA = RBA oluyor. Umarim anlatabimisimdi :)

Siz doğru anlatıyorsunuz da benim beyin biraz yavaş çalışıyor:) takıldığım Hazır coilin Rba sı nasıl bir şeydir.. yani hazır koili bizim sarabildiğimi şeklimi bir zamanlar kullanmıştım Kangertech ato vardı sarılabiliyordu doğrumuyum bunlar mı kastediliyor..:)

@Namca
ozellikle POD grubunda ve bildigim birkac atoda hazir bobin sistem kullanan cihazlarin donusumu icin RBA deck/cekirdek cikartilmaya baslandigi ve adlandirmalar icice girdigi icin karisiklik oluyor.

basit mantik 2'ye ayiriyorum.

RBA yeniden kurulabilir sistemler - (RTA-RDTA-RDA-GENESIS)
Stock Coil - Hazir bobin sistemler

bunlardan gayri dry herb ve wax dedikleri sistemler de var ama biz kullanmiyoruz tabi.

Bildiğim kadarı ile;
*RBA : ReBuildable Atomizer - Yeniden inşa edilebilir atomizer. Bu bir üst isim, tüm kurulabilir atomizerleri tabir ediyor.
RDA : Rebuildable Dripping Atomizer - Yemiden inşa edilebilir damlatmalı fışfışlı
RTA : Rebuildable Tank Atomizer - Adı üzerinde işte, hazneli atomier.
RDTA : Rebuildable Dripping Tank Atomizer - Bildiğimiz taze kaşar :)
Bu üç mamülün genel adı RBA diye kalmış aklımda amma işte terimler birbirine geçti artık.
**
Diğer hazır bobinli sistemler ise hazır coil, yukarıda @murcix in dediği gibi stock diye tabir edilen ürünler.

--
Hazır bobinli pod denen zerzevatlar için ise ürünü sattıktan sonra yan mamüllerini de satma durumları olduğu için satıyorlar diye düşünüyorum. Nihayetinde RBA ürünü bir kez satarsın sonra 2.el piyasada gezer durur ürün amma pod veya hazır bobin ürün satarsan bobin idi hazne idi bir kucak ihtiyacı oluyor ürünlerin.

Hocam RBA gelmesine geliyor da, gelenler de hep ruhu olmayan tabiri caizse seri üretimin belini kıran klonlar ve Çin menşeili ürünler yine :(
Hocam onlarda yok artık. Birisi flash, gus kaliteli klonlar mesela yftk zest , integra vs vs getirse inanın zengin olur. Herkes pod getiriyor ama piyasa poda doydu hatta limitini aştı. Bende merak edip almıştım 1-2 pod küçük olanlar batarya zayıf, büyük olanlar zaten poddan çıkmış mod olmuş. Sarması zor akar kokar. Bidaha bulasmam ama dedikleri gibi kâr marjı yüksek galiba o yüzden tedarikçiler sıcak bakiyor galiba.

Hocam onlarda yok artık. Birisi flash, gus kaliteli klonlar mesela yftk zest , integra vs vs getirse inanın zengin olur. Herkes pod getiriyor ama piyasa poda doydu hatta limitini aştı. Bende merak edip almıştım 1-2 pod küçük olanlar batarya zayıf, büyük olanlar zaten poddan çıkmış mod olmuş. Sarması zor akar kokar. Bidaha bulasmam ama dedikleri gibi kâr marjı yüksek galiba o yüzden tedarikçiler sıcak bakiyor galiba.
Katılıyorum hocam size bi güzel integra flash vs’ler gelse gayet güzel olurdu hakikaten

Çok pod denedim halen de pod-salt ikilisini çok severim ama bilinçli kullanıcı sayısını arttırmamız lazım gerek alışveriş ve ürün seçimi konusunda gerekse kullanım konusunda

tüketim miktarı az olan kişiler hariç DL pod direk çöp olmaya mahkum bir ürün bana göre mesela, piyasa da bu ürünlerden çok bastılar ne yazık ki

bir pod olmuş nerdeyse 500 lira, bir kartuş nerdeyse 50 lira..daha bunun likitide yok yani...zaten çoğunda ne aroma var ne vurum..podların çöküşü yakındır..
alacan bir mod ucuz, ikide sıkı rta (güzel klon)..pamukla pamukla iç, her seferi 4 lira..

Geri