• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Podlar patlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erhan289
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erhan289

Community
Merhaba,
Pod cihazlar baya arttı. Çoğu dahili pilli cihazlar. Podların pilleri güvenli mi? Patlama yanma olur mu? Örnek verecek olursam aspire nautilus prime almayı planlıyorum. Pil konusunda pod cihazlara guvenmelimiyiz? Pil patlamaya şahit olan var mı?
Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,
Pod cihazlar baya arttı. Çoğu dahili pilli cihazlar. Podların pilleri güvenli mi? Patlama yanma olur mu? Örnek verecek olursam aspire nautilus prime almayı planlıyorum. Pil konusunda pod cihazlara guvenmelimiyiz? Pil patlamaya şahit olan var mı?
Şimdiden teşekkürler...
Patlaması çok zor iyi izole ediliyorlar şase yapmaları mümkün değil,ezip çiğnemedikten sonra.

Podların çoğu regüle olmasa da yarı mekanik. Yani kısa devre koruması var bu cihazlarda. Likit veya başka bir sıvı teması olmazsa, şarj kablosu-adaptörü kaynaklı bir problem olmazsa patlama ihtimali bayağı düşük.

Merhaba,
Şimdiden teşekkürler...

Benim bildiğim kadarıyla çakmaklar dahil içine statik enerji depoladığımız her şey genleşebilir bir noktada üstadım :) Nokia 3310 değil ama pili patlıyor, Pod'ların pillerinin de patlamaması için bir sebep göremiyorum. Meşhur uçak kazası raporu belgesel serisinin bir açılış cümlesi var ya hani "uzmanlar uçakların düşmesinin çok nadir bir durum olduğunu söyler, fakat bu olduğunda uçak kazası raporu size canlandırmalar ışığında neyin yanlış gittiğini gösterecektir" minvalinde bir metin :D Hah öyle işte, 92942804583 tane pod, 18650 pil, cep telefonu, tablet var gezegene dağılmış, biri patladığında bunun sizinki olmamasını ummak lazım tüm güvenlik önlemlerini alarak kullandıktan sonra elbette :)

Bu arada "mech patlar" denmesinin sebebi A) tam düzgün sarılmamış coil nedeniyle bir bacağı kısa devreyesebep olan tel B) bu kısa devreye rağmen ateşi kesmeyi başaramayan devre koruma C) cepte sürekli basılı kalan mod D) içinde shrink'i (koruması) soyulmuş, EKSİ kutbu açığa çıkmış ve temas ettiği yüzeyle devresi tamamlanıp ateşleyen PİL E) tüm bunların bileşkesi ya da bir kısmı nedeniyle ISINAN PİLdir.

Isınma temel sorun olduğundan, ne idüğü belirsiz şarj aletleri ile prize takılı, 220 volt'u 3.7 ya da pilin serin ve stabil dolumu için gerekli volt'a çeviremeyen, pili ısıttıkça ısıtan şarj etme alışkanlıklarımız da PATLATIR PİLLERİ. Bu piller pod'da da, mod'da da, cep telefonunda da olsa durum değişmeyecektir.

Son olarak fabrikasyon olarak BAZI PİLLER zaten bozuktur, bir noktada patlayacaktır kullanılırsa. Pod, mod, telefon, tablet içindeki çip (varsa) eğer hatalı pilden kaynaklı yüksek akım ya da ısı gibi anormalliği fark edip akımı kesecek yetenekteyse ve düzgün çalışırsa (atomizer short, weak battery, unknown battery, battery error, heat error vb.) bir uyarı vererek sizi korur.

Son düzenleme:
Samsung Note 7 patladı...! Her şey olabilir, en güvenlisi arıza yapması muhtemel parçaların azlığı yüzünden (eli yüzü düzgün) mekanik modlardır bence...!!

Geri