• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Pod sistem geçiş hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xim

Community
Arkadaşlar merhaba kafamı çok kurcalayan bir konu var. 10 yıldır günde 1-1.5 paket ateşli sigara kullanıcısıyım, ateşliyi bırakıp eisgaraya geçmek istiyorum bunu da pod cihazla yapmayı planlıyorum. Daha önce 2 cihazım oldu (vaporesso tarot mini - smok al85) fakat hobi olarak nargile gibi içiyordum mtl-dl gibi sistemlere aşina değildim sigarayı azaltma veya bırakma düşüncem yoktu o zamanlar ve ayrıca pod cihazları hiç test etmedim.

Smok Nord 4 + RPM RBA + Temco Kanthal A1 28 Ga Tel + Cotton Bacon Prime Pamuk + Cuttwood Tobacco Trail Salt Likit 35MG sipariş verip direk geçiş yapma planlarım var kafam acayip karışık aydınlatabilirseniz sevinirim. Ayrıca farklı bir pod öneriniz var ise yapabilirseniz sevinirim. Görünüş ve işlev olarak smok 4 hoşuma gitti.

1- Boğaz vurumu arayan bir insanım ve pod sistemlerde genelde salt likit kullanılması söyleniyor fakat salt likitlerde boğaz vurum olmadığı vs yorumlar görüyorum bunun ile ilgili bir bilgisi olan veya aydınlatabilir misiniz? Likitleri hazır almayı planlıyorum.

2- Salt likit yerine, premium likit kullanırsam bir sorun problem yaşar mıyım kesmeyeceğini düşünüyorum bu yüzden kafam biraz karışık.

2- Sigara içimi kullanacağım için rpm rba coil alıp kendim sarıp kullanmam mı daha mantıklı olur yoksa hazır 1.2 quartz coil alıp kullanmam mı ? Rpm rba coillde sarım yapınca rpm 1 ohm üzeri kendi hazır coilleri gibi güzel içim vermediği ve kesmediği söyleniyor.

3- Bazı konularda mtl+salt likit 1 ohm altı nikotin zehirlenmesi, sağlıksız vb. gibi yorumlar gördüm kendim sarıp yapacağım için biraz endişelendim bu konuda daha önce sarım vs bilgim yok videolardan izleyerek yapmayı planlıyorum. Gördüğüm kadarıyla minimum 1 ohm sarım yapılması söyleniyor ama emin değilim. Minimum kaç ohm sarım yapıp kullanmam gerekir?

Biraz bilgisizim bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim. Yazıyı yazana kadar 2 dal yaktım

Son düzenleme:
umarim tez zamanda kurtulursunuz diyeyim oncelikle. destek mahiyetinde de yazmaya devam edeyim.

pod sistemler hakkinda tecrubem yok fakat illa ki salt likit tuketilecek bir kanun yok. freebase nic iceren likitler de kullaniliyor. ki vurum hissiyati daha iyidir. fakat pod ile ne derece hissediliyor bu vurum bilmiyorum. farkli seviyede nic seceneklerini denemeniz ve kendinize uygun nic derecesini bulmaniz gerekebilir.

cuttwood tarzi likitler tuketecekseniz rba'li bir cihazi desteklerim zira bu tarz likitler bobini epey kirletir. hazir bobin masraflarindan kacinmak ve temiz temiz sarim yapip icmek daha iyi olacaktir.

gelecek cihaz onerilerine gore sarim pratiklerini incelemenizde faydali olacaktir. 28 ga yerine 30/32GA sonucu da cikabilir ki ben mtl atolarda bile 30-31 ga kullaniyorum.

pek hedefe yonelik dokunuslar yapamasam da nitelikli bir paylasim yaptiginiz icin yazmak istedim. foruma da hosgeldiniz.

umarim tez zamanda kurtulursunuz diyeyim oncelikle. destek mahiyetinde de yazmaya devam edeyim.

pod sistemler hakkinda tecrubem yok fakat illa ki salt likit tuketilecek bir kanun yok. freebase nic iceren likitler de kullaniliyor. ki vurum hissiyati daha iyidir. fakat pod ile ne derece hissediliyor bu vurum bilmiyorum. farkli seviyede nic seceneklerini denemeniz ve kendinize uygun nic derecesini bulmaniz gerekebilir.

cuttwood tarzi likitler tuketecekseniz rba'li bir cihazi desteklerim zira bu tarz likitler bobini epey kirletir. hazir bobin masraflarindan kacinmak ve temiz temiz sarim yapip icmek daha iyi olacaktir.

gelecek cihaz onerilerine gore sarim pratiklerini incelemenizde faydali olacaktir. 28 ga yerine 30/32GA sonucu da cikabilir ki ben mtl atolarda bile 30-31 ga kullaniyorum.

pek hedefe yonelik dokunuslar yapamasam da nitelikli bir paylasim yaptiginiz icin yazmak istedim. foruma da hosgeldiniz.
Sarım konusunda 28 üstü olacağını kesinleştirdim deneyerek artık sonuca varacağım o konuda.
Önerilerinizi dikkate alacağım, yorum için teşekkürler.

Ben de aynı temenni ile başlayayım

1- Boğaz vurumu arayan bir insanım ve pod sistemlerde genelde salt likit kullanılması söyleniyor fakat salt likitlerde boğaz vurum olmadığı vs yorumlar görüyorum bunun ile ilgili bir bilgisi olan veya aydınlatabilir misiniz? Likitleri hazır almayı planlıyorum.

Salt nikotinli likitler de diğerleri gibi içinde belli bir oranda nic barındırır. Düşük oranda kullanırsanız vurum alınamaması gayet normal bir durumdur. Hazır likit sizi ilk başta bir çok zahmetten kurtaracaktır.

2- Salt likit yerine, premium likit kullanırsam bir sorun problem yaşar mıyım kesmeyeceğini düşünüyorum bu yüzden kafam biraz karışık.

Premium = Yurtdışı likit algısını kırmak lazım biraz da. Yerli likit üreticilerinin de aynı kalitede ürünleri bulunabilmektedir. Ki yurtdışı likitlerinin de salt olanları mevcut.

2- Sigara içimi kullanacağım için rpm rba coil alıp kendim sarıp kullanmam mı daha mantıklı olur yoksa hazır 1.2 quartz coil alıp kullanmam mı ? Rpm rba coillde sarım yapınca rpm 1 ohm üzeri kendi hazır coilleri gibi güzel içim vermediği ve kesmediği söyleniyor.

Podlarda sarım bana pek mantıklı gelmiyor. Yoğun kullanımda bile hemen hemen bir çoğu 3-6 hafta arası değişen coil ömrü sağlıyor size. Bana göre ilk başta; sadece kullanmak ve ihtiyacınızı gidermek daha önemli sizin açınızdan.

3- Bazı konularda mtl+salt likit 1 ohm altı nikotin zehirlenmesi, sağlıksız vb. gibi yorumlar gördüm kendim sarıp yapacağım için biraz endişelendim bu konuda daha önce sarım vs bilgim yok videolardan izleyerek yapmayı planlıyorum. Gördüğüm kadarıyla minimum 1 ohm sarım yapılması söyleniyor ama emin değilim. Minimum kaç ohm sarım yapıp kullanmam gerekir?

Bir çok pod coili opsiyon olarak 0,8 ohm mesh coiller de sunmakta. Bu genelleme çok da doğru sayılmaz aslında.

Bunların dışında önerim: Nefes sensörlü, coil ömrü görece uzun olan, pil ömrünün yeterli gelebileceğini düşündüğünüz 1-2 pod alarak kullanmaya başlamanız. 2'yi de ekleme sebebim bir çok pod gün boyu kullanım için yeterli pil ömrü vermemektedir.

Ben de aynı temenni ile başlayayım

Salt nikotinli likitler de diğerleri gibi içinde belli bir oranda nic barındırır. Düşük oranda kullanırsanız vurum alınamaması gayet normal bir durumdur. Hazır likit sizi ilk başta bir çok zahmetten kurtaracaktır.

Öncelikle yorumunuz ve temennide bulunduğunuz için teşekkür ederim. Henüz deneyimlemediğim için yapılan yorumlar/konulara dayanarak bu düşüncedeydim.

Premium = Yurtdışı likit algısını kırmak lazım biraz da. Yerli likit üreticilerinin de aynı kalitede ürünleri bulunabilmektedir. Ki yurtdışı likitlerinin de salt olanları mevcut.

Premium olarak sadece örnek vermek istedim. Yerli likit üreticilerinin de aynı kalitede ürün bulundurabildiğini tahmin edebiliyorum fakat, likit konusunda bir bilgi sahibi olmadığım için bu şekilde sordum :)

Podlarda sarım bana pek mantıklı gelmiyor. Yoğun kullanımda bile hemen hemen bir çoğu 3-6 hafta arası değişen coil ömrü sağlıyor size. Bana göre ilk başta; sadece kullanmak ve ihtiyacınızı gidermek daha önemli sizin açınızdan.

İlk başlangıçta kendi coili ile bir süre deneyebilirim sarım konusunu maliyet açısından ve tedarik edememe açısından düşünüyordum. Günde 1-1,5 paket ateşli içen biri olarak 1 coil bana 1-2 gün gider gibi bir düşüncede olduğumdan kendim sararım diye düşünmüştüm. Fakat dediğiniz gibi 3-6 hafta arası gidiyor hatta 1 coil 1-2 hafta bile gidecek ise tedarik edebilirsem ilk başlarda hazır almam daha mantıklı gibi. Tabi bu benim kullanımıma da bağlı değişkenlik göstereceğinden deneyimlemeden bilemeyiz sanırsam.

Bir çok pod coili opsiyon olarak 0,8 ohm mesh coiller de sunmakta. Bu genelleme çok da doğru sayılmaz aslında.

Bunların dışında önerim: Nefes sensörlü, coil ömrü görece uzun olan, pil ömrünün yeterli gelebileceğini düşündüğünüz 1-2 pod alarak kullanmaya başlamanız. 2'yi de ekleme sebebim bir çok pod gün boyu kullanım için yeterli pil ömrü vermemektedir.
Evet yapılan yorumlara baktığımda 1ohm altı mtl tüketmeyin deniliyor fakat pod üreticileri kutu içeriğinde 0.8 ohm mesh coiller sunuyor buda kafa karıştırmıyor değil o yüzden ilk başta kendi coilini test etmeden sarım yapmam veya ohm arttırmam mantıklı olmayabilir. Sonuçta benim içimime ve nikotin ihtiyacımı karşılamadan karar veremem.

Dediğiniz mantıklı, içimime göre 1 podun 1 günü çıkarması zor gibi görünüyor o yüzden duruma göre 2 pod kullanabilirim.

Yorumlardan çıkardığıma göre şuanda başlangıçta sadece pod alarak ve kendime uygun bir likit bularak test etmem gerekli duruma göre rba coil alıp deneyimleyebilirim.

Tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim.

Eşim artık tamamen bıraktı ateşliyi. pod olarak caliburn ak2 kullanıyor kartuşu 6 hafta civarı gidiyor (3-5 gün +- oynar) likit salt likit 50 ile başladı 60 ml sonra 35 e düştü şimdi 24mg ile devam ediyor. Belki size de ışık olabilir diye eklemek istedim.

Eşim artık tamamen bıraktı ateşliyi. pod olarak caliburn ak2 kullanıyor kartuşu 6 hafta civarı gidiyor (3-5 gün +- oynar) likit salt likit 50 ile başladı 60 ml sonra 35 e düştü şimdi 24mg ile devam ediyor. Belki size de ışık olabilir diye eklemek istedim.

Podu biraz araştırıp karar verebilirim aslında verdiğiniz süreler benim için tatmin edici gibi görünüyor. Kartuş tedariğide kolay ise düşünebilirim. Smok nord 4 düşünmemin nedeni piyasada kolay bulunabilir olduğunu gördüğümden ayrıca 2000mah pil kapasitesinden dolayı o podu düşünüyordum.

Salt likitlerde 35-50mg dışında sitelerde vs. satan bulamıyorum forum tedarikçilerinden mi tedarik ediyorsunuz yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz ?

caliburn ve smok podları süreklilik konusunda fire vermeyen 2 ürün. tedarikçiler bu iki marka modelleri ve coil kartuş gibi devam ürünlerinde gayet iyiler.

ben manhattan likitten tedarik ediyorum hocam likitleri. yurtdışı likitleri de forumdan ya da telegramdan alıyorum

caliburn ve smok podları süreklilik konusunda fire vermeyen 2 ürün. tedarikçiler bu iki marka modelleri ve coil kartuş gibi devam ürünlerinde gayet iyiler.

ben manhattan likitten tedarik ediyorum hocam likitleri. yurtdışı likitleri de forumdan ya da telegramdan alıyorum
Çok teşekkürler hocam, manhattan likiti bilmiyordum orayı da inceleyip tercih edebilirim.

Rpm rba kullandım bir zamanlar, gayet memnundum. Silikon malzemeden minnacık bir mtl pimi var, çok küçük kaybolmaması için temizlik sırasında çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rba' da alan çok dar olduğu için sarımı rta'dan zor, eliniz yatkınsa çok zorlanmazsınız. Bir de ek aparat sunulmadığı için kurulum aşamasında ohm kontrolü yapılamıyor, kurulum tamamlanıp kartuşa taktıktan sonra ohm değeri kendi cihazı üzerinden kontrol edilebiliyor. Bu eksi yönlerine rağmen rba' dan memnundum, neden vazgeçtin derseniz fetch mini kartuşunda kullanıyordum, o kartuşa hiç ısınamadım rba' dahil her şeyi elden çıkardım. Nord4 kullanmadım hiç kartuş yapısı farklı görünüyor, iyidir belki. Tecrübeme göre rpm rba için en uygun tel kalınlığı 30 ga. (Kanthal ve Nichrome teller kullandım, Nichrome'da performans daha iyi, Kanthal daha sağlıklı)
Sigarayı bırakma niyetindeyseniz önceliğiniz aroma, hazır likit vs. olmasın derim. Başlangıç için yüksek mg nik. ile başlamanızı öneririm. Salt, free, cutwood, Halo, sek vs. farketmez. Ateşliye eliniz gitmeyecek oranda nik. doyum eşiginizi yakalamalısınız evvela. Ateşliyi terkettikten sonra kademe kademe nik. oranını düşürürsünüz artık.
Pod ile başlayacaksanız ( harbi pod-coilleri kastediyorum, DL'ye öykünen coil-kartuşları değil) ve tercihinizi salt'tan yana kullanacaksanız salt 50mg ile başlayın, çarparsa 35'e inersiniz.
Tercihiniz Pod sistem ve freebase olacaksa 24 mg free (çok sert diyorlar, sendeki boğaz mı, soba borusu mu diyolar), veya 18mg olabilir.

Son düzenleme:
Salt nikotinin olayı zaten vurumu azaltması, o yüzden vurum arayan biri freebase kullanmalı.
Salt likit ile premium likit farklı şeyler değil ki. Premium salt likitler de mevcut, freebase olanlar da.
Şahsi olarak POD kullanmanızı önermem. POD demek salt demektir ve çok küçük boyutlu cihazlar demektir. Sizin isteklerinizi en güzel RTA herhangi bir tank + herhangi bir geleneksel mod karşılar.
Salt = yüksek nikotin
Buharlaşma oranı = coil yüzey alanı = aynı tel cinsi için dirençle ters orantı

E saltta vurum yok, bobin de düşük dirençli olunca zehirlenme ihtimali doğuyor.

Salt nedir, ne özellikleri var merak ediyorsanız genel rehberdeki(tıkla) ilgili bölümü okuyabilirsiniz.

Rpm rba kullandım bir zamanlar, gayet memnundum. Silikon malzemeden minnacık bir mtl pimi var, çok küçük kaybolmaması için temizlik sırasında çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rba' da alan çok dar olduğu için sarımı rta'dan zor, eliniz yatkınsa çok zorlanmazsınız. Bir de ek aparat sunulmadığı için kurulum aşamasında ohm kontrolü yapılamıyor, kurulum tamamlanıp kartuşa taktıktan sonra ohm değeri kendi cihazı üzerinden kontrol edilebiliyor. Bu eksi yönlerine rağmen rba' dan memnundum, neden vazgeçtin derseniz fetch mini kartuşunda kullanıyordum, o kartuşa hiç ısınamadım rba' dahil her şeyi elden çıkardım. Nord4 kullanmadım hiç kartuş yapısı farklı görünüyor, iyidir belki. Tecrübeme göre rpm rba için en uygun tel kalınlığı 30 ga. (Kanthal ve Nichrome teller kullandım, Nichrome'da performans daha iyi, Kanthal daha sağlıklı)
Sigarayı bırakma niyetindeyseniz önceliğiniz aroma, hazır likit vs. olmasın derim. Başlangıç için yüksek mg nik. ile başlamanızı öneririm. Salt, free, cutwood, Halo, sek vs. farketmez. Ateşliye eliniz gitmeyecek oranda nik. doyum eşiginizi yakalamalısınız evvela. Ateşliyi terkettikten sonra kademe kademe nik. oranını düşürürsünüz artık.
Pod ile başlayacaksanız ( harbi pod-coilleri kastediyorum, DL'ye öykünen coil-kartuşları değil) ve tercihinizi salt'tan yana kullanacaksanız salt 50mg ile başlayın, çarparsa 35'e inersiniz.
Tercihiniz Pod sistem ve freebase olacaksa 24 mg free (çok sert diyorlar, sendeki boğaz mı, soba borusu mu diyolar), veya 18mg olabilir.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Evet mtl piminin çok küçük bir parça olduğunu duydum hatta kutuda çoğu kişi göremediğini falan söylüyordu. Başlangıçta 50mg ile başlamayı planlıyorum zaten yavaş yavaş düşürme hedefim var. Tel kalınlığı minimum 28 ile denemeye başlayıp deneyeceğim farklı bir mod cihazda ohm kontrolündede bulunabilirim cihazım var elimde.
Freebase hakkında hiç bilgim yok salt likit veya normal likitten ne farkı var bilmiyorum. Hazır bulabilir miyim vs hiç bir heryerde göremedim o yüzden biraz uzağım o konuya :)

Salt nikotinin olayı zaten vurumu azaltması, o yüzden vurum arayan biri freebase kullanmalı.

Salt likit ile premium likit farklı şeyler değil ki. Premium salt likitler de mevcut, freebase olanlar da.

Şahsi olarak POD kullanmanızı önermem. POD demek salt demektir ve çok küçük boyutlu cihazlar demektir. Sizin isteklerinizi en güzel RTA herhangi bir tank + herhangi bir geleneksel mod karşılar.

Salt = yüksek nikotin
Buharlaşma oranı = coil yüzey alanı = aynı tel cinsi için dirençle ters orantı

E saltta vurum yok, bobin de düşük dirençli olunca zehirlenme ihtimali doğuyor.

Salt nedir, ne özellikleri var merak ediyorsanız genel rehberdeki(tıkla) ilgili bölümü okuyabilirsiniz.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, Pod tercih etme sebebim hem modlara göre daha taşınabilir hem sadece mtl kullanmayı planladığımdan daha kolay olacağını düşündüğümden böyle bir tercihte bulundum. Zaten kafam çok karışık Mod işine girersem bir sürü mod, atomizer vb iyice karışacak kolaya kaçmayı tercih ettim işin içine girdikten sonra zamanla dediğiniz gibi zaten mod geçişi yapabilirim başlangıcı pod ile yapayım diye planladım. Anladığım kadarıyla salt likite nazaran freebase daha çok fazla tavsiye edilmiş hem içim hem vurum hem sağlık açısından sanırsam o konuyuda bir araştıracağım.(Rehberde mevcut şimdi farkettim inceleyeceğim yarın)

Gönderdiğiniz rehberde bütün herşey ile ilgili detaylar mevcut çok yararlı görünüyor yarın bolca vakit ayırıp okuyacağım. Teşekkürler.

Başlangıçta 50mg ile başlamayı planlıyorum zaten yavaş yavaş düşürme hedefim var. Tel kalınlığı minimum 28 ile denemeye başlayıp deneyeceğim farklı bir mod cihazda ohm kontrolündede bulunabilirim cihazım var elimde.
Salt 50 mg için 28 ga tel kullanmanızı önermiyorum. 28 ga telin üreteceği buhar hacmi 50 mg için fazla olur. Nik. zehirlenmesi ya da kalp çarpıntısı yaşatması muhtemeldir.
50 mg için 31 ga Nichrome - 2 mm çap - 5 veya 6 tur sarım öneririm. (30 ga - 2 mm - 5 tur da deneyebilirsiniz.)
35 mg salt için önerim 30 ga Nichrome - 2 mm çap - 5 veya 6 tur.

Son düzenleme:
caliburn g2 önerip gideyim
alet çok hoşuma gitti benim abime g almıştım ama g2 başlığı daha işlevsel ve güvenli geldi bana
arkadaşımda da novo 4 novo 2 renova zero vs var
4 ve zero cidden iyi cihazlar ama uwell pod konusunda iyi bence
yılların hazıe coilcisi olarak düşüncem şu; pod sarılmaz
podun olayı pratikliktir ki ayda en fazla 2 coil alacaksınız birkaç günlük sigara parası
rba işin içine girince 2-3günde bir tel pamuk değiştireceksiniz zamanla bu da podun tabiatına aykırı
illa illa saracam derseniz bir rta birde minnak bir mod alın
likit işi aslında mix aromalarla o kadar basitleşti ki, 5ml heisenberg 55ml aroma bas 60ml şişeye arada çalkala haftaya iç, cdd ve fe tütün aromaları da üzmez insanı 1ml aroma 59ml nbase koy şişeye arada çalkala bitti bir aya içilir
tabii yeni başlayan için likiti hazır almak daha mantıklı, site tedarikçisi arkadaşların likitleri gayet güzel oralardan alabilirsiniz
ben olsam 1şişe ithal 1şişe yerli alır denerdim

SBS herhangi bir mod(mixx var sanırım ülkede) + atıyorum berserker 3 (küçük tankını takarsınız) ikilisi gibi bir düzen kurmak çok mantıklı olur diyeyim son olarak. İster salt ister freebase her türlü yola gelir.

caliburn g2 önerip gideyim
alet çok hoşuma gitti benim abime g almıştım ama g2 başlığı daha işlevsel ve güvenli geldi bana
arkadaşımda da novo 4 novo 2 renova zero vs var
4 ve zero cidden iyi cihazlar ama uwell pod konusunda iyi bence
yılların hazıe coilcisi olarak düşüncem şu; pod sarılmaz
podun olayı pratikliktir ki ayda en fazla 2 coil alacaksınız birkaç günlük sigara parası
rba işin içine girince 2-3günde bir tel pamuk değiştireceksiniz zamanla bu da podun tabiatına aykırı
illa illa saracam derseniz bir rta birde minnak bir mod alın
likit işi aslında mix aromalarla o kadar basitleşti ki, 5ml heisenberg 55ml aroma bas 60ml şişeye arada çalkala haftaya iç, cdd ve fe tütün aromaları da üzmez insanı 1ml aroma 59ml nbase koy şişeye arada çalkala bitti bir aya içilir
tabii yeni başlayan için likiti hazır almak daha mantıklı, site tedarikçisi arkadaşların likitleri gayet güzel oralardan alabilirsiniz
ben olsam 1şişe ithal 1şişe yerli alır denerdim
Sanırsam bu yorumdan sonra caliburn g2 almaya karar verdim kafama çok yattı cihaz videoları falan izledim. Kullanım kolaylığı, nefes sensörü falan hoşuma gitti ilk cihaz g2 deneyelim bakalım. Önerin ve yorum için teşekkürler hocam.

Xim Hocam Selamlar,

Öncelikle aşağı yukarı seninle aynı periyodları yaşamış ve yaşayan biri olarak naçizane hem senin için hem de okumak isteyenler için kendi yorumumu paylaşmak istedim.

Daha önce birçok kez iyi atomizer, mod, premium likit kullandım fakat hepsinin ortak noktası takoz gibi olmaları ve cebe fazla elverişli olmamaları, tabi bu benim fikrim illaki istisnası veya bu durumu seveni vardır lütfen forumdaki büyüklerim yanlış anlamasın, hepsinin birçok kez yorumlarını okuyarak ve deneyerek kendi aradığım tarzı buldum.

Bir süre sonra bu mod ve atomizer merakı, sigarayı bırakma ve esigara kullanma keyfinden çok, koleksiyonculuk sevdasına dönüşüyor. Belkide bununla uğraşmak daha keyiflidir bilemiyorum fakat bana geri dönüşü sadece sahip olduğum cihazlar ve boşa harcanmış paraya dönüştü. Elimde bu takozlar olunca haliyle rahat taşıyamamanın etkisiyle esigarayı bıraktım ve sigaraya döndüm. O mutlu gün olan Voopoo Argus Air Podla tanışana kadar, cihazdan bahsetmek gerekirse, cihaz şık mı şık, küçük mü küçük, 2 tane cebime koysam 1paket sigara boyutu ve genişliği bile olmuyor. İyice araştırdım ve tamam bu dedim. Keyiflendim 2 tane aldım oda buharcı dili olmaması için. Atomizerler arasındaki ultra gurme olmayanın anlamayacağı vurum ve likit farkı yerine, keyfime bakmak için 2sine farklı likit koyup, yanımda taşıyorum. Vurum desen gayet başarılı, sıkı veya havadar olabiliyor, istediğin zaman kartuşu ters çeviriyorsun DL'e dönüşüyor, istediğin zaman MTL kullanıyorsun. Likitteki aromaları rahatlıkla ayrıştırabiliyorsun. Likit doldurma ve temizleme çok kolay, istersen sarılabilir RBA'sı var istemezsen hazır coili var. Şarjı 2 gün rahat gidiyor. İster nefes sensörlü ister manuel kullanabiliyorsun. Adamlar resmen bir cihazın içine hangi özellik koyulabilirse ve ne istiyorsam hepsini koymuş, firmasında çalışsam bu kadar övmem. Bu arada salt likit zorunluluğu yok ben 6-9 mg evyap normal likit kullanıyorum ve birçok cihaz kullanmış biri olarak bu cihazın performansını çok başarılı buluyorum. Cihazı denettirdiğim 3 arkadaşımda, keşke daha önce bulsaymışsın diyip aldılar ve onlarda Argus Air sevdalısı artık.

Amaç biraz para harcayıp, uğraşsız sadece sigarayı bırakmaksa önerim;

Argus Air- 1.0 hazır coil(5li) - Oops, Moby Labs, Jvaperdan vs gibi yerlerden hazır likit veya premium likit

Amaç hafif kurcalayayım, daha hesaplı olsun sigarayı bırakırımsa;
Argus Air - Mechlyfe RBA- Herkesin bildiği ilke kimya, bear kimya vs gibi yerlerden Nbase + Aroma alıp demlemen

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece yaşadığım 4 yıllık dalgalı esigara sürecinin otobiyografisidir. Belki aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olabilmek adına...

Son düzenleme:
Geri