• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Pil yardım

Karaçaylı

Community
Merhabalar asmodus minikin mini cihaz kullanıyorum efest 18500 1000 mah pil cok cabuk bitiyor. Bu cihazda Panasonic NCR18500A 2040mAH Li-Ion Pil kullansam sorun olur mu.tavsiye edebilceginiz baska pil var mi? Tesekkurler

MTL için 0.8-1 ohm gibi minimum değerlerde kullanmayacaksanız almayın. firmanın belirttiği cont. disc değeri 2.8 amper. cayır cayır ısınır o pil. el feneri vs için daha uygun. gerçi el feneri için de bu kadar dandik pil kullanılmaz...

Benim cihazda
  • Maksimum Çıkış Gerilimi: 7.5 volt
  • Maksimum Çıkış Akımı 15.0 Amper 18500 2000 mah 18A pil kullansam sorun ur mu
Sanırım sizin kafanızı karıştıran Cihaz çıkış akımı 15a ama pil 18a veriyor acaba sorun olur mu?
Cihaza giriş yapılan amper değerinin anlık çıkış değerinden daha yüksek olması zaten güvenlik amacıyla tercih ettiğimiz bir durum dolayısıyla sorun olmayacaktır ama @url hocamın belirttiği gibi 18500 2000mah pilin 18a vermesi zor görünüyor

@Karaçaylı ; Merak ettim, internetten Panasonic 18500 li-ion pil özelliklerine baktım, bir kaç siteden. Hepsinde de Max deşarj değerinin 3,8A olduğu belirtilmiş. Eğer böyle ise esigara için uygun bir pil değil.

Bilinmedik markaların çoğunda etiket üzerinde yazılı olan değerler doğru değil maalesef.
Max 5A anlık deşarj değeri 1 ohm üzeri sarımlarda işinizi görecektir ama doğruluğu kuşkulu derim. Doğru olduğunu varsayalım, 5 Amper maksimum değer, 1,5-2 amper kafadan düşün gerçek çıkış değeri 3A-4A aralığındadır. Kısa devre koruması da yoktur muhtemelen.
Daha önce yazılmıştı, 10A altında deşarj değeri olan pillere itibar etmeyin, maceraya gerek yok. Şarj cihazınız varsa 2 adet efest pil, 1 tane de pil taşıma kutusu edinin bence.
Selam. :)

Son düzenleme:
Selamlar .Bu işlerden hiç anlamıyorum target mini cihazın pili tırtladı bu pilin yerine hangi pili alabilirim.nokta atışı yapacak arkadaşların yardımına ihtiyacım var yurt dışından da alabilirim .Şimdiden teşekkürler..
pil pil.jpg

Selamlar .Bu işlerden hiç anlamıyorum target mini cihazın pili tırtladı bu pilin yerine hangi pili alabilirim.nokta atışı yapacak arkadaşların yardımına ihtiyacım var yurt dışından da alabilirim .Şimdiden teşekkürler..
Bakayım dedim internetten,sadece alibaba'da gözüküyor hocam bu tür piller, link. Esigaraya uygun mu değil mi bilemem. 18500 olmaz mı ki o pilin yerine?

Geri