• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Pil Şarj Etme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xraker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xraker

Community
Hangi sayfaya bakarsam bakayım şarj eden ayrı bi alet alınıp orada şarj edilmesi lazım usb kablosu ile olmaz vs. vs. böyle devam ediyordu. Bir gün tekrar bi bakayım dedim adamın birisi mümkünse aleti alın ama alamıyorsanız kabloyla şarj etmenin bi sakıncası yoktur diye bir yorum bırakmış tartışılmamışta. Ben 1 aydır kablo ile şarj ediyorum ama almayıda düşünüyordum ne dersiniz sizce gerek var mıdır ? Aşırı mı zarar verir kablolu hali

Oyla 0
Risklidir ancak edilir, bir çok kişi de ediyor. Şarjda bırakıp uzaklara gitmeyin. Aşırı ısınma tespit ederseniz bırakırsınız.
Bazı gelişmiş modlarda şarj için ayrı bir chip geliştirilmiştir, bu konu üzerine özellikle çalışılmıştır. Daha güvenlidir. DNA gibi.

Hangi sayfaya bakarsam bakayım şarj eden ayrı bi alet alınıp orada şarj edilmesi lazım usb kablosu ile olmaz vs. vs. böyle devam ediyordu. Bir gün tekrar bi bakayım dedim adamın birisi mümkünse aleti alın ama alamıyorsanız kabloyla şarj etmenin bi sakıncası yoktur diye bir yorum bırakmış tartışılmamışta. Ben 1 aydır kablo ile şarj ediyorum ama almayıda düşünüyordum ne dersiniz sizce gerek var mıdır ? Aşırı mı zarar verir kablolu hali
Mod üzerinde de şarj edilir elbette ama piller tam dolmaz ve pillerin şarj deşarj ömrü göze alındığında pillerin ömrünü daha çabuk tğketmiş olursun

Zorunluluk halleri dışında mod üzerinden değil de , şarj cihazından dolum yapmanızı tavsiye ederim.

Genelde tavsiye edilmez. Bende tavsiye etmem. Hele ki hızlı şarj aletleriyle hic şarj etmeyin derim. Tekli de olsa harici bir şarj aleti edinin.

Zorunlu hallerde şarj edilir DNA kullaniyorsan harici almana gerek yok tabi bu benim görüşüm ama 2 li bir şarj cihazı da öyle milyon dolar değil 2. El 50 TL civarında alıp keyfine bakabilirsin

Benimde nacizane fikrim. Şarj aleti almandır. Çünkü hem pilin ömrü hemde kullanmış olduğun makina ın ömrünü kısaltmaman için bence almalısın. Makina dan şarj etmek bana riskli geliyor. Durduk yere şarj aleti çıkarmazlar zaten. En güzeli kafanın rahat olmasını istiyorsan şarj aleti almanı öneririm. Saygılarımla. ????

Tam olarak belirtmeyi unutmuşum kullanan vardır Vaporesso Revenger ve X halinde yanında kablosuyla geliyor *Silver Charger* gibi gözüküyor zaten ucundada "Quick Charge" diye belirtilmiş bende onu kullanıyordum kendi yaptıkları sakıncalımıdır ?

1 pil ne kadar 40 tl, şarj aleti 70-80 tl
Arıyorum pil in şarj döngüsü 300 kez
Mod üzerinde şarj ettiğinizde hem tam şarj etmez performans kaybı hem pilin şarj döngüsünden gider
Tercih meselesi

abiler bu şarj cihazını aldım bugün ama üzerinde 0.5amper ,1 ve 2 amper seçenekleri var,pilleri hangi seçenekte şarj etmem lazım? Pillerimin 2si vtc5 2 si vtc6.

WhatsApp Image 2020-07-07 at 21.05.48.jpeg

Lityum piller tam olarak 4,2 volt gerilim ile şarj edilmelidir. 4,25 bile tehlike arz edebilir. Bu nedenle şarj etmesini beklediğimiz cihazın kesinlikle voltajı doğru ayarlamasını, diyotlarının çok dayanıklı ve stabil çalışmasını bekleriz ki şarj denilen, lityum pil kullanımının en riskli evresinde pillerimizden dolayı bir problem yaşamayalım. Ayrıca pil şarj olurken gerilim kadar akım da önemlidir. Akım miktarı arttıkça pilin çok az da olsa var olan iç direncinden dolayı piller ısınmaya, haliyle ömürlerini yavaşça çürütmeye başlar. İdeal şarj, 4,2 V gerilim ve 0,5 A akım ile yapılan şarjdır. Modlarımız ufak olmak zorunda oldukları için, komponentleri de ufaktır ve çoğu elektriksel paraziti absorbe etmek konusunda pek de başarılı olamayabilirler.

Özetle; pil mod içinde şarj olur, ama olan pilimizin ömrüne olur. (:

Lityum piller tam olarak 4,2 volt gerilim ile şarj edilmelidir. 4,25 bile tehlike arz edebilir. Bu nedenle şarj etmesini beklediğimiz cihazın kesinlikle voltajı doğru ayarlamasını, diyotlarının çok dayanıklı ve stabil çalışmasını bekleriz ki şarj denilen, lityum pil kullanımının en riskli evresinde pillerimizden dolayı bir problem yaşamayalım. Ayrıca pil şarj olurken gerilim kadar akım da önemlidir. Akım miktarı arttıkça pilin çok az da olsa var olan iç direncinden dolayı piller ısınmaya, haliyle ömürlerini yavaşça çürütmeye başlar. İdeal şarj, 4,2 V gerilim ve 0,5 A akım ile yapılan şarjdır. Modlarımız ufak olmak zorunda oldukları için, komponentleri de ufaktır ve çoğu elektriksel paraziti absorbe etmek konusunda pek de başarılı olamayabilirler.

Özetle; pil mod içinde şarj olur, ama olan pilimizin ömrüne olur. :)

senden öğrendiğimi satmıştım üstat yaaa tühhhh yakalandık :D :D

Şahsi önerim 0.5 A olacaktır. Biraz uzun sürer şarj etmesi ama pil sağlığı açısından daha yararlı olacaktır.
Bir de piller tam boşalmadan şarja takmanı öneririm.

Özetle; pil mod içinde şarj olur, ama olan pilimizin ömrüne olur. (:
zamanını ayarlayıp 0.5 te şarj etmen daha uygun. daha uzun sürüyor ama pilin ömrünü daha uzatıyor.
şarj amperi yükseldikçe şarj süresi kısalıyor ama pilin ömrüde kısalıyor.
Cok tesekkurler yardimlariniz icin.Bende 2amperde baslamistim saat 21.30da ,bozmayayim simdilik aradaki sure farkini gozlemleyeyim.45 dakikada %40 doldu gibi,kalan pil omru %3ten baslamistim,bakalim ne kadar surede bitecek.Dediginiz gibi muteakip dolumlari 0.5 amper yaparim.

Geri