• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Pil Konusunda Yardım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taruto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Taruto

Community
merhaba,

Efest 21700 pil satın alıcam ama birinde 3700 mah 35ah, bir diğerinde 5000 mah 10ah yazıyor. "ah" ne anlama geliyor, hangi pilden daha iyi verim alırım, hangisini almalıyım bilmiyorum

5000 mah pilin tam doluyken şarj ömrünü, 10 ah da ateşleme yapıldığı zaman pilden maximum ne kadar akım çelilebileceğini gösterir. Eğer sadece MTL kullanım yapıyorsanız sorun olma ihtimali çok düşüktür.
Ancak DL tüketim yaparsanız sıkıntı.

Hocam öncelikle net bir şey söyleyebilmemiz için ne tarz bir içim yaptığınızı bilmemiz lazım @Kadir60 hocamın dediği gibi mtl kullanım yani sigara içim bir Atomizer kullanıyor iseniz Max 20 watt Lara çıkarsınız bir sorun olmaz ama DL içim yani ciğer çekim yapıyorsanız çok büyük sıkıntı çıkartır iyiki de soruyorsunuz

DL içim kullanıyor iseniz Sony VTC 5A (2600 mAh) alın kullandığınız pilin amper değeri (A) ne kadar yüksek olursa o kadar güvenli olacaktır sizin için

Mtl kullanım için bence en uygunu Sony VTC 6 olur (3000 mAh)

mAh değeri ise pilin içinde barındırdığı enerji miktarını temsil ediyor mAh değeri ne kadar yüksek olur ise o kadar uzun kullanım sağlar size.

Hocam öncelikle net bir şey söyleyebilmemiz için ne tarz bir içim yaptığınızı bilmemiz lazım @Kadir60 hocamın dediği gibi mtl kullanım yani sigara içim bir Atomizer kullanıyor iseniz Max 20 watt Lara çıkarsınız bir sorun olmaz ama DL içim yani ciğer çekim yapıyorsanız çok büyük sıkıntı çıkartır iyiki de soruyorsunuz

DL içim kullanıyor iseniz Sony VTC 5A (2600 mAh) alın kullandığınız pilin amper değeri (A) ne kadar yüksek olursa o kadar güvenli olacaktır sizin için

Mtl kullanım için bence en uygunu Sony VTC 6 olur (3000 mAh)

mAh değeri ise pilin içinde barındırdığı enerji miktarını temsil ediyor mAh değeri ne kadar yüksek olur ise o kadar uzun kullanım sağlar size.
Hem mtl hem dl kullanım için alıcam hocam 3700 35ah almam daha mantıklı gibi duruyor @Kadir60 hocamın yazdığından yola çıkarak.

Hocam bu link size çok yardımcı olacaktır.

Efest pilleri başka firmalardan alıp kendi kaplamasıyla piyasaya sürüyor diye biliyorum

Birde pillerin yanında yazan amper değerleri çok da doğru olduğunu düşünmüyorum

Hem mtl hem DL için VTC 6 pil kullanılabilir diye düşünüyorum Efest pillere o kadar para verilmez bence ama VTC 5a almak daha mantıklı çünkü amper olarak TR de bulunacak en iyi pil bence birde çift pilli mod kullanıyor iseniz 5k mAh yapar günü rahat çıkartır eğer çok kullanmıyorsanız.

Hocam yine de siz linkte yer alan pillere ve asıl AMP değerlerine bakın ona göre karar verin.

Mah kapasiteyi(Yani kullanım süresini ) Amper değeri çekebilceğiniz akımı gösterir genelde pillerin üzerindeki değerler anlık max değerlerini yazarlar süreklilerine bakmak daha sağlıklı olur
Pil önerisi yaparken awt red serisini es geçmemek lazım sonynın tüm 18650 pillerini tokatlar

Sesli ve görsel olarak çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir bağlantı paylaşıyorum (
)
Herkesin izlemesini tavsiye ederim ne kadar bilgi birikim ve tecrübe edinirsek bilinçli kullanıcı profili o kadar artar
Geldiğimde beri okuduğum gördüğüm kadarıyla bu platformun üye ,tedarikçi admin vs. vs. kullanıcı profil seviyesinin diğerlerine (face grup,forum,telegram vs. vs.) göre daha iyi olduğunu söylemeden geçemicem Bazı şakşakçılar hala var ama olsun

Geri