• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Pico Artic Fox Isınma Sorunu

ibrahim7

Community
Merhaba dün güncelleme amaçlı pico ya (artic fox 190624) son çıkan sürümü kurdum daha önce çok eski sürümünü kullanıyordum bir sorun yoktu ancak şuan çip sıcaklığı 39 derecelere kadar çıkıyor ve bugün pil uyarısı gösterip ateşleme sabit kaldı pili zor çıkardım şuan stabil çalışıyor böyle bir şey yaşayan tecrübe eden birileri aydınlatırsa sevinirim :)
Setup; Orjinal Pico, Flash 4.5s+
0.75 Ohm (performans tel)

20220129_044459.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
En az 2 yıl geçti üstünden arctic fox kullanmayalı. Wismec p80 moduma yüklemiştim.

Daha önce kaç derece gösteriyordu bilmiyorum ama bana normal geldi
Zira ev 22-23 derece olsa elde tutulunca bile 30 olur. Biraz da çekim yapınca da, "hele ki 23w düşük de sayılmaz bence" 39° normal gibi.

Çözüm kısmında ise belki kendi sitesinin yorumlar kısmında fikir edinebilirsiniz gibi geliyor. Veyahut tekrar yüklemek yada memnun olduğunuz versiyona dönmek iş görebilir.

En az 2 yıl geçti üstünden arctic fox kullanmayalı. Wismec p80 moduma yüklemiştim.

Zira ev 22-23 derece olsa elde tutulunca bile 30 olur. Biraz da çekim yapınca da, "hele ki 23w düşük de sayılmaz bence" 39° normal gibi.

Çözüm kısmında ise belki kendi sitesinin yorumlar kısmında fikir edinebilirsiniz gibi geliyor. Veyahut tekrar yüklemek yada memnun olduğunuz versiyona dönmek iş görebilir.

Hocam bugün bütün gün açık hava da -0° -2° arası kullandım cihaz yinede 20° - 29° aşağı inmedi asmodus ve dna 75, dna 250 kullandığımda imkanı yok bu derecelere gelmedi 7 yıl oldu bir çok cihaz kullandım demek ki pico yu zorlamamak gerekiyor kişel görüşüm

Bu arada wismec rx2/3 çok kullandım onda da artic fox vardı hem de hergün ayar yapardım hızlı zamanlar tabi :) asla böyle birşey veya watt şaşırması, dalgalanması görmedim ve o modu en az 10 - 12 atomizer ile kullanıyordum tek başınaydı galiba kullandığım en güzel mod wismec rx2/3 kullananlarını ekran problemi hariç hiç üzülen görmedim

kısaca özetleyelim
bir çipe onda olmayan yetenekleri açığa çıkartan bir yazılım hiçbir zaman olmadı
mesela çift çekirdekli işlemcisi olan bir tv aldınız, asla 4c8t işlemci olmaz yazılımla eşyanın tabiatına aykırı (bunu şu yüzden yazdım pico watt modu haricinde çalışmaz, dna çip gibi tc modda kullanıyorum zannediyorsunuz ama bu çipte tc mod için gerekli donanım yok)
ancak bir çipe üreticinin koymadığı bazı basit özellikleri orjinal olmayan yazılım ile elde edebilirsiniz
işte puff sayacı olsun ne bileyim önce 60w 2sn sonra 50w güç vermesi (preheat diyelim) saat vs yapılabilir
tabii bu yazılım geniş geniş test edilemeyebilir (mesela ben çin malı telefonda pixel experience rom kullanıyorum bazı sürümler hatadan bugdan geçilmiyor)
bu yüzden yazılımcı arkadaşın gözünden kaçan hatalar elbette olabilir, bu yüzden stabil sürüme geçin acilen (gece 4te kendi kendine açılıp ateşlemeyeceğini kimse garanti edemez)
tc mod kullanmaya çalışıyorsanız da (aslında o gerçek ısı kontrolü değil ama siz bilirsiniz ben karışmam) yeni yüklediğiniz arctic fox sürümlerinde ilk başta tc modda kullanmamaya özen gösterin veya düzgün çalışan sürümden yükseltme yapmayın, kazanan takımı değiştirmeye gerek yok

kısaca özetleyelim
bir çipe onda olmayan yetenekleri açığa çıkartan bir yazılım hiçbir zaman olmadı
mesela çift çekirdekli işlemcisi olan bir tv aldınız, asla 4c8t işlemci olmaz yazılımla eşyanın tabiatına aykırı (bunu şu yüzden yazdım pico watt modu haricinde çalışmaz, dna çip gibi tc modda kullanıyorum zannediyorsunuz ama bu çipte tc mod için gerekli donanım yok)
ancak bir çipe üreticinin koymadığı bazı basit özellikleri orjinal olmayan yazılım ile elde edebilirsiniz
işte puff sayacı olsun ne bileyim önce 60w 2sn sonra 50w güç vermesi (preheat diyelim) saat vs yapılabilir
tabii bu yazılım geniş geniş test edilemeyebilir (mesela ben çin malı telefonda pixel experience rom kullanıyorum bazı sürümler hatadan bugdan geçilmiyor)
bu yüzden yazılımcı arkadaşın gözünden kaçan hatalar elbette olabilir, bu yüzden stabil sürüme geçin acilen (gece 4te kendi kendine açılıp ateşlemeyeceğini kimse garanti edemez)
tc mod kullanmaya çalışıyorsanız da (aslında o gerçek ısı kontrolü değil ama siz bilirsiniz ben karışmam) yeni yüklediğiniz arctic fox sürümlerinde ilk başta tc modda kullanmamaya özen gösterin veya düzgün çalışan sürümden yükseltme yapmayın, kazanan takımı değiştirmeye gerek yok

Kesinlikle Üstadım Değerli Yorumun İçin Teşekkür Ederim Anlatmak İstediğimde Buydu Kasa Chip Sıcaklığını İletmiyor Havya İle Dışarı Çıkarıp Elime Aldığımda Dokunamadım Soğutucusuna Bağlanmamış Güç Transistörü Gibi Alev Elev Olmuş Ve Cihaz Ekran Üzerinde 39° 'yi Geçmiyor Ama Chip Sıcaklığı Bana Göre 60° - 70° 'den Fazlaydı Cihazın Orjinal Sürümünü Yükleyip Konuyu Kapattım
Kısacası Artic Fox Sorununu Tövbe Ederek Çözdüm ????

1.5 aydır kullanıyorum evic vtc mini artic foxta 42 derece bile gördüm ama ısınan bölüm çip değil bende pil ısınıyor gibi sanki. 42 derece de değil hissettiğim açıkçası.
Hcigar vt75 nanoyuda ısı modunda kullandım 1 hafta kadar, şuan kullandığım vtc miniyi de ısı modunda kullanıyorum. Şöyle söyleyeyim, içerken hissettiğim vt75 daha stabil.
Şarj istasyonu olarak kullandığım picoda artic fox denediğimde mod ateşlemede takılı kalıyordu. Orjinal sürüme geri döndüğümde maalesef düzelmedi.
Bu konuyu bence overclock olarak görmek lazım. Her çipin overclock performansı aynı olmadığı gibi her çipin artic foxu da aynı olmuyor çip düzeltilemeyecek bir hale gelebiliyor tamamen şans.
Evic vtc minide herhangi bir problem yaşamadım gayette memnunum hala kullanıyorum hala kurcalıyorum.

964ad572-4663-483c-9707-5f3e3ae3ac2a.jpg5f875195-d22d-4e59-a29e-6b571a13f537.jpg

Son düzenleme:
Hangi versiyonda eklendi hatırlamıyorum ama autofire özelliği mevcut yazılımda. Çift tıklayınca 5 saniye boyunca ateşleyecek şekilde denemiştim bi süre. Güncelleme esnasında o aktif hale gelmiş olabilir bi şekilde. Cihaz üzerinde settings -> clicks kısmından kontrol edebilirsiniz.

Hangi versiyonda eklendi hatırlamıyorum ama autofire özelliği mevcut yazılımda. Çift tıklayınca 5 saniye boyunca ateşleyecek şekilde denemiştim bi süre. Güncelleme esnasında o aktif hale gelmiş olabilir bi şekilde. Cihaz üzerinde settings -> clicks kısmından kontrol edebilirsiniz.
Güzel noktaya değinmişsiniz ama bahsettiğim ateşleme öyle bir ateşleme değil. Mod donuyor ekrandaki yazılar sabit kalıyor ve ölümüne ateşliyordu. pili çıkartmadan durduramıyordum.

Geri