• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum | E-Likit Pet Şişe mi? Cam Şişe mi?

r2kantini

Community
Merhaba dostlar.

Uzun süredir aklımda bir soru var.
Pet şişelerin tek kullanımlık olduğunu ve cam şişelerin daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum. Sorum ise şu:

Diy kitler pet şişelerde geliyor bildiğiniz üzere. Demlenme sonunda nikotin kaybını en az seviyede tutmak için damlalıklı cam şişe mi yoksa plastik asansör kapaklı pet şişeler mi daha sağlıklı?

Oyla 0
Cam da olsa pet de olsa tek sefer kullanın hocam. Nasılsa cam diyip defalarca aynı şişeyi ya da kavanozu kullanmayın. Neticede ev ortamında bir şeyi ne kadar sterilize edebilirsiniz ki? Her kullanımınızda yok edemediğiniz bakteri miktarı artar.
Ben pet kullanıyorum ve her şişeyi sadece tek sefer kullanıyorum. Demlemeyi içerisinde yapıyorum, şişe bitince de atıyorum. Likit aşırı asidik olmadığı sürece de bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Cam da olsa pet de olsa tek sefer kullanın hocam. Nasılsa cam diyip defalarca aynı şişeyi ya da kavanozu kullanmayın. Neticede ev ortamında bir şeyi ne kadar sterilize edebilirsiniz ki? Her kullanımınızda yok edemediğiniz bakteri miktarı artar.
Ben pet kullanıyorum ve her şişeyi sadece tek sefer kullanıyorum. Demlemeyi içerisinde yapıyorum, şişe bitince de atıyorum. Likit aşırı asidik olmadığı sürece de bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
Bu camları bulaşık makinesinde yıkasak olmaz mı hocam...

Cam şişelerin ağızları hep daha geniş oluyor ve dolum zor yukarıdaki noktalara ek olarak. Bende hep plastik kullanıp atıyorum.

İlk evyap zamanlarımda aynı gorilla şişeleri defalarca yeni demlediğim likitler için kullandım. Her seferinde boş olan şişeleri bolca seyrelttiğim beyaz sirkeli suyla kısa süre çalkalayıp aroma kokusundan arındırmak için 1 gün su içinde beklettim. Sonuç olarak bugüne kadar bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Yeni pet şişelerin bazılarında olan plastik kokusu yüzünden bu işle uğraştım. Benim yaptığımın aksine en mantıklı yöntemin her seferinde yeni pet alıp, kaynamış ve soğumuş (evyap distile su :) ) ile yıkanıp kurulanıp öyle kullanılması taraftarıyım.

Cevaplar için teşekkürler. 2 yıldır demleme işlerleeini yaparım, aşinayım. İşin sağlık kısmını okuduğum kadarıyla biliyorum. Benim sorum aslında nikotin kaybı bakımından hangi şişe daha çok kullanışlı? Likitin nikotinini hangi şişe daha iyi saklayabiliyor?

Cevaplar için teşekkürler. 2 yıldır demleme işlerleeini yaparım, aşinayım. İşin sağlık kısmını okuduğum kadarıyla biliyorum. Benim sorum aslında nikotin kaybı bakımından hangi şişe daha çok kullanışlı? Likitin nikotinini hangi şişe daha iyi saklayabiliyor?

Hepsi saklar hocam. Aylarca duracaksa buzdolabına koyun, yok demlemesi içmesi 2 ay sürüyorsa sıkıntı yok. Sıcak görmesin, güneş ışığını direk görmesin yeter.
Onun dışında çok yüksek oranla seyreltilmiş nbase ya da saf nikotin saklayacaksanız ağzı tam kapanabilen cam ya da hdpe şişe tercih edin. Yine buzdolabında muhafaza edin.

Hepsi saklar hocam. Aylarca duracaksa buzdolabına koyun, yok demlemesi içmesi 2 ay sürüyorsa sıkıntı yok. Sıcak görmesin, güneş ışığını direk görmesin yeter.
Onun dışında çok yüksek oranla seyreltilmiş nbase ya da saf nikotin saklayacaksanız ağzı tam kapanabilen cam ya da hdpe şişe tercih edin. Yine buzdolabında muhafaza edin.
Senin cevabın için ayrı teşekkür ederim. Diğer forumdaki yorumlamalarını beğenirdim. Hep demliyoruz ama sonrasında demlenen likiti kullanırken, psikolojik olarak sanki petlerde nikotin miktarı sanki daha çabuk azalıyor hissi vardı bende.

Uzun zamandır her ikisini de kullanırım, bir sıkıntı yaşamadım henüz.
Camları temizler kullanırım sürekli, tencerede kaynatırım her seferinde.
Pet şişeyi içindeki likit bitince direkt çöpe sallarım :)

Pekte şeyapmıyom ben...Bunu kullanıyorum. Doldur boşalt 500 ml salt bitirip atarım heralde ????
Level 200 de henüz????????????
P_20190911_213233.jpg

Geri