• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Patibulum RTA Sarım Önerisi İstiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SWORD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaklaşık 10 gündür Patibulum mtl rta kullanıyorum, 28 ga kanthal 2.5mm klavuza 7 tur hafif ayrık sarım kullanıyorum.
Kullanan diğer arkadaşlardan sarım tavsiyesi istiyorum
Açık söylemek gerekirse merak ettiğim bir atomizer. Aroması olsun boğaz vurumu olsun sarım şekli kolaylığı olsun. Biraz bizi bilgilendirir misin? Üstadım.

Saygılarımla....

Açık söylemek gerekirse merak ettiğim bir atomizer. Aroması olsun boğaz vurumu olsun sarım şekli kolaylığı olsun. Biraz bizi bilgilendirir misin? Üstadım.

Saygılarımla....
Sarımı ve pamuklaması zor değil, aromayı net olarak tüm notalarıyla veriyor. Hava ayarının tam açık ve tam kapalı hali arasında çok az bir sıkılık farkı var. Tam açık hali bile bir çok mtl rtanın tam kapalı halinden çok daha sıkı. Driptipi kısa olduğu için seri çekimlerde ısınıyor

Sarımı ve pamuklaması zor değil, aromayı net olarak tüm notalarıyla veriyor. Hava ayarının tam açık ve tam kapalı hali arasında çok az bir sıkılık farkı var. Tam açık hali bile bir çok mtl rtanın tam kapalı halinden çok daha sıkı. Driptipi kısa olduğu için seri çekimlerde ısınıyor
O zaman başarılı bir mtl rta diyebiliriz. Peki hem tütünde hem pastanede ya da meyveli likitlerde denediğin oldumu?

Ne zamandır takibimde olan bir atomizer. Aroma konusunda çok başarılı olduğu söyleniyor. Bu atomizerin her hava kanalının nereyse aynı olması ve sıkı olması klonlarının üretim hatasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Orijinal olanlarda bu hata yok diyorlar. Sizdeki orijinal mi klon mu hocam?

Ne zamandır takibimde olan bir atomizer. Aroma konusunda çok başarılı olduğu söyleniyor. Bu atomizerin her hava kanalının nereyse aynı olması ve sıkı olması klonlarının üretim hatasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Orijinal olanlarda bu hata yok diyorlar. Sizdeki orijinal mi klon mu hocam?
Bendeki de klon ama üretim hatası yok, hava kanalları farklı derinlikte, sıkılığı güzel

Merhabalar. Sarım tavsiyesi için kendi sevdiğim sarım şeklini paylaşayım dedim.

Atomizeri ilk olarak kendi deck üzerindeki kılavuzuna göre sardığımda aroma performansı çok düşük geldi, dedim eyvah ayvayı yedik. Sarım şu şekilde idi;

12.jpg13.jpg

Ama sarımın hava kanalının oldukça üzerinde kaldığını fark ettim. Daha sonraki sarımımı yine aynı sarım olan temco 28ga tel, 2.5mm kılavuza, 6 tur şeklinde denedim. Ama bu sefer teli parmak ile dikkatli ve yavaş bir şekilde aşağıya hava kanalına doğru iyice indirdim. Sarım şu şekilde;

14.jpg15.jpg

Bu işlem ilk seferde işe yaramadı, tel bacakları kırılıp pamuğu geçireceğim 2.5mm çapındaki telin iç kısmının önünü kapattı. İşte burada keşke elimde Berserker Rda kutusunda bulunan 'coil correction tool' olsaydı dedim.
coil tool.jpg

Neyse bir şekilde yukarıda görüldüğü gibi sarımımın yerini ayarladıktan sonra pamuklamayı yaptım;

17.jpg18.jpg

Pamuklama işlemi her ne kadar kolay olsa da bence yine de bir incelik istiyor. Pamuğu biraz uzun bıraksam tanka deyiyor ve beslemeyi çok da iyi yapmıyor (kendi potansiyeline göre), kısa bıraksam likiti fazla çekiyor ve likit deck içerisine dolup taşma, fokurdama ve en ekstrem durumda hava kanalından sızma yapabilir. Bana göre en iyi pamuklama şekli resimde görülendir. Çok hafif çapraz, üstten biraz daha kısa, pamuk uçları iyice açılmış ve kabartılmış (özellikle 2.5mm sarımlarda sızıntı olmasın diye bu işlem çok işe yarıyor).
Bana göre bu sarım şekli ile aroma performansı MUAAZAM! ????

merhaba arkadaşlar bende 6 aya yakın buharlıyorum patibulumu ,tecrübelerim şu şekildedir:driptipini değiştirdim ince 2 cm lik alüminyum driptip aldım pamuk olarak rayon kullanıyorum aroma bir tık daha üst seviyeye çıkıyor,sarım ise 2 mm kılavuza az aralıklı 7 tam tur 28 ga khantal kullanıyorum,flash ve patibulum benim demirbaşlarım oldu gtr ve dwarf tan daha başarılı ama flashın yeri başka 5 yıldır bende:)

İlk parti orijinal olanda da 3 hava ayari var, sonrakilerde 4 ayarli yapilip ufak revizeler olmus. Bendeki ilk partiden. Aroma olarak cok harika, bogaz vurumu da kafi derecede.
Yedek tank ariyorum, bilen goren satan olursa ulasmasini rica ederim, klon tank orijinale de olur diye dusunuyorum. Tanka bi sey olursa kullanilmaz hale gelecek, tedbir amacli yedeklemek istiyorum.

27 ga 2 mm 6 tur tadindan yenmez :)
Gerek tutun gerek meyvede bogaz vurumu ve aromasi harikaaaa
Kesinlikle siki icim sevenlerin koleksiyonunda bulunmali,severek kullaniyorum :)

Bana bunu sarmak aşırı basit geliyor.
Belli yerlerden el yapımı bir mtl clapton kullanıyorum 0,80 ohm hızlı ısınan ve soğuyan bir tel sıcaklık orta ılık derecede aroma da aşırı bir yükseliş mevcut vurum da doygunlukda da keza gözle görülür artış mevcut.

1 sardığım tel yaklaşık 21 30 gün arası gidiyor (kullanıma bağlı)
O yüzden sarmak basit geliyor deck dahil heryeri söküp suyla yıkayıp peçeteyle kurluyorum pamuğu mu tıkayıp topluyorum ????

Geri