• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Otomatik Coil Algılama

GaziHazar

Admin
Elimde luxe s var bir de asmodus reborn. Bir atomizer takinca luxe s otomatik watt ayari yapiyor ama reborn yapmiyor. Desteklemiyor mudur yoksa sorun mudur? Bu ayari otomatik yapabilen hangi modlar vardir?

O özellik coil yanmasın diye vaperosso firmasının cihazlarına koyduğu bir özellik ben başka marka bir cihazda bu özelliği görmedim ve bir kere beni coil yakmaktan kurtardı.

Sadece ohm değerine bakılarak watt hesaplanamaz ve modlar, atomizer değişebildiği için, atomizer ile arasındaki tek bağlantıdan ohm harici başka bir veri okuyamaz. Bu da üzerindeki atomizerı değişebilen herhangi bir modun wattı otomatik de olsa doğru hesaplayamayabileceği anlamını taşır. Genelde bu tip otomatikleştirilmiş hesaplar, kullanıcıların tel kalınlığına göre yaptıkları sarımlarda elde ettikleri ohmlar baz alınarak önceden hesaplanır ve moda kaydedilir. Kullanıcıların genelinin biraz dışına çıkıyorsanız olsanız bile otomatik watt ayarı sizin başınıza bela açabilir. Bu sebeple; hazır coil kullanıyorsanız etiketinde yazan değerler ile, kendiniz bir sarım yapıyorsanız da çeşitli uygulamalar vasıtası ile bu sarımın hesabını yapmalı, uygun watt aralığını bulmalı ve o aralıkta hoşunuza giden herhangi bir wattta içim yapmalısınız. O aralık size uymuyorsa da duruma göre teli inceltmeli ya da kalınlaştırmalı, bu şekilde sizin için en uygun ayarları yakalamalısınız. Zafere giden en hızlı yol, biraz meşakkatli gözükse de budur.

Bir modun gerçek anlamda wattı otomatik olarak hesaplayabilmesi için ohma ek olarak atomizer içinden sıcaklık verisi ya da takılan tel kalınlığı ve materyali gibi verileri alması gerekir ki bu da yukarıda söylediğim gibi atomizerı değişebilen bir modda imkansızdır.
Hatta kendinden atomizerlı bir mod bile olsa en iyi ihtimalle sıcaklık verisi alabilir. Atomizer içinde tel kalınlığı ölçebilen, daracık alanda materyal analizi yapabilene denk gelmedim. (:

Telin materyalini de dijital ortamda tespit edebilmek için anlık ohm ve anlık tel sıcaklığı verilerinin alınabilmesi gerekir. Hatta bu sıcaklık verisinin de tele pamuk ve likit temas etmiyorken, atomizer içinde de hava sirkülasyonu yokken okunması gerekir. (:

Tüm bu sebeplerden dolayı elektronik sigaralarımızda otomatik olan hiçbir şeye güvenmemeli, kendi hesaplarımızı kendimiz yapmalı, tüm önlemleri de bizzat almalıyız. Önce güvenlik!

@url hocam konuyu belki biraz farklı anlamış olabilirsiniz , burda otomatik ayarlanan watt sabit bir watt değil yani tedbir amaclı tanımlanıyor siz sonra isterseniz değiştirabiliyorsunuz.

Başıma gelen olayı anlatırsam daha net olur eskiden bir ara hem dl kullanıyordum hemde mtl ye yeni başlamıştım , cihazım tarot proydu o zamanlar ciğerde sarımım 0.25 ohm civarı 50 watt da kullanıyorum birazda mtl içeyim diye atomizeri değiştirdim yeni coil dedim ama watt ayarı yapmayı unuttum ve ateşledim tabi kafa dank etti ama içimden de dövünüyorum yanmıştır pamuk diye sonra tam watt ayarı yapmak için cihazın ekranına baktımki yanlış hatırlamıyorsam 1.10 ohm civarıydı ve 20 watt gibi bir değer belirlemişti cihaz kendine ve o güçte ateşlemişti böylelikle bende pamuğun yanmasından kurtuldum cihazı 15 watt civarı ayarlayıp kullanmaya devam ettim.

@url hocam konuyu belki biraz farklı anlamış olabilirsiniz , burda otomatik ayarlanan watt sabit bir watt değil yani tedbir amaclı tanımlanıyor siz sonra isterseniz değiştirabiliyorsunuz.

Başıma gelen olayı anlatırsam daha net olur eskiden bir ara hem dl kullanıyordum hemde mtl ye yeni başlamıştım , cihazım tarot proydu o zamanlar ciğerde sarımım 0.25 ohm civarı 50 watt da kullanıyorum birazda mtl içeyim diye atomizeri değiştirdim yeni coil dedim ama watt ayarı yapmayı unuttum ve ateşledim tabi kafa dank etti ama içimden de dövünüyorum yanmıştır pamuk diye sonra tam watt ayarı yapmak için cihazın ekranına baktımki yanlış hatırlamıyorsam 1.10 ohm civarıydı ve 20 watt gibi bir değer belirlemişti cihaz kendine ve o güçte ateşlemişti böylelikle bende pamuğun yanmasından kurtuldum cihazı 15 watt civarı ayarlayıp kullanmaya devam ettim.

Farklı anlamadım. Sizin kullandığınız doğru olan şekli. Benim anlatmaya çalıştığım ise o 20 watta ayarladı diye ona güvenip o şekilde devam etmemeniz gerektiği. (:

tam olarak bahsettiğim konu buydu :)

Valla hocam bende drag 2 var single coil sardığım zaman ohm değeri çok yanlış gösteriyor dry burn yapıp telleri düzeltttikten sonra söküp tekrar takıyorum ve gerçekten doğru bir sonuç alıyorum 0.35 lik tel taktıysam cihazda 0.33 falan gösteriyor

Ural doğru ve yerinde tespitler yapmış. Otomatik watt ayarı faydalı olabildiği gibi zararlı da olabilen bir özellik. Hayatımda yediğim en kötü dry hite sebep olmuştur. Anlatayım:

0,27 ohm gibi bi değerde, titanyum tel ile mtl içim yapıyorum. Mod Drag türevi ve oto watt ayarı var. Mod bir şekilde tc'den çıkıp watt moduna geçmiş. Direnç düşük olunca da basmış 90 wattı otomatik olarak. Fark etmeyip bir çektim, abartmıyorum hayatımda böyle kötü bir dry hit yemedim. Nefes alamadım resmen. Atodan kokusu çıkmadı uzun süre.

Sarımda mod üstünde yapmayı pek sağlıklı bulmuyorum (mod düşüyo çiziliyo,dry burnden önce yanlış okuyabiliyo vs. vs.)
Ohm ölçer edinin bi tane ateşleme özelliğine sahip rahat edersiniz

Geri