• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Ohm Ölçer Tavsiyeniz Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azash
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

azash

Council
Elimde 5 adet mod var.
Sbody Macro 2 adet
İPV 6x
Aegis 100 W
Pico 75

Atomizeri telleyip pamuklayıp bu 5 moda taktığımda her seferinde gördüğüm ohm birbirinden farklı (Kanthal tel coil)
Hani 2 modda aynı değeri görebilsem zaten hiç sorun olmayacaktı.

Watt modunda çok dert etmesem de Sıcaklık Kontrol modunda kullanma bu durum benim biraz gözümü korkutuyor.
Siz buhar dostlarım böylesi bir durumda ne yapıyor?

Multimetre, Avometre gibi ürünlerle coil ohmu ölçen var mı?

Yoksa şu basit dijital ohm ölçerler (atomizer takılabilen siyah basit tek pilli olan şey) iş görüyor mu?

Tavsiyeniz ne olur?

Oyla 0
18650 pil ile çalışan bir ohm ölçer sorunu çözecektir hocam, ben ilk başladığımda 50 lira gibi bir fiyata almıştım. EX-Y falan olabilir markası, çünkü kutusunda marka yok, ali'den geldiği haliyle. En doğru ohm ölçer mi ölçer emin değilim ama şundan dolayı gönül rahatlığı ile kullanıyorum; DNA75, DNA75C ve Arctic Fox'lu cihazlarım ile ohm ölçerim daima aynı ya da virgülden sonra üçüncü hane hassasiyetinde farklılık gösteriyor.

Ayrıca bir kurulum istasyonu olarak masaüstünde işleri pratikleştiriyor, ilk sarımlı atomizerimi aldığımda bana lazım olacak diye düşünüp almıştım. Aldığımdan beri modlarımda kurulum yapmadım.

1.00 ohm / 1.05 / 1,11 / 1.18 /1. 21 gibi rakamlar alıyorum kanthal tel sarılı iken.
Toplamda en düşük en yüksek arasında ki fark 0.2 ohm oluyor.
Dediğim gibi kanthal tel ile kullanımda MTL için hiç dert etmiyorum. Bu farklı okumalar TCR kullanımı için tereddüte düşürüyor.

Çok takılmayın hocam. Yaklaşık sıcaklığı az çok biliyorsunuzdur zaten. İlk bir kaç çekimde anlarsınız. Baktınız az soğuk geldi, sıcaklığı yükseltiverin, sıcak gelirse de düşürün. İlla ki 0,01 hassasiyette içmeliyiz diye bir kaide yok. :)

Müthiş kaliteli bir multimetreyle bile ohm ölçmeye kalksanız biraz zaman alacaktır. Mod da ilk ölçüğü anı yazdığı için ekrana, tabii stabil hale gelmesini beklemiyor. Ayrıca modların iç direnç farklılıkları da var. Dediğim gibi, değişken çok. Takılmayın. :)

Elimde 5 adet mod var.
Sbody Macro 2 adet
İPV 6x
Aegis 100 W
Pico 75

Atomizeri telleyip pamuklayıp bu 5 moda taktığımda her seferinde gördüğüm ohm birbirinden farklı (Kanthal tel coil)
Hani 2 modda aynı değeri görebilsem zaten hiç sorun olmayacaktı.

Watt modunda çok dert etmesem de Sıcaklık Kontrol modunda kullanma bu durum benim biraz gözümü korkutuyor.
Siz buhar dostlarım böylesi bir durumda ne yapıyor?

Multimetre, Avometre gibi ürünlerle coil ohmu ölçen var mı?

Yoksa şu basit dijital ohm ölçerler (atomizer takılabilen siyah basit tek pilli olan şey) iş görüyor mu?

Tavsiyeniz ne olur?
Multi metre ile denemeyi düşünüyorum ama elimde var bir ohm ölçer. İstersen yollayım sana, dene bak kafana göre denemelerini yap işin bitince geri gönderirsin :) boş yere para harcatmam ben forumun üyelerine :)

Üstad bizim kargo firmaları bu nazik teklifinizden bir ohm ölçer parasi kazanır :)
Sağdan soldan bir bakinayim. Halledemezsem size dönüş yaparım.
Teşekkürler sevgili forum dostu güzel insan.

Azash hocam selam,
Yazdiklarini okuyunca tür modda sanki kanthan tel kullanıyormussun gibi bir anlam cikiyor.
Üstad Kanthal kullanıyorum. O yuzden ohm farklılıkları için keyfimi etkilemiyor.
Ama elimdeki titanyum ile sıcaklık kontrol modunda kullanmayı düşündüğüm zamanlarda ohm farkliligi tedirgin ediyor. Chipler ohm a göre ayarlama yaptığı için. Onu da artık pamuğu yakmadan düşük sıcaklıklarda başlayıp deneme yanılma yoluyla halledeceğim...

Üstad Kanthal kullanıyorum. O yuzden ohm farklılıkları için keyfimi etkilemiyor.
Ama elimdeki titanyum ile sıcaklık kontrol modunda kullanmayı düşündüğüm zamanlarda ohm farkliligi tedirgin ediyor. Chipler ohm a göre ayarlama yaptığı için. Onu da artık pamuğu yakmadan düşük sıcaklıklarda başlayıp deneme yanılma yoluyla halledeceğim...
Ufak bir öneri, ucuz yollu multi metreler var 15 20 liralık. İlk etapta onlar bile iş görebilir.

Modların okudukları değerlerin sıralaması hep aynı mı? Yani örneğin elinizdeki Macro her zaman Pico’dan yüksek mi okuyor? Ya da Aegis hep en düşük değeri okuyan mod mu oluyor?

Eğer böyle bir durum varsa modların iç dirençlerinden şüphelenebilirsiniz.

DNA çipli olanların ayarlanmış iç direnç değerlerini (eğer ayarlandıysa), Escribe yazılımından görebilirsiniz. Keza Pico’nunki için de Arctic Fox işinizi görür. Herhangi bir değer yoksa kendiniz bir değer girebilirsiniz. Hangi değeri gireceğinizi belirleyebilmek için ya ölçeceksiniz, ya da internetten ortalama bir değer bulmanız gerekecek.

Öte yandan TC modunda yanlış direnç okuması sonucunda, eğer makul bir sıcaklık sınırı ayarladıysanız, en kötü durum olarak performans alamazsınız. Ya da farklı modlarınızda farklı performans alırsınız, başka bir riskiniz olmaz. Tabii ki bahsettiğiniz direnç değerleri için bunu söyledim...;)

Modların okudukları değerlerin sıralaması hep aynı mı? Yani örneğin elinizdeki Macro her zaman Pico’dan yüksek mi okuyor? Ya da Aegis hep en düşük değeri okuyan mod mu oluyor?

Eğer böyle bir durum varsa modların iç dirençlerinden şüphelenebilirsiniz.

DNA çipli olanların ayarlanmış iç direnç değerlerini (eğer ayarlandıysa), Escribe yazılımından görebilirsiniz. Keza Pico’nunki için de Arctic Fox işinizi görür. Herhangi bir değer yoksa kendiniz bir değer girebilirsiniz. Hangi değeri gireceğinizi belirleyebilmek için ya ölçeceksiniz, ya da internetten ortalama bir değer bulmanız gerekecek.

Öte yandan TC modunda yanlış direnç okuması sonucunda, eğer makul bir sıcaklık sınırı ayarladıysanız, en kötü durum olarak performans alamazsınız. Ya da farklı modlarınızda farklı performans alırsınız, başka bir riskiniz olmaz. Tabii ki bahsettiğiniz direnç değerleri için bunu söyledim...;)
Evet üstad. Mod bazinda okumalar stabil. Aynı mod aynı şekilde davranıyor her seferinde. Mod iç dirençleri olayı biraz karıştırıyor sanırım.

Geri