• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Normal Kumanda Pillerini Şarj Etmek?

Nickim10Harf

Community
Bu konuyu çok merak ediyorum gerçekten ben bir kumanda pilini şarj cihazına taksam 10 20 dk dursa şarj olurmu

Patlama yada akıtma olabileceği yazılmış başka bir yerde sizce 1 defalığa mahsus şarj etsem bir sorun olurmu

Oyla 0
şarj edilebilir aa ve aaa piller var onları şarj edebilirsiniz. Şarj edilemeyen pilleri takarsanız her şey olabilir. Bakkalda 3 liraya satılan pil için riske girmenizi önermem

hocam başka yerde yazana inanmayıp buraya da sorduğunuza göre siz bu işi deneyeceksiniz. sonuçlarını bildirebilir misiniz lütfen, en kötü zamanda bitiveriyor kumanda pilleri en azından sabaha çıkartacak kadar sarj edebilsem kardır :)

• Komik
Tepkiler: CmZ
hocam başka yerde yazana inanmayıp buraya da sorduğunuza göre siz bu işi deneyeceksiniz. sonuçlarını bildirebilir misiniz lütfen, en kötü zamanda bitiveriyor kumanda pilleri en azından sabaha çıkartacak kadar sarj edebilsem kardır :)
Valla hocam güzel bir ironi yaptınız ama gerçekten merak ediyorum bi 10 dk şarj edicem ilk başta bana 200 mAh yüklese yeter tabi her pili 1 defa şarj edeceğim akma gibi bir sorun olmaz umarım ama size de bildireceğim emin olun ????????

Not: evde denemeyin.
Bu deney açık bir alanda yapılacaktır ????

Valla hocam güzel bir ironi yaptınız ama gerçekten merak ediyorum bi 10 dk şarj edicem ilk başta bana 200 mAh yüklese yeter tabi her pili 1 defa şarj edeceğim akma gibi bir sorun olmaz umarım ama size de bildireceğim emin olun ????????

Not: evde denemeyin.
Bu deney açık bir alanda yapılacaktır ????

Bahsi geçen deneme şarj edilebilir pil ile olacak değil mi? Aksi takdirde hoş sonuçlar çıkmayabilir.

Edit: Ne kadar resmi cümle kurmuşum :D . Şimdi fark ettim.

Çocuğuz daha 12 13 yaşlarında, bir arkadaşım kurulan bit pazarından ps1 almış kola parasına, sevine sevine geldi hava atıyor falan sonra akşam duyduk ki bunu tv ye takıyor tv de neden oldu bilmiyorum ama patlamış :) babası üstünde sandalye kırmıştı. Aklıma geldi yazayım dedim.

Çocuğuz daha 12 13 yaşlarında, bir arkadaşım kurulan bit pazarından ps1 almış kola parasına, sevine sevine geldi hava atıyor falan sonra akşam duyduk ki bunu tv ye takıyor tv de neden oldu bilmiyorum ama patlamış :) babası üstünde sandalye kırmıştı. Aklıma geldi yazayım dedim.
Hocam sandalye kırma olayına kahkaha attım

işbu deney şarj edilebilir özelliği bulunmayan pillerle gerçekleştirilecek olup esas merakımızı cezbeden husus bu tehlikeli sayılabilecek düşüncenin kendisidir.
Hocam linkte deney var

Tabi ben bunu damda powerbank takılı halde 10dk şarj edeceğim ama reel sonuçları yaptıktan sonra açıklayacağım sizlere. Tabi benim piller migros pili.

Ben bunu yillar once denemistim ama haliyle sarj olmamisti. sarj edilebilir ozelligi yok ise zaten sarj aleti iplemez :) Tehlikeli olur mu bilmiyorum, benim denememde hic birsey olmamisti.
@Tamath en iyisi kumanda pillerini ele alip oksamak, 3-5 kanal degistirmelik enerji toplar belki :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: az yapmadik.

Konuyu kapatalım
IMG_20200206_153729.jpg
Piller ve şarj aleti hazır durumda

IMG_20200206_153748.jpg
Şarj olmaya başlıyor totalde 2 adet pil ve 30 ar dk dan şarj edildi
IMG_20200206_153832.jpg
Piller şarj edildikten sonra genel durumunda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebilirim yani şişme, akma , koku ve yahut ısınma givi.

Bu pilleri pilli diş fırçasından çıkartmıştım çünkü performans bakımından çok güçsüzlerdi ufak bir bastırmada motor duruyordu.

30 dk şarjın ardından performanslarında hissedilir biçimde artış olduğunu fark ettim. Herhangi bir bastırmada motor durmuyordu ve eskisinden daha hızlı çalışıyordu...

Evet, bu deneyimizde alkalin pillerin şarj olup olmadığını denedik,
Deneme damda oldu, herhangi bir olumsuz duruma nazaran boş bir alan
***Evde denemeyiniz

@Tamath hocam tek seferlik şarjda onay verdim ben ama bir daha deneyeceğimi sanamam açıkçası ????

Saygılar...

Konuyu kapatalım
Ekli dosyayı görüntüle 28604
Piller ve şarj aleti hazır durumda

Ekli dosyayı görüntüle 28605
Şarj olmaya başlıyor totalde 2 adet pil ve 30 ar dk dan şarj edildi
Ekli dosyayı görüntüle 28606
Piller şarj edildikten sonra genel durumunda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebilirim yani şişme, akma , koku ve yahut ısınma givi.

Bu pilleri pilli diş fırçasından çıkartmıştım çünkü performans bakımından çok güçsüzlerdi ufak bir bastırmada motor duruyordu.

30 dk şarjın ardından performanslarında hissedilir biçimde artış olduğunu fark ettim. Herhangi bir bastırmada motor durmuyordu ve eskisinden daha hızlı çalışıyordu...

Evet, bu deneyimizde alkalin pillerin şarj olup olmadığını denedik,
Deneme damda oldu, herhangi bir olumsuz duruma nazaran boş bir alan
***Evde denemeyiniz

@Tamath hocam tek seferlik şarjda onay verdim ben ama bir daha deneyeceğimi sanamam açıkçası ????

Saygılar...
elinize sağlık hocam, bilim için özveriyle gerçekleştirdiğiniz bu deney için teşekkür ediyorum. :)
kumanda çalışmazsa ufak bir şarj kimseyi öldürmez diyebiliriz o zaman.

elinize sağlık hocam, bilim için özveriyle gerçekleştirdiğiniz bu deney için teşekkür ediyorum. :)
kumanda çalışmazsa ufak bir şarj kimseyi öldürmez diyebiliriz o zaman.
Aynen hocam sanırsam 20 dk şarj baya idare eder diye düşünüyorum tabi denenmek istenirse.
Evvela bu tür ne olacağı belirsiz şeylerle uğraşmamak en doğrusu recharcable bir pil almak en temiz ve sağlıklı olan olacaktır.
Ama acil durumlarda hayat kurtarır belki ????

Aynen hocam sanırsam 20 dk şarj baya idare eder diye düşünüyorum tabi denenmek istenirse.
Evvela bu tür ne olacağı belirsiz şeylerle uğraşmamak en doğrusu recharcable bir pil almak en temiz ve sağlıklı olan olacaktır.
Ama acil durumlarda hayat kurtarır belki ????
pil almayı bir hatırlayabilsem şarj edilebilir olanından da alacağım ama işte :rolleyes:????

Ofiste bir çalışanımız vardı. Fayda sağlamak için şarj aletine 4 tane alkalin pil takmış, fişi de benim koltuğun arkasındaki prize bağlamış. Bilgisayarda konsantre olmuş çalışırken piller patladı. Yangın çıkmadı çok şükür.

Çalışan çok eğitimli değildi. Her pilin şarj edlebileceğini düşünüyordu. Siz yapmayın.

Pildeki voltaj yükselmesi geçicidir. Hızla ölecekler.

Geri