• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Nord 5 likit

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismaill
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ismaill

Yeni Üye
Smoke nord 5 için düşük miktarda nikotin, yüksek aromalı bir likit arıyorum ama likit konusunda nerdeyse hiçbir bilgim yok. Açıklayıcı şekilde nasıl bir likit kullanmalıyım ne değerlerde bir likit almam konusunda yol gösterirseniz sevinirim.

@Likit Merkezi @AromaBurada

@Esmokertr

hocam bu ürünleri ben denedim;
sense yerli likitler arasında en yüksek aromalı likit, biraz fazla yoğun bence %30 aroma var seytelttim bunu
omerta ise ithaller arasında maksimum fiyat performanstır
775 liraya 120ml bana fazla aromalı ve yoğun bile geldi seyrelttim ben azcık sense kadar olmasa da oldukça yoğun bu serisi
yan yana resimlerini ekliyim
17327037149774068849900323116641.webp

Omerta bende kullandım, aroma oldukça yoğun, Fiat performans ürünü, ama aroma ne kadar çok olursa tel ve pamuk değişim sıklığı artıyor, Ammit dual coilde neredeyse 5 mg da bir pamuk değiştirmek gerekiyor. Hazır coil kullananlar ne yapıyor acaba ?

@Likit Merkezi @AromaBurada

@Esmokertr

hocam bu ürünleri ben denedim;
sense yerli likitler arasında en yüksek aromalı likit, biraz fazla yoğun bence %30 aroma var seytelttim bunu
omerta ise ithaller arasında maksimum fiyat performanstır
775 liraya 120ml bana fazla aromalı ve yoğun bile geldi seyrelttim ben azcık sense kadar olmasa da oldukça yoğun bu serisi
yan yana resimlerini ekliyim
Ekli dosyayı görüntüle 65596
Hocam vozolların aroması gibi olsun istiyorum fazla nikotin olmadan rahat içim. Bu önerdikleriniz sanırım çok fazla aroma içeriyor bana vozolların ki gibi bir aroma likit markası ve ne değerlerde likit almam gerektiğine dair bilgilendirirseniz çok iyi olur.

Hocam vozolların aroması gibi olsun istiyorum fazla nikotin olmadan rahat içim. Bu önerdikleriniz sanırım çok fazla aroma içeriyor bana vozolların ki gibi bir aroma likit markası ve ne değerlerde likit almam gerektiğine dair bilgilendirirseniz çok iyi olur.
hocam vozol seviyesine çıkmanızı tavsiye etmem, tavsiye eden de kolay kolaz çıkmaz eskilerden
1.5 acılı adana sonrasında bile boğazımda acayip şeker tadı kalıyor bu ürünlerde, hani masa da doludur memet usta boş bırakmaz ama o tatlı yapışıyor ya da ben öyle hissediyorum
vozlların o şekerli tadına zaten capella super sweet ve efektör ekleyerek ulaşırsınız (örnek vermiyim adını sanını öğrenmeyin bulaşmayın, zaten bizde tekil satan yok bilen de çok yoktur)
herhangi bir likite %3-5 super sweet %5 efektör koysak vozol olur zaten soğukluk için koy ws-23 geç
mesela bu aromalar yoğun, dl için %15-20 koyup içen var
bence delirmişler %10 geçilmemeli (drifterbar aromasını vozol aroması diye satan var)
bana hediye 2 vozol geldi geçen bu en büyüklerinden şarj oluyor felan, açmadım bile hediye ettim başkasına, o derece uzak durmaya çalışıyorum

hocam vozol seviyesine çıkmanızı tavsiye etmem, tavsiye eden de kolay kolaz çıkmaz eskilerden
1.5 acılı adana sonrasında bile boğazımda acayip şeker tadı kalıyor bu ürünlerde, hani masa da doludur memet usta boş bırakmaz ama o tatlı yapışıyor ya da ben öyle hissediyorum
vozlların o şekerli tadına zaten capella super sweet ve efektör ekleyerek ulaşırsınız (örnek vermiyim adını sanını öğrenmeyin bulaşmayın, zaten bizde tekil satan yok bilen de çok yoktur)
herhangi bir likite %3-5 super sweet %5 efektör koysak vozol olur zaten soğukluk için koy ws-23 geç
bence delirmişler %10 geçilmemeli (drifterbar aromasını vozol aroması diye satan var)
bana hediye 2 vozol geldi geçen bu en büyüklerinden şarj oluyor felan, açmadım bile hediye ettim başkasına, o derece uzak durmaya çalışıyorum
Peki ustam senin tavsiye ettiğin marka ve oran nedir biraz araştırdım 50/50 diyorlar 20/70 30/70 gibi tabirler ile vpg gibi tabirler var tam çözemedim. Likit yeri olarak falconkimya iyi diyorlar. Oradan nord 5 için nasıl bir likit alabilirim.

Peki ustam senin tavsiye ettiğin marka ve oran nedir biraz araştırdım 50/50 diyorlar 20/70 30/70 gibi tabirler ile vpg gibi tabirler var tam çözemedim. Likit yeri olarak falconkimya iyi diyorlar. Oradan nord 5 için nasıl bir likit alabilirim.
hocam X/X vg ve pg oranıdır (vg bitkisel gliserin pg propilen glikol)
mtl için 50/50-60/40 iyidir
dl için 65/35-80/20 iyidir ama 80/20 biraz risk diyeyim hazır coillerde
hedef oranlar bu, aroma pg bazlıdır ona göre hesaplayın
yeni başlayanlar için temel bilgileri okuyun hocam, kafanız karışmaz bilgili olunca
falcon safir golden vb çoğu firmayı tanımıyorum hocam, forumlarda yer almayan kimseden kolay kolay malzeme almam, almayı tavsiye etmem
sonuçta ülkede iki forum var kırk tane yok
kendine güveni olan er meydanına çıkacak

Drifter dl de 10 bile yoğun geliyor

salt likit kullanımı zorunlu değil. ben 0,7 ohm coilli podda 6mg freebase likit içebiliyorum. eğer terciğiniz vurum denilen konu değil de aroma ise hiç salt nic konusuna bulaşmayın derim.

podda salt kullanım nedeni az buhar, küçük yanma alanı, az kapasite gibi konularda hızlı nic doyumuna ulaşmak. yoksa öyle bir zorunluluğunuz yok.

hocam iyice araştırdım. nord 5 için nbase likit alıcam ama sertlik konusunda nasıl bir seçim yapmam konusunda bir bilgim yok. 6 sertlik iyi midir?
Olay nord 5 e alcağınız likit değil nasıl kaç ohm kullanacağınız nasıl kullanmak istediğiniz gibi uzat gider . Yoksa modele göre mg değeri seçilmez birde bunu boğaz vurumu vs gibi meseleleri var siz tam olarak ne istediğinizi nasıl kullanacağınızı söylerseniz daha mantık çerçevesinde destek olunabilir . 0.15 ohm kullanacaksanız mesela bol buhar 6 mg fazla gelir 3 mg yeterli 0.60 ohm falan kullanacaksanız 6 mg yeterli 1.2 ohm 12 mg gibi

Olay nord 5 e alcağınız likit değil nasıl kaç ohm kullanacağınız nasıl kullanmak istediğiniz gibi uzat gider . Yoksa modele göre mg değeri seçilmez birde bunu boğaz vurumu vs gibi meseleleri var siz tam olarak ne istediğinizi nasıl kullanacağınızı söylerseniz daha mantık çerçevesinde destek olunabilir . 0.15 ohm kullanacaksanız mesela bol buhar 6 mg fazla gelir 3 mg yeterli 0.60 ohm falan kullanacaksanız 6 mg yeterli 1.2 ohm 12 mg gibi
0.23ohm RPM 3 coil ile düşük mikrtarda nikotin, yüksek aromalı ve biraz dumanı ortlama bir n-base için 70/30 luk seçtim ama sertlik oranında ne seçmeliyim hiç bilmiyorum. Belki pg vg seçimimde yanlıştır düzeltirseniz sevinirim. (Bu işler direkt olarak şu şu olmalıdır şeklinde olmadığını kişiden kişiye değiştiğini biliyorum. Deneyerek öğreneceğim.)

0.23ohm RPM 3 coil ile düşük mikrtarda nikotin, yüksek aromalı ve biraz dumanı ortlama bir n-base için 70/30 luk seçtim ama sertlik oranında ne seçmeliyim hiç bilmiyorum. Belki pg vg seçimimde yanlıştır düzeltirseniz sevinirim. (Bu işler direkt olarak şu şu olmalıdır şeklinde olmadığını kişiden kişiye değiştiğini biliyorum. Deneyerek öğreneceğim.)
önce hazır likit al, kaç mg sana yeterli hangi aromalar beğenilerine uyuyor bunları demlemekle öğrenmenin maddi boyutu uçuktur (şişe şişe döktük biz zamanında, bilgi için kaynak yoktu)
sonra mix aroma ve nbase al ve kendin yap, emeklemeden yürümemelisin :)
hocam bak bu şekilde soru cevapla öğrenmen de zor
aklındaki her soruya istisnasız yanıt almanın da hem sürekliliği olmaz hem de yorucu bir süreç
vg nedir pg nedir aroma nedir bunları çok rahat google ile bulursun kaldı ki forumda blog var, bu bilgiler mevcut orada bilgileri okumalısın

aroma sitelerinde oranlar vardır; yüksek aroma istiyorusun ama fa latakia için %6 çok fazladır ama fa soho %20 kullanır
aha işte sohodan uzak duracaksın, arada keyiflik o soho... aroma ve efektör dostunuz değildir (kamu spotu)
aromayı azaltman lazım, yüksekle başlaman normal ama %3 tütünlü likiti bir ay iç vozol içemezsin, iğrenç geliyor zamanla düşük aromaya alışılıyor açıkcası ama arada hovardalık yapılır, sense ve omerta niye alıyorum di mi:)
önce bilgilenin, sonra karışık gelenleri sorun böylece aldığınız yanıt anlaşılır olacaktır

Hocam vape işinde genel geçer şeyler bir ortalama olur 0.23 ohm ile 40 watt 12 mg içmeye kalkarsanız mesela nikotin zehirlenmesi olursunuz içebililirsiniz tabiki ama tercih size kalmış . Sağlıklısı fazlasını almamanız yönünde alırsınız almazsınız o size kalmış isteğiniz üzere sadece tavsiye bizimki

Geri