• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Nikotinsiz Likit?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan raccoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

raccoon

Community
merhaba beyler babam 11 nisanda ameliyat olacak haliyle 45 senedir 2 paket sigara içen birinin sigarayı 10 günde tamamen bırakması çok zor ama ameliyatta kalp krizi riski çok yüksekmiş nikotin olan vicudta o sebepten caliburn a2 modelini aldım ama nikotinsiz bir likit olarak big boss markasında bulabildim ama pek içime sinmedi 0 mg yazıyor ama hayat memat meselesi olduğu için güvenmek istiyorum 130 tl verdim 30 ml sizce güvenlimidir güvenilir marka önerilerinizi bekliyorum şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim

yav yapma gözünü seveyim 30 ml likite 130 tl verilir mi hiç hemen @Likit Merkezi ne giriyorsun alıyorsun istediğin likiti 0 mg olarak hem bütçeni zorlamaz hem güvenilir buranın tedarikçisi. ama boğaz vurumu ve doyum olarak babanı nasıl keser 0 mg nikotin bilemiyorum kendileri daha detaylı bilgi verir

şöyle ki
almadan soracaksınız hocam, aldıktan sonra anlamsız bir çaba bu
ameliyat öncesi ve sonrası e sigaranın risksiz ve güvenli olduğunu düşündüren nedir? nikotin yoksa zararsızdır algısı çok yanlış
hayırlısı ile ameliyat biter babanız iyileşir
ondan sonra sigarayı bırakamazsa yine profesyonel yardım alsın terapi olur ilaç başlanır... vape sigaraya göre masum durmakla beraber zararsız değildir, hele ki kalp krizi riski olan veya ameliyat geçirecek birisine önerilmemeli
pahalıysa iyidir algısı da hatalı, yerli ne koşulda üretiyor belirsiz, kontaminasyon/bulaşı riski yerlide mevcut (bidon der geçerim, tartışmaya kapalı bir konudur) ithalde de çakma/merdivenaltı üretim riski çok yüksek
şu marka alsın içsin demiyorum, babanızı nikotinden bağımsız şekilde vape, sigara, iquos/heets vb. herşeyden uzak tutacaksınız, evet zor farkındayım ama azıcık dişini sıkacak maalesef...

2
şöyle ki
almadan soracaksınız hocam, aldıktan sonra anlamsız bir çaba bu
ameliyat öncesi ve sonrası e sigaranın risksiz ve güvenli olduğunu düşündüren nedir? nikotin yoksa zararsızdır algısı çok yanlış
hayırlısı ile ameliyat biter babanız iyileşir
ondan sonra sigarayı bırakamazsa yine profesyonel yardım alsın terapi olur ilaç başlanır... vape sigaraya göre masum durmakla beraber zararsız değildir, hele ki kalp krizi riski olan veya ameliyat geçirecek birisine önerilmemeli
pahalıysa iyidir algısı da hatalı, yerli ne koşulda üretiyor belirsiz, kontaminasyon/bulaşı riski yerlide mevcut (bidon der geçerim, tartışmaya kapalı bir konudur) ithalde de çakma/merdivenaltı üretim riski çok yüksek
şu marka alsın içsin demiyorum, babanızı nikotinden bağımsız şekilde vape, sigara, iquos/heets vb. herşeyden uzak tutacaksınız, evet zor farkındayım ama azıcık dişini sıkacak maalesef...
almadan soracaksınız cümlesi açıkcası yargılama olmuş hani iç yüzünü bilmeden bu tavır açıkcası hoş değil hiç bilmediğim bir piyasa ve alelacele alınmış ürünler kusura bakmayın 11 saat çalışıp üstüne evde 68- 72 yaşlarında iki tane hasta bakarken pek insanın zamanı olmuyor açıkcası daha yeni forum vs görebildim üstüne pahalı olduğu için iyi demedim 130 tl verdim ama marka pek içime sinmedi demişim üstüne ameliyata girmeden önce vidutta nikotin olduğunda operasyonda kalp krizi riski var okuduğunuzu anlama konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz sanırım yinede yorumlar için teşekkürler

Öncelikle çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Şahsi fikrim irade gösterip bu süreci komple nicotin ve türevlerinden uzak şekilde atlatması. Ancak bu gibi durumlarda s*gara psikolojik olarak bir dayanak oluyor. O bakımdan da hak veriyorum arayışa. O zaman şöyle yapabiliriz. Yazın bana ben size 0mg (Nicotinsiz) ve biraz da vurum olması için pg si yüksek bir karışım yapayım. Hatta aromasız olması daha iyi olur.

2

almadan soracaksınız cümlesi açıkcası yargılama olmuş hani iç yüzünü bilmeden bu tavır açıkcası hoş değil hiç bilmediğim bir piyasa ve alelacele alınmış ürünler kusura bakmayın 11 saat çalışıp üstüne evde 68- 72 yaşlarında iki tane hasta bakarken pek insanın zamanı olmuyor açıkcası daha yeni forum vs görebildim üstüne pahalı olduğu için iyi demedim 130 tl verdim ama marka pek içime sinmedi demişim üstüne ameliyata girmeden önce vidutta nikotin olduğunda operasyonda kalp krizi riski var okuduğunuzu anlama konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz sanırım yinede yorumlar için teşekkürler
alınmayın, forumda hep oluyor bu, günlük hayatta da sık olur, toplumca önce eylem sonra sorgu durumundayız...
ancak üslup hoş değil, okuduğumu anlıyorum eğitim seviyem baya yüksektir endişeniz olmasın, ancak yazdıklarımı okumamışsın bile (gereksiz tartışmaya girmiyorum o işi bıraktım, ancak internet sorumluluk alanıdır, en altta açıkladım)

şu kısmı tekrar açıklayalım

kalp krizi riski varsa hastada e-sigara dahil hiçbirşey kullanmayacak (not düşeyim nikotinden dolayı kalp krizi riski içerken ve içtikten sonraki saatlerde ortaya çıkabilir, bilgi veren kişi kimse ya tam anlatamamış ya tam dinlenememiş, nikotinin kanda yarılanma ömrü 2saat, vücut tipi yağ oranı egzersiz vb. etkenlerle değişmekle beraber sistemden atılım süresi de kabaca 72 saattir, kalp krizi riski vücutta nikotin var denilerek geçiştirilemez çünkü 5gün evvel sigara içen birinin sisteminde belki yağ dokusunda nikotin vardır, doktoru tekrar dinlemek lazım öyle pata küte şundandır denilemez)

likitin nikotin içermesi içermemesi önemli değil havadan başka herşey yasak
ameliyat öncesi de yasak ameliyat sonrası da yasak
nikotin sakızı veya bantları da yasak
sigara içilen odada durması da yasak
ha diyorsanız ki babam kendine hakim olamaz, tıbbi destek alacaksınız ancak hastayı strese sokmamak lazım, bunun da yolu yine tıbbi destek
bunun çözümü buharlamak değil, kendi kafanızdan çözüm üretmeyin insanlar gençliğini tıp fakültesinde yiyor dinlemek lazım

burayı başkası da okur, ya ameliyata girecektim sigara içmeyeyim buharlayayım diye bir yanılgıya düşer diye uzun uzadıya yazıyorum, e sigara masum bir karışım değil, geçmişte de değildi şuanda da değil... keyif veren maddelerin her zaman bir yan etkisi kısa veya uzun vadede olacaktır, sigarayı bırakmak için alternatif olarak kullanılsa da sağlık riskleri barındıran herkesin esigara da dahil bu maddelerden uzak durması gerekir hele ki operasyon geçirecek kişilerin alternatifi şuan değil, çünkü elimizde veri seti yok...

Geri