Nargileüstadı
Yeni Üye
Merhabalar nShotların mgleri kaç. Tam okunaklı değil. 30 mu 70 mi anlayamadım. Ya da 30 PG/70 VG bazlı sanırım ama MG detayını göremedim. Ona göre yardımcı olayımMerhaba elimde 0 mg nikotinli dinner lady likitler mevcut. Bunları nikotin shot ile ağırlaştırmak istiyorum fakat ne kadar eklemem gerektiğini bilmiyorum. 0 mgyi 6 mg yapmak için ne kadar eklemem gerekli?Ekli dosyayı görüntüle 64988
10 ml 20 mg nikotin pg30 vg70Merhabalar nShotların mgleri kaç. Tam okunaklı değil. 30 mu 70 mi anlayamadım. Ya da 30 PG/70 VG bazlı sanırım ama MG detayını göremedim. Ona göre yardımcı olayım
Ahhaahaha cidden matematiğim kötüdür. siteyi buldum bir hesaplama yaptırdım. 40 ml 0 mg likite 10 ml 20 mg nikotin ekleyşnce 50 ml de 4mg/ml nikotin olur şeklinde buldu. Doğru hesapladı diye düşünüyorum yorumunuz var mıdır ?örneklerle anlatalım
elimizde 30ml ve 0mg likit var diyelim
hedef 6mg ve elde 10ml hacminde nic shot var
hedef 6 x 40 (toplam hacim) 240mg nikotin olacak likitimizde toplam
yani 24mg/ml bir nic shot 30ml 0mg likite eklenince 6mg likit elde ederiz
daha farklı mg ve hacim için de yazın hesaplarım demiyorum tabii, matematik hocanızı dinleyeydiniz kardeşim
şaka şaka
google yazın site var hesaplasın size
toplam sıvı miktarı 50mlAhhaahaha cidden matematiğim kötüdür. siteyi buldum bir hesaplama yaptırdım. 40 ml 0 mg likite 10 ml 20 mg nikotin ekleyşnce 50 ml de 4mg/ml nikotin olur şeklinde buldu. Doğru hesapladı diye düşünüyorum yorumunuz var mıdır ?
Eline diline sağlık hocam aydınlattığın için teşekkür ederim.toplam sıvı miktarı 50ml
nic 4mg
toplam şişede 200mg var yani
10ml 20mg şişede de 200mg var
(aha sağlamasını da yapmayı öğrettim, matematik öğretmenliği terkim ama hala iş var bende sanırım)
evet sistem doğru hesaplamış
hah işte böyle böyle millet matematikten soğuduen basit formülü de verelim;
nicshot nikotin içeriği * nicshot hacmi * nicshot sayısı
bölü
toplam sıvı hacmi
40 ml 0 mg aroma + 2 tane 10 ml 20 mg nicshot için hesap;
20 * 10 * 2
bölü
40 ml + 10 ml + 10 ml
eşittir
6.6667 mg/ml nikotin.
Bu kesirler ilkokul 3-4’te veriliyor hocam, bu kadar da düşmesin milletin matematiği Siteleri ben de yararlı buluyorum ama mantığı anlaşılmadan pek verimli olmuyor sanki kullanıcı için.hah işte böyle böyle millet matematikten soğudu
küsüratsız yazıcan hocam örneklerde, önce tam sayılar sonra basit kesirler (1/2 veya 1/4 gibi)
ondan sonra bu çeşit hesaplican
biz anlattık bunları, dinletemedik
aslında sitelerin varlığı çok iyi hocam, bu formülle çalışıyorlar zaten hesap hatası yapma riskine karşı site kullanımını destekliyorum yeni başlayanlar için
Bu formül de baya yardımcı olur hocam teşekkürleren basit formülü de verelim;
nicshot nikotin içeriği * nicshot hacmi * nicshot sayısı
bölü
toplam sıvı hacmi
40 ml 0 mg aroma + 2 tane 10 ml 20 mg nicshot için hesap;
20 * 10 * 2
bölü
40 ml + 10 ml + 10 ml
eşittir
6.6667 mg/ml nikotin.