• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Nikotin Oksitlenmesi Ya Da Azalması?

PoleStar25

Community
Merhabalar
Aklıma takılınca herbişeyi araştırırım lakin konu esigara olunca çok bir alternatif olmayınca birilerine sormak lazım hali ile de herkese ulaşabilmek için konu açmalı
Şimdi likit hazırlarken şişede boşluk kalmaması gerekiyor kime sorduysam bu cevabı aldım bu yöntemide kullanıyorum boşluk olduğunda nikotin oksitleniyor ve yok oluyor boğaz vurumu ile birlikte..peki full dolu olan nbase ile dibinde az kalmış nbase de neden hiç değiş me olmuyor sırf aroma ile tepkimeye girdiği için mi yoksa farklı bir olayı mı var
Şimdiden yorum yapan hocalarıma teşekkür ederim
Keyifli buharlar

Birkaç hazır likit dışında tüketiminin tamamı evyap olan benim için de önemli bir konu. Bugüne kadar oksitlenme ile ilgili her hangi bir sıkıntım olmamasına rağmen yine de sebeplerini ve sınırlarını öğrenmek isterim.
Benim kendi adıma aldığım önlemler, ister n-base isterse demlenmiş likit olsun kesinlikle hava ve ışık almaması , ayrıca uzun süreli depolamaktan kaçınıyorum. En fazla 6 aylık stoğum oluyor.

Son düzenleme:
Merhabalar
Aklıma takılınca herbişeyi araştırırım lakin konu esigara olunca çok bir alternatif olmayınca birilerine sormak lazım hali ile de herkese ulaşabilmek için konu açmalı
Şimdi likit hazırlarken şişede boşluk kalmaması gerekiyor kime sorduysam bu cevabı aldım bu yöntemide kullanıyorum boşluk olduğunda nikotin oksitleniyor ve yok oluyor boğaz vurumu ile birlikte..peki full dolu olan nbase ile dibinde az kalmış nbase de neden hiç değiş me olmuyor sırf aroma ile tepkimeye girdiği için mi yoksa farklı bir olayı mı var
Keyifli buharlar

Bir nikotin uzmanıyla yapılan röportajı okumuştum. Bulabilirsem paylaşacağım. Bilinenin aksine aromaların nikotinden daha hızlı bozulacağını, ancak nikotinin okside olsa, tat değişikliğine uğrasa dahi etkisini yitirmeyeceğini söylüyordu. Ayrıca en önemli tavsiyesi likitlerin mutlaka buzdolabında saklanmasıydı...

Bu arada yine @roadless sayesinde öğrendiğim şeyi kabaca yazayım,
Nikotin öyle 2 3 ayda bozulacak birşey değil ki bozulma da pek söz konusu değil.

Nikotin okside olduğunda rengi açık kahverengine dönüp boğaz vurum esnasında bir miktar boğaz yanması yapıyor ve kendine haiz bir tadı oluyor. Elimde 30ml kadar okside nikotinli nbase var ve ara ara kullanırım :) tadı fena değil.

Şişenin içinde kalan boşluktan daha önemli bir şey varsa, o da şişenin çift yönlü hava geçirip geçirmemesidir. Ayrıca nikotin ihtiva eden her şeyi buzdolabında (+4 derece) saklarım. Demlenmeye bıraktığım likitler hariç tabii. Likitleri de artık litre litre değil, 100ml yapıyor, 2-3 haftada bitiriyor ve yenisini yapıyorum. Demlenme süresiyle birlikte nikotinli likitin dışarıda geçirdiği toplam süre 6 haftayı geçmiyor. O sürede de problem yaşamıyorum. (:

benimde cevabını merak ettiğim güzel bir soru.
nbase ve demleme, saklama koşulları, oksitlenme gibi konular hakkında bilgilendirme için uzman tedarikçilerimizi konuya davet etmek lazım.

@Nasreddin Hoca @Likitsiz @The Collection Vape @Gastly PRemium @Buharevi @SkyVape @AtmosVape @ATLAS N-BASE @Oops Likit @Lotus Vape @MestKafe
Likit için demlenme alamasında %10-%30 hava boşluğunun kalması iyidir. Ayrıca likit şişesinde az miktarda likit kalınca tad değişiyor. Mesela 30ml şişede 10ml likit kalması gibi. Ancak 1 litre şişede 200ml likit kalınca aynı şey olmuyor.

Özetle, likitte az miktarda hava kalması iyidir.

Likitte kullanılan hammadelerin ömrü oldukça uzun. Drog üstad likitte en erken bozukacak şey nikotin derdi hep. Benim tecrübem ise aroma. Onlarda 3-4 sene dayanıyor. Bizim çilek sandıpımız şeyin gerçekte çilekle alakası yok. Okuduklarıma göre petrol türevi ürünler.

Baştan beri likitlerde %5 te olsa pg kullandık. Bakteri üremesini önlüyor. Bir nevi koruyucu madde.

Merhabalar
Keyifli buharlar
Likit demleme işini profesyonel yapan üstadlar gereken cevapları vermiş, ben de acizane amatör hobici olarak yaklaşık 3 senedir evyap işiyle uğraşıyorum, yerli-yabancı forumlardan öğrendiklerimi pratiğe döküp kendi tecrübemi kazanıyorum.
Öncelikle yukarıdaki soruda likit demlenirken şişenin yada kavanozun %10-15 i düzeyinde hava kalması Nasreddin Hoca'nin söylediği gibi demleme de iyi sonuç veriyor. Nikotin oksitlenmesi ise yoğun olarak bu evrede meydana gelmiyor @url nin de değindiği gibi nbase in sürekli taze hava ile teması neticesinde oluşuyor. Nbase de daha uzun süre dayanmasının püf noktası da burası, ayda bir kere nbase şişesini açıp demlemenizi yapıyorsunuz ve ayda bir sefer taze havaya sebebiyet veriyorsunuz ama likit sisesini her sıktığınızda içeriye taze hava girmesine neden oluyorsunuz böylece oksidasyona neden olacak oksijeni likitle daha fazla temas ettiriyorsunuz. Bu sebepten Profesyonel nbase üreticileri şişelemeden sonra kapak altı şişe boşluğuna saf azot gazı basarak oksijen ile mümkün mertebe ilişkiyi kesmeye çalışıyorlar. Nikotin saf haldeyken (1000mg) hava ile temas ettikçe daha çabuk oksidasyona uğruyor, ne kadar seyreltilirse o kadar uzun süre dayanabiliyor. %100 PG ile seyreltme dayanım süresini bir miktar daha artırıyor.
Nikotinin hava ile temasında meydana gelen oksidasyon @Turk kardeşimin de belirttiği gibi renkte kararma, kokuda keskinlik ve belirginlik ile boğazda yanma ve acımaya neden oluyor. Renkte değişim ile alakalı aşağıdaki resimler size bir fikir verecektir.3_Methods_of_Speed_Steeping_Your_ELiquid.png
images (4).jpeg

Son düzenleme:
Likit demleme işini profesyonel yapan üstadlar gereken cevapları vermiş, ben de acizane amatör hobici olarak yaklaşık 3 senedir evyap işiyle uğraşıyorum, yerli-yabancı forumlardan öğrendiklerimi pratiğe döküp kendi tecrübemi kazanıyorum.
Öncelikle yukarıdaki soruda likit demlenirken şişenin yada kavanozun %10-15 i düzeyinde hava kalması Nasreddin Hoca'nin söylediği gibi demleme de iyi sonuç veriyor. Nikotin oksitlenmesi ise yoğun olarak bu evrede meydana gelmiyor @url nin de değindiği gibi nbase in sürekli taze hava ile teması neticesinde oluşuyor. Nbase de daha uzun süre dayanmasının püf noktası da burası, ayda bir kere nbase şişesini açıp demlemenizi yapıyorsunuz ve ayda bir sefer taze havaya sebebiyet veriyorsunuz ama likit sisesini her sıktığınızda içeriye taze hava girmesine neden oluyorsunuz böylece oksidasyona neden olacak oksijeni likitle daha fazla temas ettiriyorsunuz. Bu sebepten Profesyonel nbase üreticileri şişelemeden sonra kapak altı şişe boşluğuna saf azot gazı basarak oksijen ile mümkün mertebe ilişkiyi kesmeye çalışıyorlar. Nikotin saf haldeyken (1000mg) hava ile temas ettikçe daha çabuk oksidasyona uğruyor, ne kadar seyreltilirse o kadar uzun süre dayanabiliyor. %100 PG ile seyreltme dayanım süresini bir miktar daha artırıyor.
Nikotinin hava ile temasında meydana gelen oksidasyon @Turk kardeşimin de belirttiği gibi renkte kararma, kokuda keskinlik ve belirginlik ile boğazda yanma ve acımaya neden oluyor. Renkte değişim ile alakalı aşağıdaki resimler size bir fikir verecektir.Ekli dosyayı görüntüle 7614
Ekli dosyayı görüntüle 7613
Çok faydalandım. Teşekkür ederim üstad.
Şayet malzemesi sıkıntı çıkartmasa ve ağız kısmını kapatabilsek enjektör sanırım hem sterilizasyon hem de oksitlenme karşıtı yapısıyla en iyi likit şişesi olurmuş.

Geri